Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luz80.2500

ILE KASY WYNIESIE MNIE MIESIECZNIE STOSOWANIE ANTYKON. HORMONALNEJ? MOZNA TANIO?

Polecane posty

Gość luz80.2500
miedzy innymi przytylam ok6 kg, jestem strasznie szczupla co akurat wplynelo na mnie dosc korzystnie ale cos takiego nie powinno miec miejsca, czesto nie wystepowaly u mnie miesiaczki. robilam przerwe i nic. moj lekarz stwierdzil ze po yaz to norlanle. pozniej poszlam do innego lekarza ktory zapisal mi inne niz yaz, nie pamietam nazwy bo nie wykupiłam, zrobilam roczna przerwe bo chlopak byl za granica i tak nie wydywalam go czesciej niz raz na 3m. od pazdziernika wraca na studia i zamieszkamy razem, chce wrocic do tabsow dlatego

yhym...zależy to od organizmu może na prawdę ci ginekolodzy powinni kierować na jakieś badania przepisując tabletki anty bo jak widać tobie yaz nie pasował. z tym tyciem to nie wiadomo jak jest bo i po innych na pewno też coś takiego jest u pewnych osób

Gość luz80.2500
właśnie, i jak mam sie za 5dych czuc jak czulam to dzieki ;p w piatek ide do lekarza i moze okaze sie bardziej mozgowy niz dawni

Gość jajajaja ja
ewunia89---> ja ci napiszę, jakie ja miałam skutki uboczne po yaz - spadek libido do 0 - masakryczne bóle głowy - nerwowość. Chodziłam zła jak osa - silne bóle brzucha w trakcie przerwy. W życiu nie bolał mnie tak brzuch na miesiączkę. - mdłości - mega apetyt

Gość luz80.2500
libido = 0 u mnie też

ooo no to widocznie Tobie również nie pasują - ale to nie jest tak że po innych tabletkach nie będzie miał nikt skutków ubocznych - zależne to jest od organizmu. wy miałyście i na pewno duzo innych dziewczyn miało ale też dużo osób nie miało w nich na szczęście jestem ja a np. gdybym zmieniła na inne to mogłabym mieć również jakiś skutek uboczny jak wy w przypadku yaz

dziewczyny? W czy Wy czytacie ulotki dolaczone do pigulek? Silne, powtarzajace sie bole glowy to sygnal alarmowy! Powinnyscie to natychmiast zglosic swemu lekarzowi. Taki objaw moze wskazywac na podwyzszone cisnienia, a co za tym idzie ryzyko udaru, czy wylewu. A takie skutki uboczne przy antykoncepcji hormonalnej sa dosc czeste. I sa przeciwskazaniem do jej stosowania! Czy ktos Was pytal o choroby uk.krazenia w rodzinie, o Wasze wyniki ekg? Ja nie chce straszyc, ale to sa podstawowe badania. Nawet bez pigul powinno sie to raz na jakis czas kontrolowac. Zwlaszcza, gdy jednoczesnie palicie papierosy.

a, zeby nie bylo - sama stosuje Yasmin. I uwazam, ze jest wart swojej ceny. Ale dobor srodkow antykoncepcyjnych to sprawa indywidualna. I pomagac w tym powinien lekarza. A cena produktu to tylko jeden z kryteriow i to nie ten najwazniejszy.

Gość luz80.2500
nie. totalnie o nic. ani jeden i zarowono 2 lekarz nie zapytali o ekg, choroby... nic. a mam cos z zastawkami w serduchu.

generalnie przed wypisaniem jakichkolwiek tabletek trzeba zrobić: - poziom hormonów estrogenu i progesterony - hormony tarczycy - badanie wątroby - krzepliwość krwi - cytologie i usg wtedy można wyeliminować najczęstsze przeciwskazania do brania tabsów i dobrać te najlepsze

a ja długi czas brałam yasmin ale cena 42zł za opakowanie to lekkie przegięcie i poprosiłam moją lekarkę o microgynon za opakowanie 3 listków płacę 15 zł i okazało się że lepiej się po nich czuję i libido mi się poprawiło:-)

Gość luz80.2500
wiesz co u kardiologa badam sie co rok czasu i echo serca zawsze mam, ekg rowniez. takze jest ok. jak bylam mala za pozno mi sie rozwinely i sa szmary. Ale zadnego lekarza to nie interesowalo. a mowilam o tym.

Gość silna_kobieta
microgynon 21opakowanie na 3 miesiace koszt 27 zł

Gość hjujukjik
''generalnie przed wypisaniem jakichkolwiek tabletek trzeba zrobić: - poziom hormonów estrogenu i progesterony - hormony tarczycy - badanie wątroby - krzepliwość krwi - cytologie i usg'' haha :D oczywiście masz rację, ale który lekarz tak robi ?? lekarze mają w doopie badania, z tego co czytuje na forum(i z realu też) robią jedynie badanie ginekoloczne + cytologie, i rzadko kiedy hormony(które są przecież PODSTAWĄ do dobrania odpowiednich tabsów) pytają się jedynie później czy pacjentka dobrze się czuje po danych tabsach (co przecież nie oznacza że są dobrze dobrane) bo jeśli nie, to na oślep wypisują inne

Gość hjujukjik
* ginekologiczne

Gość luz80.2500
dokladnie. na oślep. dlatego chce tansze na oslep ;p

aaaa, jesli to byla tylko wada rozwojowa i z wiekiem wszystko sie unormowalo to w porzadku. Ale dobrze robisz, ze sie regularnie kontrolujesz u specjalisty. Zapytaj go co sadzi o antykoncepcji hormonalnej w Twoim przypadku. Moja mama jest po operacji na zastawke wlasnie i nie mogla w ten sposob niwelowac "wybuchow"(menopauza). Jednak jedno z drugim ma cos wspolnego. A ginekolog nie byl pewien czy moze jej wypisac recepte na hormonalna terapie zastepcza, czy nie..? Moj ginekolog badan na poziom hormonow i na watrobe nie zlecal, ale tez dlugo juz do niego chodze, ma mnostwo moich badan w karcie lacznie z ekg (przy okazji zabiegu z usypianiem). Nawet sie zdziwilam i o te badania watroby zapytalam, ale powiedzial, ze przy dzisiejszych pigulkach to juz nie potrzebne. Chyba, ze ktos ma problemy na tym tle, leczy sie juz, to owszem.

Gość luz80.2500
chyba wlasnie z pania kardiolog na ten temat pogadam bo z gin jak widac nie mozna ;/

Gość Wericca1111111111111111111
Mam do odsprzedania yasmin 25zl za miesięczne opakowanie. 6 miesięcy mogę sprzedać. Służyły mi ale chcemy sie starać o dziecko :)

brałam yaz (ok43zł ) ale gdy cena podskoczyła w aptece do 51 poprosiłam mojego gin o takńsze, refundowane. dostałam takie za dyszke ;p i sa jak dla mnie o wiele lepsze niz te drogie :D a jak sama napisałaś po co kase niepotrzebnie wydawać. aa... sprawdzałam skład - różni się chyba gramatura jednego składnika. sama musisz poprosić o tańsze bo oni zapisują droższe i nawet o zamiennikach tańszych nie wspominają.