Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katerina159

całodobowa opieka nad noworodkiem

Polecane posty

Gość Katerina159

Czy ktoś spotkał się z wynajęciem całodobowej opiekunki dla noworodka? Takiej, która zajmowałaby się dzieciątkiem: przewijałaby, karmiła butelką dziecko, a w wolnym czasie trochę ogarniałaby dom? Ponoć na zachodzie to jest zupełnie normalne. Chciałabym po porodzie szybko wrócić do pracy, więc taka pomoc byłaby niezastąpiona. Mam część domu, którą mogłabym odstąpić dla takiej pomocy domowej. Czy uda mi się znaleźć taka osobę do opieki? (a może nawet dwie, bo 1 nie może pracować na trzy etaty)

Gość Katerina159
to niemożliwe żeby nikt sie z tym nie spotkał!

Gość w dupach wam sie przewraca
:O to ty jako "matka" będziesz tylko na papierku?! matko współczuje temu dzieciakowi ...

Gość no ja chętnie sie zajme
dziecko w caban i spać a wtedy mogę sie zająć twoim starym :P

ja rozumiem praca ... masz aspiracje zawodowe oki... ale po co ci bylo dziecko skoro teraz nie masz zupelnie dla niego czasu ? noworodek potrzebuje matki i tylko matki w pierwszych miesiacach zycia !!! eh i jeszcze ta osoba ma nie dosc ze karmic i dbac o dziecko to jeszcze tobie gotowac i sprzatac eh... co to za zycie ???

Gość widocznie nie głupi ustalał
tzw urlop macierzyński jak nazwa wskazuje ...a może adoptowałas ? tylko też zapytuje PO CO!?

ogolem taka opieka nad dzieckiem z psychol. punktu widzenia jakas dziwna... obca kobieta caly dzien i noc opiekuje sie dzieckiem - dziecko uznaje ją za matke itd. to napewno ... miedzy nimi tworzy sie wiez i opiekunka kocha jak swoje dziecko a mieszy rodzona zanika... dziwne czasy eh

Ponoć na zachodzie to jest zupełnie normalne. gdzie ty takich bajek sie nasluchalas? na zachodzie tez maja macierzynskie... a te opiekunki to w bardzo wysokich ale to w bardzo wysokich i kasiastych kregach....

Gość wcale nie dziwneee
ja się spotkałam. W mojej rodzinie była babcia, która opiekowała się dzieckiem lekarzy, gdzie mieszkała z nimi

Gość madrakamilka
Tak, spotkalam sie z czyms takim. I wcale to nie jakies wyzsze sfery. Pom prostu rodzice na ten moment nie maja czasu na dziecko! Ale chca je miec! Po prostu zrob castingna nianie i szukaj tej wlasciwej.

Gość madrakamilka
A moze ktos z rodziny?

Gość ZASDfkjl;khfdas
a ja nie widzę w tym nic dziwnego no może tylko to że chcesz żeby taka niania tez sprzątała:/ Jest kobiet która wstaje ci do dziecka jak jesteś w pracy to nim się zajmuje jak jedziecie np na wakacje to ona jedzie razem w z wami w takim wypadku to mama jest jako niania a niania jako mama:)

a gdzie ty będziesz, skoro niania ma się dzieckiem zajmować 24/24? bo o ile nie jesteś stewardesą albo lekarzem pracującym na dwa etaty lub kimś w tym typie, to raczej nie ma opcji, żebyś przez całą dobę czasu ie miała dla malca. i uważaj, żeby cię u męża w łóżku nie zastąpiła, czego prawdę mówiąc ci życzę, bo wyglądasz na bezmózgie babsko, co sobie dziecko robi, żeby je mieć.

Gość truskaweczka78
Kurcze ja to bym byla zazdrosna gdyby jakas obca osoba moim malenstwem non stop sie zajmowala,przeciez do dziecko bardziej emocjonalnie zwiaze sie z ta pomoca niz z matka.Niesttey tez sie z czyms takim spotkalam,nie mieszkam w Pl i tu to jest w sumie normalna sprawa,ale ja nigdy bym nie poszla na taka "wygode" Dziecko to nie jest dodatek do malzenstwa,ono potrzebuje bliskosci i milosci rodzicow,musi czuc sie bezpieczne,a zreszta co mnie to...

Gość Katerina159
Może źle się wyraziłam. Ja nie pracuję 24h/dobę, ale chciałabym mieć w domu kogoś abym zawsze mogła coś załatwić, wyjść i nie ciągać dziecka po urzędach. Nie jestem wyrodną matką, ale wcale nie uważam że muszę nie spać całymi nocami czy padać na nos ze zmęczenia.

Gość Katerina159
" uważaj, żeby cię u męża w łóżku nie zastąpiła, czego prawdę mówiąc ci życzę, bo wyglądasz na bezmózgie babsko, co sobie dziecko robi, żeby je mieć" mąż jest na wyjezdnym, a ja jestem lekarzem, do tego oficerem wiec nazywanie mnie bezmózgim babskiem świadczy nie najlepiej o piszącym!!!

Gość też miałam mały
Przecież możesz zatrudnić normalnie nianię, pomoc np. na 6-10 h dziennie, a przez resztę dnia sama się zajmować dzieckiem ? Najlepiej energiczną panią po 50 tce, która ogarnie chałupę, upierze, poprasuje, ugotuje i posiedzi z maluchem w twoje wychodne. Będziesz miała i czas dla siebie i dla dziecka. Albo weź jedną babkę co drugi dzień do sprzątania i gotowania i dodatkowo nianię np. od 10 do 16. A mąż ? Nie pomoże ? do urzędu nie trafi ? Dla małego dziecka nie jest dobrze jak za dużo osób się nim zajmuje, musi mieć stabilną więź z jedną dorosłą osobą , inaczej źle się rozwija emocjonalnie, ma wrażenie, że jest " niczyje". poczytaj o tym.

Hehe :D i pewnie chciałabyś to wszystko za 500 na miesiąc :D Moim zdaniem spokojnie znajdziesz chętną osobę za 5000 :) taka praca to to samo co wyjazd za granicę bo ta osoba mieszkałaby przecież u Ciebie, więc oczywiście musisz jej odpowiednio zapłacić.

Gość szokuje mnie to co naoisałaś
autorko! To po co Ci dziecko! Opiekować będziesz się musiała dzieckiem do 18 roku życia. I co przez tyle lat opiekunka będzie zajmowała się Twoim dzieckiem? Najlepiej daj ogłoszenie np. do Urzędu Pracy, wtedy będziesz miała rozeznanie. Ale większość matek radzi sobie sama z dzieckiem, domem i pracą. Czyżbyś była taka nie zaradna?

Dlaczego od razu niezaradna? :) po prostu naczytała sie kobita "Niani w Nowym Jorku" i innych podobnych i marzy jej sie amerykańskie życie :D

Gość Katerina159
Nie mogę zatrudnić normalnie niani, bo nie mam stałych godzin pracy. Tak konkretnie to muszę być zawsze na telefon i niejednokrotnie to jest środek nocy i jeszcze dwa następne dni kiedy nie ma mnie w domu. Dodatkowo zawsze muszę być wyspana, w pełni sił, bo tu chodzi o ludzkie życie. Nie zawsze da się zaplanować dziecko, co nie znaczy że "wpadki" się nie kocha!!! 5000 zł jestem w stanie zapłacić za osobę w pełni odpowiedzialną i dyspozycyjną

Gość mysle,ze poszukaj wsrod
ogloaszen o prace jakiejs statecznej , kulturalnej samotnej pani, moze wdowy, ktorej samej smutno,moze bez mieszkania,i przyjmij ja troche na prawach czlonka rodziny( niestety , to sie wiaze z konsekwencjamia, bo kobieta daje z siebie lata zycia, kosztem prywatnosci. popularne np w domach ziemianskich przed wojną. Mysle,ze na pewnoznajdziesz, tulko jak rozwiazesz umoqe, gdy ci nie bedzie juz potrzebna, bedzie po ldzku trudno.

Gość mały odkrywca
A skąd jesteś i jakie masz wymagania oprócz dyspozycyjności?

Gość Katerina159
Jestem z okolic Lublina. Oprócz dyspozycyjności, życzliwość do dziecka, umiejętności potrzebne do zajmowania sie noworodkiem, umiejętność sprzątania, gotowania, pieczenia. Dodatkowo brak uczulenia na koty, brak nałogów. Uczciwość, abym mogła powierzyć mój dom w spokoju ducha.