Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michalski C.

po ataku w Norwegii - ćwiczenia z przemocy

Polecane posty

Gość manifest Niewiadomskiego
"Śmierć moja jest koniecznym uzupełnieniem mego czynu. Bez niej był on nie tylko bezpłodny, ale leżałby na nim cień mordu. Śmierć to zatrze, czyn mój zakwitnie dopiero podlany krwią moją. Zakwitnie to znaczy przemówi do Narodu. Głupcy i hipokryci widzą w nim akt szaleństwa albo fanatyzmu. Tak nie jest! Byłoby źle z Polską, gdyby odrobina charakteru wystarczała aby być uznanym za wariata, a odrobina uczucia wychodzącego, poza normy przeciętne, dawała kwalifikacje na fanatyka. Czyn był straszny, bo musiałem uderzyć w naród. Nie słowem bezsilnym, lecz gromem. Gromem równym tej hańbie, jaką go opanowała spółka cynicznych hultajów i jawnych wrogów Polski. Musiałem uderzyć gromem, aby zbudzić tych co mniemają, że Polska już się ciałem stała, że minął czas wysiłków i ofiar i że broń można już złożyć. Tak nie jest! To, na co patrzą oczy nasze, nie jest jeszcze Polską. Nie o takiej śniły wielkie serca poetów naszych, nie za taką cierpiały, walczyły i ginęły pokolenia. () To Jest dopiero Polska Piłsudskiego, Judeo-Polska. Naród polski do władzy w niej jeszcze nie doszedł. Polskę prawdziwą trzeba dopiero zdobyć i zbudować." Niewiadomski do dziś jest idolem prawicy polskiej.

Gość dziarski stefan
breivik pisał tak samo a jarek też jakby tak gada

Gość dziarski stefan
rosiaka wychowała judząca retoryka prawicy i atmosfera wojny rozpalona przez pis.

Gość Dziunka!!!!
niech prawica rozliczy się tych zamordowanych w Norwegii i z zamordowania prezydenta Narutowicza. Bo widzę, że usiłują uciec od odpowiedzialności za swoje słowa tak podobne do manifesty Breivika i do dziś mają Niewiadomskiego za bohatera narodowego.

Gość ONR tak pisze o Niewiadomskim
Z chwilą, gdy stracono Niewiadomskiego stał się on bohaterem wielu Polaków, głównie ludzi myślących kategoriami narodowymi. Choć sam zamach jak każde zabójstwo jest złem, w tym jednak przypadku złem mniejszym, Niewiadomski bowiem kierował się miłością do Ojczyzny i Narodu Polskiego. Zabijając prezydenta nie Polski a lewicy i wrogich mniejszości uchronił nasz kraj przed grożącą mu anarchią i walką rewolucyjną. W latach 20., 30. Niewiadomski był dla wielu nie zbrodniarzem a bohaterem. Najlepiej świadczyły o tym spontaniczne tłumy odprowadzające jego trumnę w ostatniej ziemskiej podróży. Dziś po latach okupacji sowieckiej i w czasie, kiedy w Polsce rządzą ekipy antynarodowe, służalcze wobec swoich zagranicznych mocodawców, zastraszone we własnym państwie przez mniejszości narodowe historia wydarzeń z grudnia 1922 roku przedstawiana jest jednostronnie. Niewiadomski stał się "szaleńcem", który zabił "oświeconego", "zachodniego" liberała-prezydenta. Niewiadomski, który uosabiał "najgorsze" cechy polskie - patriotyzm, nacjonalizm i troska o swój kraj, był sztyletem kierowanym przez niewidzialną rękę "szowinizmu i faszyzmu". Stąd jest on jednoznacznie potępiany, jako zbrodniarza. Dla wielu jednak jego czyn był mniejszym złem, próbą ratunku zagrożonego państwa i czynem desperackim, ale i bohaterskim. Odważnym, gdyż skazanym z góry na śmierć. Stąd dla wrogów Narodu Polskiego zapatrzonych w "zachodnie standardy" był on i zawsze będzie zbrodniarzem, dla nas jednak był, jest i będzie BOHATEREM!

Gość jelonekkk..
czy israel wypłaci odszkodowania rodzinom ofiar zamordowanych przez syjonistę solidaryzującego się z walką israela ? może masoni także coś dołożą , POdobno nie są biedni kościół homo także coś zbierze kobiety wychowujące samotnie po ucieczce męża ?

Gość polak potrafi
czym różni się ryszard c od niewiadomskiego ? doprawdy nie widzę różnicy.

Gość polak potrafi
nie dowiemy się co za 50 lat napiszą o ryszardzie. aha - nic nie napiszą bo nie ubił nikogo ważnego. i tylko dlatego ryszard c utonie w mrokach historii. obaj to zwykli bandyci. obojętne czym se gębę wycierają. nie widzisz tego ?

Gość Kolomono
"czym różni się ryszard c od niewiadomskiego ? doprawdy nie widzę różnicy. " i o to idzie obecnie propagandzistom pisowskim ! Chcą zatrzeć różnice pomiędzy Ryszardem C. z jednej strony a Breivikiem i Niewidaomskim z drugiej. I niektórzy jak widać dają się złapać tej propagandzie, a różnice są oczywiste. Breivik i Niewiadomski to ludzie inteligentni, ideowi, głęboko zaangażowani w opromowanie idei jakie wyznają, o dużej wiedzy i wyrazistych poglądach, aktywni w swoim środowisku ideowym, to radykalni patrioci, ludzie z wyższych sfer. Natomiast Ryszard C. to zdewiowany, wkurwiony na świat i polityków zwykły zjadacz chleba o poglądach spod budki z piwem.

Gość spinka g.
TAK, Breivik to bezkompromisowy, brutalny i przekonany o własnej misji narodowej patriota. Taki sam patriotyzm lansuje w Posce prezes J. ... i pewnie dlatego schował się przed mediami.

Gość offerma lecisz tekstem
niewiadomskiego :-))) ciekawe co w tobie drzemie

Gość Niewiadomski powiedział
"Nie żałuję niczego, zrobiłem to, co było moim obowiązkiem, moim trudnym, ciężkim obowiązkiem. Spełniłem go twardo i uczciwie. Przez moje ręce przemówiła nie partyjna zaciekłość, tylko sumienie i zelżona godność narodu. Tak jak ja, czują tysiące, tylko nie każdy zrobił to, co stało się moim udziałem." (za wikicytaty)

Gość list radykałów prawicowych
„W czasach, w których normą stała się obojętność na dobro ogółu, postać i dzieło życia Eligiusza Niewiadomskiego jaśnieje w naszej historii niczym gwiazda przewodnia. Wybitny malarz, krytyk sztuki, działacz konspiracyjny w walce z zaborcami, więzień carski, ochotnik w wojnie z bolszewikami i wreszcie ten, który w jednoosobowym akcie bohaterstwa i największego poświęcenia zlikwidował uosobienie zdrady i antynarodowych sił w odrodzonym Państwie Polskim Gabriela Narutowicza. Niewiadomski, stając twarzą w twarz ze Złem, nie wahał się ani chwili; aby zaś czyn jego nie został przez antypolską propagandę napiętnowany, jako „skrytobójczy oddał się bez wahania w ręce policji, zaś przed sądem zażądał dla siebie kary śmierci. Stojąc przed plutonem egzekucyjnym, bez zawiązanych oczu umierał z imieniem Polski na ustach ? Męczennik do ostatniego tchu. Nic dziwnego, że na Jego pogrzeb przybyły tysiące Polaków, aby oddać Mu hołd. Jego czyn wstrząsnął sumieniami i walnie przyczynił się do zatrzymania rosnącej fali rewolucyjnej destrukcji. W dzisiejszej Polsce, zdominowanej przez koncepcje i środowiska wrogie idei wolnej Ojczyzny, pamięć bohaterskiego czynu Eligiusza Niewiadomskiego jest zacierana. Dlatego też w kolejną rocznicę Jego śmierci domagamy się, by Jego imię i Pamięć o Nim została oficjalnie należycie doceniona i uhonorowana. Pierwszym krokiem musi być rzecz najprostsza. W całym kraju place, ulice, pomniki i szkoły noszą często imiona najgorszych zbrodniarzy nie ma zaś ani jednego miejsca, które byłoby materialnym wyrazem należnej czci dla Eligiusza Niewiadomskiego. Narodowe Odrodzenie Polski występuje więc do władz samorządowych, aby również jednemu z pierwszych w panteonie narodowych bohaterów ofiarować ten najmniejszy z możliwych hołdów. Szczególnie ważne jest, aby Eligiusz Niewiadomski stał się patronem szkół, gdyż czyn jego w pełni zasługuje na miano dobrze wykonanego narodowego i obywatelskiego obowiązku wobec Ojczyzny. Trudno wyobrazić sobie lepszy wzór dla współczesnej młodzieży. List Otwarty RW Narodowego Odrodzenia Polski z dnia 31.01.2010 roku

Gość zelżona godność narodu
to ulubiony motyw prawicy mniej inteligentni jej przedstawiciele mówią o napluciu narodowi w pysk

Gość staczasz się offerma
na pozycje radyklane i możesz skończyć jak Breivik

Gość Prof. Mieczko
offermo, są różne prawice. Tak samo jak są różne lewice. Poza tym mainstream prawicowy ewoluuje, podobnie lewicowy. Kiedyś zachodnia prawica była generalnie antysemicka, a lewica generalnie prosemicka. Dziś jest odwrotnie ! Powstają nowe nurty prawicowe - tu więcej o tym: http://niniwa2.cba.pl/FASZI.HTM Z drugiej strony mnie nie dziwi, że jesteś tak słabo zorientowny w ideologiach prawicowych. Po prostu zachwyciłeś się archaiczną, zaściankową i tępą wersją nacjonalizmu głoszoną przez Kaczyńskiego i PiS. Prawicowość pisowska to obciach dla inteligentnego konserwatysty.

Gość takiej manipulacji jaką
zrobił Jarek w czasie wyborów nikt nie pobije: z antykomucha, stał si ę filokomuchem, i wreszcie wściekłym antykomuchem. Aktorem okazał się świetnym bo oszukał parę milionów ludzi.

Gość polak potrafi
offermo inteligentni ludzie potrafią widzieć problem z różnej strony. ja widzę perspektywę ideologii niewiadomskiego. z drugiej, jako potencjalnej ofierze szalonego ideowca jest mi ten motyw obojętny. jeden sobie ubzdurał jedno tamten drugie. a jednak w naszej kulturze staramy się spory między obywatelami i władzą rozstrzygać w sądzie a nie pistoletem. z tej perspektywy ryszard c, niewiadomski i brevik są zwykłymi bandytami. nie różnią się mentalnie od gości w stylu "masy" i "kiełbasy". teraz widzisz brak różnicy ?

Gość no ja nie moge
a poglądy centrowe, offermo to co? jest lewica jest prawica i jest centrum.

Gość kaczyńscy może i nie kradli
ale marnotrawili kasę nieprawdopodobnie. Przykładem Możejki gdzie wydymali ich i Ruscy, i Litwini. I dalej dymają.

Gość jelonekkk..
dawne wymysły róznych takich klasyfikatorów ' niby mędrców ' na których jeszcże sie powołują ( takie programy szkolne , a nowe nie są akceptowane ) , ktorzy coś tam napisali o prawicy i lewicy ...nie są ani aktualne , ani rzeczowe , ani zgodne ze stanem faktycznym różnych zachowań społeczeństw w.XXI . ...i stad te spory ...typu ...ilu diabłw siedzi na końcu szpilki ?

Gość no ja nie moge
Koalicyjny rząd PiS-UPR. Taki układ sił może być szansą dla Polski.

Gość polak potrafi
offermo to ja właśnie widzę różnice i widzę też brak różnicy. przy czym istota tej różnicy jest mnie, szaremu człowiekowi, zupełnie obojętna, zaś istota braku różnicy między ryszardem c i niewiadomskim jest ważna. dla przykładu, gdy ktoś ubzdura sobie że zagrożeniem dla narodu są biali mężczyźni których należy "naturalizować" będzie cię obchodziło że robi to z głębokich, idealistycznych przesłanek, dla dobra polski ?

Gość Sutowski M.
Od co najmniej dekady obserwujemy dwa bardzo niepokojące zjawiska. Po pierwsze, internetowy „kontrdżihad, czyli luźną sieć skrajnie prawicowych blogerów i aktywistów na forach, szczególnie widocznych po 11 września 2001. Po drugie, gwałtowny wzrost popularności partii ksenofobicznych i antyimigranckich zarówno w rozwiniętych państwach dobrobytu, jak i krajach Europy Wschodniej (np. węgierski Jobbik). Jedno i drugie traktowane jest powszechnie w kategoriach populizmu „poza lewicą i prawicącentroprawicy pozwala to pozornie odciąć się od radykałów a liberałom ustawić się na wyższościowych, „racjonanych wobec populistów pozycjach. Lokalna specyfika i ogólny kontekst walki z „cywilizacją islamu stwarzają czasem pozory, sugerujące błędnie lewicowy „wsad do partii ksenofobicznych. W Holandii populiści sprzyjają ruchom gejowskim, traktując obyczajowy liberalizm jako młot na muzułmanów. Większość partii (ale i prawicowych blogerów) odcina się od nazizmuale dlatego, że Hitler był ich zdaniem socjalistą. Nie przypadkiem gwiazdor amerykańskich fanatyków Glenn Beck nazwał zgromadzenie na wyspie Utoya „obozem Hitlerjugendw opowieści nowych ekstremistów istnieje ciągłość między Leninem, Mao, Hitlerem a Barackiem Obamą i Jensem Stoltenbergiem. Izrael nie jest już dla nich Państwem Mędrców Syjonu, ale forpocztą Zachodu na cywilizacyjnym froncietym samym prawicowy antysemityzm zostaje częściowo przynajmniej wyciszony. Konserwatywny solidaryzm zamkniętej wspólnoty bywa z kolei mylony z socjaldemokratyczną tradycją państwa dobrobytu.

Gość jelonekkk..
ja może wrócę do tematu , a właściwie morderstw politycznych Niewiadomski zabił Narutowicza jako masona - prezydenta wylonionego wg. niego przez pierwszy niedemokratycznie wybrany Sejm RP ( coś jak w 1989 r. ) , który wyrażnie promował mniejszości , czego skutkiem był skład tego sejmu . nie chcial rzadów masonerii oraz dość licznej i wplywowej mniejszości żydochazarskiej , popierajej przez inne mniejszości ponióśł karę śmierci , i jak mówił żal mu było , że tak musiał postąpić gościo z Norwegii był masonem i zwolennikiem syjonistycznej polityki Izraela ( często pojawiał się na ich zjazdach w jarmułce ) zabił w proteście mozliwości sprowadzania do pracy arabów - antagonistów żydów . w pierwszym przypadku zabijają masona , który dotarł na stanowisko prezydenta w obawie przed polityką masonerii ....w drugim ...mason zabija setkę ofiar ..w proteście przeciwko własnym decyzjom samodzielnego rządu Norwegii , która akurat nie popiera ani masonów , ani interwencji wojsk samodzielnego kraju w obronie israela .

Gość polak potrafi
offermo i dasz się dla dobra polski "znaturalizować" bo ktoś ma taką właśnie teorię ?

Gość polak potrafi
do bsa: jeśli leży ci tak na sercu los pracownika przecież możesz założyć działalność i płacić godziwie swoim pracownikom. po co jakieś głębokie zmiany ustroju ?

Gość polak potrafi
czyli nie jesteś prawdziwym polakiem i trzeba cię będzie "znaturalizować" siłą i perswazją. dla dobra polski. bo w odróżnieniu od ciebie mi leży na sercu los polski.

Gość polak potrafi
@bsa : w socjaliźmie wszyzcy byli wyzyskiwani przez garstkę złodziei popieranych przez rosję. tak było lepiej ?

Gość Olga X.
Lech przestał przemawiać przez usta Lecha. Cud jakiś katolicki czy może Breivik cudotwórcą jest anonimowym ?!