Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huhuaft

czy 5 kg w perwszym trymestrze to duzy przyrost??

Polecane posty

Gość huhuaft

trochę się martwię....

Gość nie dokladne pytanie
w pierwszym trymestrze, co masz dokladnie na mysli? skonczony pierwszy? ktory tydzien? troche duzo tak czy inaczej...

Gość huhuaft
no skonczyłam 1 trymestr własnie i taki bilans ale ja tego nie widze, piersi mi urosły i troche brzuch sie uwydatnił, ale reszta norma.

Gość huhuaft
wszystko przez te mdłosci co zażerac muszę. Juz sie trochę normują ale myslicie,ze jak teraz przystopuję to mam szanse juz tak nie tyc?

Gość ha ha ale jaja
a w pierwszym nie przytylam wcale za to w trzecim nadrobilam z nawiazka w efekcie czego lacznie przytylam 15kg:( zaczelam przybierac na wadze dopiero od 18tc

Gość huhuaft
kurczę jednak to dużo bardzoooo :(

Gość huhuaft
podnoszę

Gość a ja zamierzam dac na imie
wiesz kazda inaczej tyje, najlepiej w 1 trymestrze nic nie przytyc, bo od ok 20 tc tyje sie ok 0,5 kg/tydz

Gość huhuaft
wiem, że to indywidualna sprawa ale nie chce przytyc 20kg. nie wiem co jest nie tak, jadam moze częsciej ale nie jakies mega porcje, parę grzeszków się wkradnie ale co robic jak ciągle mdli i tylko jakis kęs pomaga???

Gość a co poradzisz w przypadku
takim jak u mnie było -20kg na plusie ale po porodzie zeszło w ciągu 2tyg. -zatrzymanie wody. Na to nie ma rady niestety.

Gość oksytoon
a ile wazylas przed ciaza? ja wazylam 62 w pierwszym trym.nic nie przytylam.waga sie wahala,najpierw schudlam potem dogonilam swoja wage. a tak to do 70 kg dociagnelam na finiszu

Gość huhuaft
no ja 69 wazyłam no nie wiem, bo wizyty mam zawsze po 19-ej wiec tez wieczorem inaczej się waży niż rano. a w domu wagi nie mam jeszcze. Do 9-ego tyg. pzrybyło mi 3kg no i teraz kolejne 2!

Gość taaaa....jasne:/
wydaje mi sie ze w takim tempie dobijesz spokojnie do 90..serio ci to pisze,bez zlosliwosci

Gość no to trochę dużo
przybrałaś jeśli startowałaś z wagi 69kg, ale nie martw się tym teraz, bo czas chudnięcia zaczyna się po porodzie teraz masz zrobić wszystko by urodzić zdrowe dziecko i skoro tyle przytyłaś nie objadając się, to najwyraźniej organizm tyle potrzebował

Gość huhuaft
a ważycie się kiedy ? rano czy wieczorem, czy to bez znaczenia?

Gość taaaa....jasne:/
no raczej bez znaczenia:O

Gość huhuaft
hmmm... poprostu wyeliminuję juz wszystko co moze powodowac nabywanie zbędnych kg np.słodycze, itd. nie wiem gdzie ta wagę mam bo np. znajomi mówią, że tez nie widzą poza biustem i lekko wydetym brzuchem.

Gość no to trochę dużo
znaczenie ma na pewno kiedy się ważysz najlepiej ważyć się z samego rana a może Ty po prostu bardzo wysoka jesteś? ile masz wzrostu?

Gość huhuaft
1,70 no to nie jest mega wzrost, jestem mocnej budowy ale nie jakis grubas... muszę sie juz pilnowac i tyle. ale do 90 kg jak to ktos napisał wyzej nie dopuszczę.

Gość iwetuśka
jak to nie ma znaczenie czy sie wazymy rano czy wieczorem? własnie ma to baaardzo duze znaczenie bo wieczorem mozesz wazyc nawet o 2-3 kg wiecej! Ja ostatnio wazylam sie wieczorem i moja waga pokazala o 2 kg wiecej niz rano :) a jezeli chodzi o te 5 kg to jest duzo. W pierwszym trymestrze nie powinno sie nic przytyc. Uprawiaj sport, nie jedz slodyczy i tuczacych potraw a bedzie dobrze

autorko,piszesz ze nie dopuscisz...OK, ale na obrzeki w koncowce nic nie poradzisz:( mi waga skoczyla w ostatnich 3 tygodniach o 7 kilo!!!! mimo,ze w calej ciazy do tego momentu, jak pojawily sie obrzeki przytyłam raptem 5:(

Gość huhuaft
spoko ale chodzi mi takie nieodpuszczanie do bezmyslnego tycia, czyli głównie przez podjadanie co ja obecnie robię przez mdłosci. ja sie zawsze wazyłam u gina wieczorem, wiec musze na gwałt kupic wagę, bo moze jest szansa, ze to wcale nie jest 5 kg. Rano zawsze czuję się lżejsza a wieczorem mega brzuch wydety i cięzko mi.

Gość huhuaft
mam nadzieję :)

Gość pozytywnie zakręceni to
No raczej dużo. W pierwszej ciąży w I trymestrze przytyłam 6 kg i mimo,że w następnych dwóch już się pilnowałam to i tak dobiłam do 18 kg bo na koniec doszły jeszcze obrzęki. Co prawda w kilka miesięcy pozbyłam się tych wszystkich kilogramów ale po prostu pod koniec ciąży jak słonica wyglądałam ;) i kręgosłup dawał popalić. W drugiej ciąży w I trymestrze nic nie przytyłam. A łącznie 11 kg

Gość huhuaft
bedę ćwiczyc regularnie :)

ja na razie nic nie przytyłam a wlasnie skoczylam 12 tydzien ;) codziennie jezdze na rowerku okolo pol godziny no i pilnuje sie

Gość o rany dziewczyno
5kg w 1 trymestrze!!! To Ty w 9m bedziesz wazyc 40kg wiecej. Powaznie opamietaj sie troche. Ja do 6m mialam mniej 5kg w pierwszej ciazy kiedy przytylam 14kg teraz jestemw 2 ciazy i przybylo mi tylko 8kg.

Gość mmmmkaa
nno ja jestem teraz 12 tyg i wczoraj lekarz mnie ważył i schudłam jeszcze dwa kg. Ale u mnie to jest spowodowane okropnymi mdłościami i wymiotami. W sumie to ja też muszę coś przegryzać bo wtedy mniej mnie mdli no ale i tak waga spadła:) Nie martw sie kazda kobieta przechodzi to inaczej.