Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rastaaamankjaaaa

Zerwaliście z partnerem z powodu studiów, pracy, odległości ? załowaliście ?

Polecane posty

Gość yyyyyyyyyyy
Ja miałam taką sytuację w tamtym roku, poszłam na 1 rok studiów, chłopak został w rodzinnym mieście, po jakimś czasie ze mną zerwał, potem żałował, ja w sumie też i dlatego wróciliśmy do siebie. A czemu pytasz?

Gość yyyyyyyyyyy
Dodam, że przeszkadzała odległość, ale po rozstaniu stwierdził, że tak jest jeszcze gorzej, a odległość da się przezwyciężyć

idę na studia własnie on pracuje za granicą wraca co miesiac natydzień , 2 i tak do czerwca bedzie boję się tych studiów , bede mieszkać w akademiku boje się jak to bedzie z nami, nie wiem co mnie czeka..

Gość yyyyyyyyyyy
Samych studiów nie ma co się bać, to jeszcze zależy od kierunku, ale najczęściej jest lajtowo do sesji.... A tak to Cię czeka poznanie dużej ilości osób, na początku spotkania integracyjne z ludźmi z kierunku, potem imprezy, piszesz, że będziesz mieszkać w akademiku więc dużo zależy na jakie osoby trafisz w pokoju, a tak to akademik to nawet fajna rzecz, zawsze znajdzie się ktoś kto pomoże, podzieli się swoją wiedzą, notatkami, no i czekają Cię imprezy w pokojach, na piętrze. Może masz jakieś konkretne pytania?

Gość yyyyyyyyyyy
Odwiedziny są możliwe, tylko często tak się zdarza, to zależy od akademika, miasta, uczelni, że np w dzień wchodzisz na luzie, bez pokazywania karty mieszkańca, ale np pod wieczór, lub w niektórych akademikach non stop jak wchodzisz to pokazujesz kartę mieszkańca, a goście zostawiają jakiś swój dokument, no i są ustalone godziny odwiedzin i jeśli osoba, która do Ciebie przyszła została to wtedy musi zapłacić za nockę, każdy akademik ma swoją cenę ustaloną, w niektórych miastach w akademiku trzeba jakieś podanie wcześniej składać, żeby mogła zostać, a często jest tak, że się jakoś kombinuje i taka osoba odwiedzająca wchodzi bez problemu i nawet nikt z "władz" nie wie, że mieszka kilka dni

Gość kanapka z fetą
Obawiam się że w akademiku nie będzie mógł zostać, bo skoro jesteś kobietą to jesteś w żeńskim. A mieszane są tylko małżeńskie :(

Gość yyyyyyyyyyy
Pisałaś, że pracuje zagranicą więc tak naprawdę to już jesteście w związku na odległość i do tej pory nic się nie popsuło wiec czemu niby Twoje studia miałyby coś zmienić?

Gość yyyyyyyyyyy
kanapka z fetą W jakim mieście studiujesz?? U mnie na uczelni nie ma podziału na męski lub żeński akademik... W jednym akademiku mieszkają i dziewczyny i chłopcy, a podział jest tylko w pokojach, nie ma że w pokoju zameldują 2 chłopaków i 1 dziewczynę, ale i tak później nikt nie sprawdza kto gdzie mieszka i dlaczego nie tam gdzie np powinien :)

Gość kanapka z fetą
Ja studiuję na Politechnice Warszawskiej, peirwszy rok byłam w akademiku, potem z tego powodu wzięłam sobie mieszkanie. W niektórych są wredni portierzy a w niektórych nie - u mnie nie mogłam nawet wprowadzić chłopaka, a za przenocowanie go [a więc i całą noc upiornego seksu który panią budził co 10 minut - i ja i chłopak wróciliśmy i spaliśmy ale co tam] mnie wywalili i musiałam nowego szukać ;/ A obok takiego pana/pani trzeba przejść Mówię jak u mnie jest

Gość yyyyyyyyyyy
Na pewno jeśli naprawdę się kochacie to dacie sobie radę. Uda Wam się to przetrwać, nie masz co się stresować, a może tak Ci się ułoży plan, że na uczelni będziesz musiała być tylko w pon, wt i sr. Ja ze swoim chłopakiem też widuję się dwa razy w miesiącu lub czasami nawet raz w miesiącu i tylko w weekendy (najczęściej wieczór w piątek i kilka godz w sobotę, bo w niedziele już nie zawsze), bo on teraz poszedł na studia do innego miasta niż ja, a nadal jesteśmy razem, więc wszystko będzie dobrze

Gość yyyyyyyyyyy
Ja studiuję w Białym na Politechnice i u nas są 4 akademiki mieszane. I zazwyczaj u nas portierzy są mało zainteresowani tym kto wchodzi, gdzie i dlaczego, może jak już się zaczyna robić późno to zaczynają się interesować, albo jak niepewnie idziesz, nie wiesz gdzie co i jak

Gość yyyyyyyyyyy
Studiuję w Białym, on w Olsztynie. Jesteśmy ze sobą ponad 1.5 roku, ale znamy się grubo ponad 3 lata

Gość yyyyyyyyyyy
Nie jest źle, wiadomo czasem się chce aby było inaczej, ale nadal jesteśmy razem, a ta sytuacja kiedyś się zmieni na lepsze, a Ty gdzie będziesz studiować?

Gość Marysiabezmisia2
A jak często się kochaliście w tym akademiku?

Gość yyyyyyyyyyy
My akurat spotykaliśmy się w naszych rodzinnych miejscowościach, w tzw połowie drogi

Gość yyyyyyyyyyy
Studentka czemu takie pytanie?

Gość yyyyyyyyyyy
No bo nie istnieje, są wakacje, oboje wróciliśmy do domów, więc jest inaczej, a od października powrót do tego samego, chociaż tym razem mam wynajęte mieszkanie z siostrą cioteczną, z kolegą i siostrą tego kolegi