Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

antywszystko

jak nauczyc dziecko przesypiac cala noc lub jej wiekszosc?? 3 m

Polecane posty

moja kuzynka ma corke ponad 2 tyg mlodsza od mojego synka i przesypia jej ok 6-8 godzin a moj maly przy dobrych ukladach max 5 a normalnie to co 3h sie budzi. jak zapewnic mu dlugi sen w nocy? smoczek nie pomaga a herbatki nie dam bo sie moze zadlawic bo ulewa a jedzenie zageszczam

mysle ze to zalezy od dziecka moj zosiek od 2mca przesypiala cala noc, a kuzynki corka ma ponad 2 latka i dalej sie budzi w nocy.

ale podobno da sie dziecko nauczyc... tylko nie wiem jak bo herbatka odpada. ostatnio nie spal od jednego karmienia do drugiego potem zjadl az 200ml (szok) i spal tylko 5 h

chyba nie ma reguły jeszcze w tym wieku u maluszka. mój synus ma dopiero 2 miesiące ale raz przesypia 4 godz raz 6 a ostatnio spał trzy noce po 8 od 20 do 4 rano. myslę ze dziecko samo wyreguluje sobie sen i karmienie. najwazneijsze to zapewnic spokojny sen w odpowiedniej temperaturze i nie wybudzac na jedzenie. zauważyłam ze mój maluszek jak jest mu za ciepło to wierci sie w łóżeczku i w następstwie budzi sie na jedzenie. kiedy jest mu chlodno to spi jak suseł nawet te 6=8 godzin

Moja ma 2,5 miesiąca i spi od 20 do 6:30 lub 7. Zaczęła tak od 2 tygodni. Sama. Ja ją nauczyłam zasypiać w łóżeczku. Był moment, że zasypiała na rękach, około 22. Ale postanowiłam, że to zmienię. Zaczęłam karmić ją w jej pokoju, w całkowitej ciszy. nastepnie kłade ja do łóżeczka, trochę posteka, pomruczy, pomacha raczkami, 4 razy wypluje smok, ale po 15 minutach zasypia. myslę, że najwazniejsze są stałe godziny kapieli i spokój przed snem.

on ma dobry rytm dnia i nocy bo noca zasypia od razu a w dzien sie bawi i tak od hodz 20 czy 21 spi jak susel tylko ze sie budzi:(

Nie wiem gdzie te dzieci sie uchowuja ktore w wieku 1-3 miesiecy potrafia noce przesypiac bo ja z takim czyms osobiscie sie nie spotkalam. Tylko na kafe caly czas matki pisza ze ich dzieci potrafia cale noce przesypiac. Zazdroszcze :) bo moj syn zaczal przesypiac noc jak dostal kaszke w 6m.

Autorko 3 miesieczne dziecko jest za male zeby przesypiac cala noc. Nic na to nie poradzisz musisz jeszcze troche poczekac.

Gość Gosiaczkowo
nie nauczysz w żaden sposób. Możesz próbować oszukiwać wodą zamiast jedzenia, ale to dopiero po skończeniu 6mies. Mój syn od miesiąca do pół roczku spał od 20 do 6-7 rano. Teraz ma 7miesięcy i budzi się dwa razy. Ze starszym miałam to samo, raz spał, później kryzys i nie. Niektóre dzieci bardzo długo nie przesypiają nocy spokojnie

jagoda--- moja córka przesypia. Nie jestem jedną z tych matek, które zachwalaja swoje dzieci pod niebiosa, np. mój syn zaczął mówic jak miał 3 lata i ma wiele innych problemów rozwojowych, ale noce moje dzieci przesypiały ładnie :)

zdarzaja sie takie dzieci moj Zosiek jest tego przykladem. przed snem wypijala mleko z "3 piersi' (w sensie ze 3 razy ja przystawialam do piersi na zmiane, nie mam 3 cyckow :P) i spala do rana wiec to tez chyba zalezy od pojemnosci zoladka. jak se mala zrobila zapasy to jej do rana wystarczalo

mojej kuzynki tak spi od 2 miesiaca zycia. ostatnio o 18 zjadla jak byla u mnie 210 ml po szczepieniu i spala 12h

Gość mój synek zaczął przesypiac
noc jak miał 3 miesiace a robiłam wszystko wg książki tracy hogg język niemowląt

Gość aaaaaaallllleeee jjjaaajjjjaaa
dwu miesięczne dziecko 210 ml??? nie za dużo na raz?

ja tez mam to szczescie ze moje dziecie przesypia 7- 8 h czasem nawet i 9 od konca poczatku 4 mc.I do tego jest na piersi. Natomiast dziecie mi spi bardzo malo w ciagu dnia kolo 12 spi czasem z 30 min czasem godzine a czasem tylko 15 min i kolo 16 spi kolo godziny.I pewnie dlatego spi dluzej w nocy, ale czytalam ze mozna nauczyc po 1 - w cigu dna dziecko musi by wystarczajaco najedzone a przed snem trzeba motywowac zeby zjadl odpowiednia ilosc. Pozniej np jak bedziesz szla spac obudzic je i dokarmic. Ale jesli mimo to nadal bedze sie budzil w nocy to powyzsze karmienia wyeliminować. Po 2 wymeczyc dziecko przed snem tz na tym etapie przed karmirniem klasc na brzuszku zeby cwiczyl unoszenie glowki. Po 3 nie pozwolic dziecku spac po godzienie 17 - 18. Ale wydaje mi sie ze nie ma co kabinowac pozwol dziecku zyc wlasnym rytmem jest malutkie i nie ma co go jescze meczyc. Moze poczekaj z tymi naukami do 5 mc

a zym go karmisz? bo jesli mm tomoze spoboj przed swoim snem podac wody z glukoza czy co podajesz do picia. moze sie tak budzi bo porpostu chce mu sie pic

nie 2 miesieczne. moje ma pona3 trzy a kuzynki 3 i przed spaniem 210ml. ale nie pchamy na sile, samo tyle je, a moj w ciagu dnia je mniej wiecej co 3 h po 120-150 ml

nie chce mu dac pic (karmie mm) bo w mu sie ulewa a na boczku nie lezy, znaczy ukladam go a on rano ma pupe tam gdzie wczesniej glowke. przez dzien daje pic ale w nocy nie ze wzgledu na bezpieczenstwo, a ogolnie nie jest za piciem, przez caly dzien jak wypije z 5 lykow to max i wiecej nie chce (5 przez caly dzien czyli jak mu daje to raz pociagnie poczuje i nie chce wiecej)

jest taka ksiazka pierwszy rok zycia dziecka i tam jest opisane co zrobic zeby nauczyc dziecko, moze masz takowa albo ktoras z kolezanek. ogolnie bardzo fajna ksiazka polecam droga ale warto kupic , a na allegro mozna kupic duzo taniej

To nie jest kwestią nauki,tylko dojrzałośći układu nerwowego i temperamentu...

Gość ty bys chciala
miec malutkie dziecko i w nocy spac :D dobre :D :D :D

ja tam i tak spie po 3 do 4 h wiec mi to roznicy nie robi ale zeby sie maly wyspal spokojnie bo czasem sie budzi daje mu jesc to troche zje przysnie i pozniej znow placze i tak w kolko, szkoda mi go bo zamiast spac spokojnie to on takie akcje ma

Niektóre,bardziej wrażliwe maluszki tak mają i jedyne,co możesz zrobić,to dać jeść, potulić,a z czasem nauczy się spać dłużej,na pewno:)