Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona gasnąca

Do miłośników muzyki rosyjskiej:)

Polecane posty

Gość Fieja
ktoś tu zadawał pytanie coś w stylu o dominację i uległość tak? Jeśli chodzi o mnie to lubię mieć swoje zdanie, jestem uparta, ale też bardzo ale to bardzo respektuje słowo mężczyzny, które w efekcie końcowym i tak bierze górę, całkowicie lubię polegać na mężczyźnie, lubię jego dominację.

Gość jagodziankaaaaa
Fieja, a mozesz przyblizyc miejscowosc z ktorej pochodzisz, z Rosji, Ukrainy czy innego panstwa dawnego ZSRR?

Gość a co jeszcze powiesz
Ciekawe:)fajnie, pisz pisz jeszcze:)

Gość jarmuszkaja
A co w dziedzinie intymnej?jak to jest, zgadzasz się na wszystko co facet mówi?ogólnie mogłabyś tak przybliżyć?dzięki

Gość Fieja
mama jest Rosjanką, ale w 100% bo dziadek jest Ukraincem a babacia Rosjanką z kolei Tata jest Uzbekiem, ale też wymieszanym

Gość Fieja
wrazx z rodzicami i siostrą przyjechaliśmy tu 5 lat temu z Mokswy, a dokładniej z ul:) Varshavskoje szose

Gość parafianin
Szczęść borze zwracam się z apelem do ludzi dobrej woli o wsparcie w mojej trudnej sytuacji materialnej jestem chory na organiczne uszkodzenie układu nerwowego od urodzenia z tego powodu jestem dyskryminowany i wyrzucany z każdej pracy którą podejmę ze względu na dolegliwości chorobowe. Od kilku lat walczę z zus-em o rentę mam na utrzymaniu 4 letnią córkę obecnie jestem bezrobotny bez żadnych środków do życia proszę o drobne sumy na przeżycie.... data. 18 lipiec 2011 Kredyt Bank nr.konta 19 1500 1546 1015 4031 0333 0000

Gość jarmuszkaja
a dlaczego przyjechaliści akurat tutaj jeśli mogę wiedzieć?w Moskwie to chyba są większe możliwości tak bynajmniej się mówi:)

Gość Fieja
jarmuszkaja bo to prawda w Moskwie są o wiele większe możliwości, Moskva to Moskva :) to nie warszawa ani berlin. A przyjechaliśmy tu tylko na pewien czas, bo tata dostał kontrakt i zdecydowali że tu przyjadą na ten czas.

Gość jarmuszkaja
Aha rozumiem, ładnie opanowałaś język, a tu się uczysz czy coś?zauważyłam, że rosjanie często przyjeżdżają tu by się uczyć, co dla mnie jest dość dziwne bo przecież w Rosji są chyba szkoły takie na poziomie:)

Gość Fieja
Rosjanie którzy przyjeżdżają do Polski studiować to biedni Rosjanie, a ci zamożni studiują w Stanach.... co do nauki języka, nie zajęło mi to dużo czasu, na miejscu go opanowałam w ciągu 5 miesięcy, gdyż wcześniej nie miałam takiej możliwości, bo w życiu nie pomyślałam bym że będę w tym języku musiała rozmawiać. Jzyk polski jest bardzo łatwym i prostym językiem jeśli chodzi o fonetykę i gramatykę, bardzo przyjemnie się go uczy

Gość poprawna polszczyzna
"jarmuszkaja a dlaczego przyjechaliści akurat tutaj jeśli mogę wiedzieć?w Moskwie to chyba są większe możliwości tak bynajmniej się mówi" W TYM WYPADKU NIE 'BYNAJMNIEJ' A 'PRZYNAJMNIEJ' JEST WŁAŚCIWYM SŁOWEM

Gość Fieja
poprawna polszczyzna bardzo bardzo dziękuję za poprawienie mnie. Jest to niezwykle miłe z Twojej strony

Gość jarmuszkaja
Aha rozumiem, ale chyba w Rosji była by tańsza nauka?niż tu w Polsce, bo przecież wyjazd, koszty studiów, utrzymania itd... A Ty co robisz na codzień?

Gość Fieja
jarmuszkaja hehehe nie tańsza:) tylko hmm jakby to napisać poprawnie Może na początek napiszę, że dla Rosjan nauka ma ogromne znaczenie, dla nich zdobycie wykształcenie, jest jednym z priorytetów w życiu, zupełnie inaczej niż w Polsce, choć widzę że powoli to się zmienia tutaj, ale patrząc jeszcze kilka lat wstecz to... I np dla biednego Rosjana, wyjechanie tu do Polski na studia wiąże się z prestiżem, a do tego z tańszą nauką i zamieszkaniem.

Gość jarmuszkaja
Nie tańsza...No coś Ty, ja myślałam że jednak tak. Wiele osób widzę z Rosji na uczelniach, i szczerze prawie każdy chodzi w ciuchach markowych , drogich strasznie. Dlatego też, myślałam że to ludzie bardzo zamożni, jeśli stać ich na utrzymanie, opłacenie studiów itd. Kompletnie nie pomyślałam, że może być odwrotnie:)

Gość jarmuszkaja
Zawsze myślałam, że Rosjanie zamieszkujący tutaj, studiujący to muszą być strasznie bogaci:)bo jednak muszą mieć pieniądze na opłacanie wszystkiego, nie dość że za szkołe, to ogólnie życie. Wydawało mi się, że taniej było by jednak w rodzimym kraju:)no zobacz, czegoś nowego się dowiedziałam:)

Gość Fieja
jarmuszkaja hehehe bo Rosjanie bardzo zwracają uwagę na ubiór:)) na dobre ubrania, jak pojedziesz do Moskwy czy an Ukrainę, tam każdą kobieta chodzi jak na wybiegu, oni potrafią ostatnią kase wydać byle by dobrze się prezentować, Mnie np pierwsza rzecz która stukneła w oczy to był ubiór ludzi, szaro nie modnie, i nijako. Przepraszam za szczerość

Gość Fieja
i to nie tylko moje słowa, ale opinie ludzi którzy jeżdżą na wschód w delegacje, że tam nie tylko kobiety ale i faceci chodzą jak na wybiegu, idziesz w zwyczajny dzień, ulicą, i w zależności od przedziału wiekowego widzisz różne kreacje, ale sa to kreacje prawdziwe, seksowne, nie byle co.

Gość jarmuszkaja
Rozumiem, fajnie że piszesz tak szczerze:)super jesteś:)mi właśnie to się w oczy rzuciło, takie stroje , do tego studia. Dlatego zawsze myślałam , sobie że dlaczego np ta uczelnia przecież są lepsze:)

Gość jarmuszkaja
A Ty jak ubierasz się na codzień, jakie kolory lubisz?

Gość fieja
jarmuszkaja :) fiolet, czerń biel, różnie, w zależności od okoliczności,a le fakt faktem po ubrania jeżdżę do sklepów do Moskwy:) tu takich nie ma

Gość kontrastowa
Fieja, ale piszesz o duzych miastach i o mlodziezy. Ale jak tylko wyjedziesz na prowincje, gdzies nawet niedaleko za Moskwe, Kijow, to juz nie jest tak kolorowo. Widac, ze ludzie nie maja pieniedzy, widzi sie jeszcze gleboka biede. Mnie sie osobiscie nie podoba takie chodzenie jak na wybiegu za ostatnia kase. Tak w Polsce jeszcze niedawno bylo, ze postaw sie a zastaw sie. To jednak do niczego dobrego nie prowadzi takie pozowanie po prostu. W Szwecji ludzie mi sie podobaja, bo chodza swobodnie, ciuchy na nich wiszace, nierzadko pogniecione,ale czysciutkie. Dla nich nie ciuch jest priorytetem. Eleganckie wkladaja na sluzbowe wizyty. I tego musimy sie uczyc od innych

Gość jarmuszkaja
:)ale gustujesz w seksownych strojach?a jak z makijażem itd?jakich kosmetyków używasz. Chyba zacznę się wzorować na Rosyjskich kobietach:)

Gość fieja
jarmuszkaja zdecyudowanie seksowne:)) ja w swojej garderobie nie mam butów niższych niż 11 cm:)

Gość fieja
kontrastowa dlatego faceci ze Szwecji jadą szukać żony na wschód:) znam opinie mężczyzn z zachodu w tym i z Polski o kobietach ze wschodu:)i o zazdrości ich znajomych jak takie kobietki widzą u boku swoich kolegów.