Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona Papryka

Co najcześciej gotujecie na obiad ? Czy codziennie robicie obiady ?

Polecane posty

Gość gość
szczerze przyznam ze czesciej jadam w restauracjach niz gotuje w domu :p wygodniej mi , a i kucharka ze mnie zadna :D jadam ostatnio w Domu Kresowym czesto takze moge polecic :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bardzo lubię gotowe dania obiadowe. Naprawdę moge każdemu polecić, ponieważ smakują jak takie prawdziwe domowe jedzenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jakoś nie wyobrażam sobie gotować obiad 2-3 razy w miesiącu (jak na pierwszej bodajże stronie ktoś o nicku "naprawdę???????????" (nie wiem ile tam tych pytajników było)). No, chyba, że się chodzi na obiady do mamy, czy babci, czy jada się na mieście. Wydaje mi się, że takie nawyki wynosi się z domu, jeśli w domu rodzice nie gotują obiadów, to marne szanse są, że dziecko będzie gotowało. Moja mama gotowała, mojego męża mama też, no bo jak tu nie gotować, skoro mężczyźni ciężko pracujący powinni zjeść ciepły i pożywny posiłek. Na kanapkach , na dłuższą metę, to żyć się nie da, zwłaszcza ciężko pracując... Ale skoro nikt tej osobie nie każe gotować, nie musi tego robić, no to nie gotuje. Może nie lubi, może nie umie. Ja codziennie gotuję, czasem są to dwa dania, czasem tylko drugie danie. Ale często zmieniam menu , bo nie lubimy w kółko jeść tego samego. Jeśli są takie tygodnie, że naprawdę mam mało czasu, to wtedy najczęściej robię kotlety schabowe, lub smażone filety z kurczaka... Aby jakoś to urozmaicać daję różne dodatki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja gotowych dań nie lubię pichcę sama w domu bo lubię gotować, z gotowców to jedynie buliony krakusa używam do zup i do sosów bo szybko i smacznie i bez żadnej chemii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martaa9033
Jeśli dzieci mają ochotę to na szybko wrzucę frytki do piekarnika i gotowe. To fajna alternatywa, jeśli nie mamy czasu, na ugotowanie obiadu. Polecam teraz zaopatrzyć się w produkty Aviko, bo jest fajna promocja, jeśli zarejestrujemy aplikację Aviko Benefits. Szczegóły są w niej dostępne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eola88
Ja preferuję kuchnię polską, ale szczerze przyznam, że gotowanie nie jest moją mocną stroną, więc jeśli istnieje taka okazja, staram się wybierać do restauracji Akademia na Mokotowie, mają tam wyjątkowo smaczną kuchnię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasiulka15190
Ja najczęściej to, co szybko się robi... spaghetti, risotto, makaron ze szpinakiem i serem...Czasem piekę kurczaka z warzywami w naczyniu żaroodpornym albo robię zupę na kilka dni, np. rosół, a z niego pomidorową ;). Ostatnio szukam inspiracji w kuchniach egzotycznych, np. hinduskich i arabskich. Uwielbiam smaki i zapachy ich przypraw... Tu znalazłam przepis na ciekawe danie, chyba dziś spróbuję: https://saada-ti.blogspot.com/2018/06/makaron-po-tunezyjsku.html?m=1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie powiem,bo i tak jestem za granica i tu sie je co innego, ale po Polkach spodziewam sie schabowych lub mielonych z ziemniakami i rosolu lub bigosu, moze w piatek smazona ryba z ziemniakami i kiszona kapusta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Staram się gotować co dwa dni, ale nie zawsze wychodzi ;) Jak wiadomo, czasem zniknie w 1 ;) A co.. zależy.. teraz mamy taką zasadę, że jednego dnia danie bezmięsne a drugiego już mięsne... ;) Raz w tygodniu ryba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mantra89
Ja się staram gotować sezonowo. No wiadomo mieso czy ryby to przez cały rok, ale na przykład sezonowe warzywa, zupy itp... Cały rok czekam na wiosenną botwinę czy bób i fasolkę szparagową. Więc dzisiaj na obiad taki mix: https://www.przepisy.pl/przepis/bob-z-fasolka-szparagowa?menu-of-the-day=2018-06-28,cold_appetizer Do zjedzenia podczas meczu na zimno ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miamka
Obiady to różne, zalezy co mam akurat w lodówce. Ale z tych najczęściej to pieczony kurczak. Wszyscy u mnie uwielbiaja i można spokojnie też zjeśc na zimno. Wycwaniłam się, żeby jak najmniej czasu tracić w kuchni to kurczaka tylko myję i posypuje przyprawą do złotego kurczaka. Potem do brytfanki i do piekarnika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×