Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katerina159

całodobowa opieka nad noworodkiem

Polecane posty

Gość Wiawiawio
Dla mnie kobieta, która się z sobą nie "cacka", to taka, co np. pracuje do 7 miesiąca ciąży, po macierzyńskim wraca do pracy. Ale kobieta, co pracuje do dnia porodu i dzień po porodzie wraca do pracy, to zwyczajna masochistka !

Gość a co Wy na to?
Katerina159 prosimy o nowy wątek. Może tym razem o szwagierce architekt?

Gość Wiawiawio
Owszem,są i takie,tylko ja takich kobiet nie rozumiem. W życiu na wszystko musi być miejsce. pewnych rzeczy nie wolno omijać, przeskakiwać. Praca to tylko praca, nie można jej stawiać ponad wszystko.

Gość Katerina159
nie wiedzieć czemu wątek zszedł na moje bezpieczeństwo. A nie oto mi chodziło, tylko maluszka. Byłam dzisiaj w agencji niań i nikt się nie zdziwił moją ofertą. Mało tego, wiele kobiet zatrudnia na pełny etat opiekunki, żeby się "w gównach nie paprać". Pal kij motywacja, mój pomysł nie był z księżyca Pozdrawiam

Gość matka też żołnierka
hej Autorko podaj nr tej agencji to skorzystam, bo mam podobny problem

Gość malgoska mowia mi on ....
w gwnach nie paprac a to dobre, rodzac dziecko musisz wiedziec ze beda nie tylko wspaniale chwile jak w reklamie, usmeichniete dziecko, szczesliwa mama. Ale do autorki to nie dociera, wspolczuje dziecku i Tobie. A jaki masz plan an wypadek gdyby okazalo sie jutro ze musisz cala ciaże lezec az do porodu, tak tez moze sie zdarzyc. A Twoj maz piojawi sie w domu jak urodzisz???

Gość Katerina159
Agencja nazywa się Demeter i ma dwie siedziby. Jedna na Krakowskim Przedmieściu, w bramie, obok dawnego sklepu sieci "Klub dla Ciebie" czy jakoś tak, drugą na Sławinku, ale o tej siedzibie słyszałam tylko, nie wiem gdzie znajduje się dokładnie

Gość autorko nie kłam proszę
a co Ty z tymi "gównami" zamierzasz robić?! Bo ja zajmuję się moim dzieckiem od chwili urodzin i w "gównach się nie papram". Zresztą po co miałabym to robić? Są przyjemniejsze rzeczy przecież

Gość Katerina159
o tych gównach powiedziała mi pani w agencji pośredniczącej. Nawet na to nie wpadłam. Ja mam inne motywacje.

Gość autorko nie kłam proszę
to ta agencja jakaś lipna musi być, skoro zatrudniania personel, który nawet nie potrafi się poprawnie wypowiedzieć! Radzę Ci - poszukaj bardziej profesjonalnej agencji. Bo to może się odbić negatywnie na Twoim dziecku. Pomyśl- jaki pan taki kram. Dadzą Ci nianię, która np. nie będzie umiała się" paprać w gównach" i co wtedy?

Gość mamama Ola
KAterina Ty planowałs ciążę?

Gość Mała Destylacja
Dziewczyny, wykażcie trochę zrozumienia! Po pierwsze autorka pytała o nianie a nie jak ma żyć i wychowywać swoje dziecko. Po drugie, zrozumcie, może iść na macierzyński ale jak będzie chciała wrócić to pracy to jej miejsce będzie zajęte, bo ktoś przyjedzie w ramach kontraktu i przeniesienia z innego szpitala MON, a autorka nie straci pracy, ale zostanie przeniesiona do innego szpitala (domyślam się, że w ramach potrzeb). Szpitali wojskowych jest chyba naście w całej Polsce, więc przeniesienie może byc na drugi koniec Polski. Po trzecie uważam, że wszystko da się zorganizować, jeżeli jest przemyślane, zorganizowane wczesniej. Powodzenia jeszcze raz Autorko.

Moja daleka kuzynka opiekowała się dziećmi w dzień, a druga przychodziła do opieki na noc, spała z nimi , opiekowala się itp. Matka pracuje w Norwegii i przylatuje w każdy weekend do dzieci. (dwojaczki) ...

Gość Katerina159
Jeżeli jeśli tu jeszcze ktoś wchodzi: Znalazłam! Dwie cudowne siostry. Jedna wdowa, druga panna, w wieku +50. Bardzo dobre, miłe kobiety, z doświadczeniem i jako opiekunki i gosposie. Pozdrawiam cieplutko ;)

Gość mamamam27
no to noworodek bedzie mial dwie mamusię i jedną oryginalną matkę w teori - ohh kobieto przepracujesz życie i co ci z tego - że sobie droższe buty kupisz??

Gość Kafeteria159
Nie chce mi się już tutaj dyskutować, ale nie zgodzę się że dziecko ma kontakt z tą, która go przewija. Dobre relacje z dzieckiem to coś więcej. I z doświadczenia wiem że nie zawsze nawiązuje się je w wieku niemowlęcym. Możesz siedzieć ze swoim dzieckiem w 4 ścianach, to Twój wybór. Jeżeli daje Ci to szczęście to ok. Pozdrawiam