Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropkaa2311

Co robi Wasz maz jak wraca z pracy?

Polecane posty

Gość mama zaraz dwojeczki
Wierutna bzdura - o tak, bo ty masz monopol na decydownie co kto powinien robic. Jesi mezowi/partnerowi to odpowiada to nie powinien tego robic bo co, bo ty tak mowisz? :)

Gość Wierutna bzdura
No ja mówię ogólnie, nie wyczytałam z Twych wypowiedzi, czy wszystko robi on, czy tylko Ci pomaga ? A co Ty robisz ?

Napisalam juz co robi na kompie. Nasze dziecko ma 14 miesiecy i nie nalezy Go spuszczac z oczu a jak On siedzi na kompie a mnie nie ma to sie martwie ze dziecku sie cos stalo bo On Go nie pilnowal.

Gość Wierutna bzdura
Ale ja nie piszę o monopolu. Obowiązki należy dzielić równo, a nie że albo kobieta zapieprza sama, albo facetowi wszystko zleca i sama nie robi nic.

Gość do żona-swojego-męża
Przecież pisałaś na innym temacie, że do szczęścia brakuje wam tylko dziecka i że to kwestia czasu, a więc..??

Gość Wierutna bzdura
Mamo dwójeczki, jeśli mu odpowiada, to owszem, ale nie uważasz, że takie ganianie faceta do wszystkich prac a samemu nie robienie nic to trochę przesada ? I pójście na łatwiznę ?

Kropko, a mi sie wydaje, ze troche przesadasz. Oczywiscie, ze dziecko 14 miesieczne musi byc pod opieka, musi byc, ze tak to okresle obserwowane, ale bez przesady z tym spuszczeniem z oczu. To chyba nie jest tak, ze twoj maz siedzi w jednym pokoju przed kompem, a dziecko bawi sie calkiem samo w drugim?

Gość mamama Ola
smutno mi jak czytam niektóre wypowiedzi. Mój maż jak wraca zajmuje sie dzieckiem, ja robię obiad, wspólnie jemy, potem sprzątamy, on chwilę się zajmie soba- cos przy aucie czy playstation, potem kapie synka, ja go usypiam a potem razem oglaamy tv

Wierutna bzdura ja tez odkurzam jak jest brudno on jest w pracy - haloo nie leze i patrze na brud bo to jego rola zeby odkurzac... pozatym tak samo jak i on - gotuje, sprzatam, piore, pieke, podlewam kwiaty itd itd... pozatym ... uznaje zasade - ze np. gotowanie we dwoje jest fajne tak samo sprzatanie moze byc zabawne itd. a jesli chodzi o prasowanie - nieznosze prasowac ale wiem ze i on niecierpi tego wiec ja to wzielam na siebie a to ze on po mnie wychodzi i robi mi kanapki do pracy a i sprzata jak pierwszy wroci do domku to sory ale to normalne.... a co ma niby robic.. lezec i czekac jak ja zrobie sama... to byloby dla was normalne ?

do żona-swojego-męża Przecież pisałaś na innym temacie, że do szczęścia brakuje wam tylko dziecka i że to kwestia czasu, a więc..?? no i ??? do pelni szczescie barkuje NAM (nie tylko MI ) dziecka wiec o co ci chodzi ? jakie klamstwo tu widzisz ? a ze kwestia czasu - tak bo wiem ile mam lat i wiem jak cholernie moj maz chce juz dziecko !!

Wierutna bzdura - jesli facetowi to odpowiada to nie uwazam :) Nie nam decydowac jak zyja inni jesli sa ze soba szczesliwi, wiec uwazam, ze nie na miejscu jest wpychac nochal w nieswoje sprawy i pisac, ze to czy tamto jest nie fair.

Nieraz tak bylo ze wchodze do pokoju, maz na kompie a dziecko np bawi sie czyms czym nie powinno bo tatus nie zwracal na Niego uwagi..Raz pojechalam do sklepu, wracam maz spi a dziecko zanosi sie z placzu! Wiem co pisze, nie moge Mu dziecka zostawic!

Gość mamama Ola
żono swojego męża jak najbardziej sie z Tobą zgadzam. TWój mąż opiekuje sie Tobą i nie chce zebys sama wracała wieczorami. Robienie kanapek też normalne- u nas na zmianę robimy, albo wspónie. To się nazywa partnerstwo :)

Gość Wierutna bzdura
Żono - no ok, taki podział jest w porządku, ale ja np.nie lubię , jak kobieta zwala wszystko na męża dla zasady. Nie ma obiadu, ona nie zrobi - bo mąż gotuje. Dziecko płacze i chce iść spać - ona dziecka nie wykąpie, bo maż ma to zrobić. Autentyczny przykład - koleżanka była z dzieckiem w domu, maż na jakąś godzinkę wyskoczył gdzieś, dziecko płakało, bo zmęczone, to ona nie wzięła dziecka do kąpieli i usypiania, tylko czekała, aż mąż wróci i to zrobi, bo to jego zadanie.Takie zachowanie dla mnie to już porażka.

kropkaa2311 prosta sprawa- popsuj mu komp i powiedz ze zrobilas to specjalnie bo masz dosc takiego zycia !! to nie jest normalne ze on nie zajmie sie dzieckiem i pozwala mu plakac bo on ma komp .... wez sie w garsc kobieto i zrob z tym porzadek

Gość mamama Ola
kropkaaa to weź potrząśnij nim mocno. To też jego dziecko i musi dbać o jego bezpieczenstwo. JAkos sie tłumaczy z tego zachowania?

Gość Wierutna bzdura
Mamo dwójeczki - czy ty może jesteś takim modelem, który tu opisuję, że się tak burzysz ?Że mąż lata jak dziki, a ty lezysz plackiem ?

"Wierutna bzdura Żono - no ok, taki podział jest w porządku, ale ja np.nie lubię , jak kobieta zwala wszystko na męża dla zasady. Nie ma obiadu, ona nie zrobi - bo mąż gotuje. Dziecko płacze i chce iść spać - ona dziecka nie wykąpie, bo maż ma to zrobić. Autentyczny przykład - koleżanka była z dzieckiem w domu, maż na jakąś godzinkę wyskoczył gdzieś, dziecko płakało, bo zmęczone, to ona nie wzięła dziecka do kąpieli i usypiania, tylko czekała, aż mąż wróci i to zrobi, bo to jego zadanie.Takie zachowanie dla mnie to już porażka. " mysle ze to raczej bardziej "popularny" przyklad okropnego zachowanie ale odwrotnie... to wieszkosc facetow nic nie robi i czeka jak zona ugotuje i zajmie sie dzieckiem bo to ich obowiazek :/

Popsuj Mu komp- jasne, to sobie naprawi! Mam odejsc od Niego bo calymi dniami siedzi na kompie? Robilam juz wszystko i nadal walcze ale nic nie pomaga!

Gość wyuzdanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kropka, kiepsko u ciebie w takimrazie.... nieodpowiedzialny ten twoj maz. moj wraca z roboty, je cos, kapie corke, bawi sie z nia. zalezy o ktoeej wroci,bo nie jest zawsze o jednej porze:/

kropkaa2311 hmm nie to lepiej nic nie rob - pisz na kafe tylko jak ci zle... a komp nie psuj bo widze sama tez zamast z dzieckiem tu siedzisz... ja nie wiem jak ci poradzic skoro nie umiesz wprost powiedziec mu ze tak dalej byc nie moze tylko wolisz plakac :/ W małżeństwie ważne jest, by nie tylko dobrać się zaletami, ale i wadami.

A najlepsze w tym wszystkim jest to, ze jak Go prosze zeby zszedl z kompa to zawsze mowi: Juz schodze, tylko doczytam...albo zaraz i autentycznie schodzi po paru godzinach!

Wierutna bzdura - daj spokoj, jak ja sie burze :) Po prostu nie lubie jak ludzie wciskaja sie z butami w sprawy innych uwazajac, ze wiedza lepiej. Powtarzam ci, jesli ludzie sa ze soba szczesliwi to ani nie tobie ani mi ani nikomu innemu decydowac co jest fair, a co nie.

Moje dziecko teraz spi! Pisze o Swojej sytuacji zeby sie wygadac, wyzalic bo wiem ze to i tak sie nie zmieni bo probowalam juz wszystkich sposobow.

Kropko, to faktycznie masz racje. Jakis niereformowalny ten twoj maz :o Moj kiedy tez mial taki okres (dawno to bylo, uuu z jakies 8-9 lat temu, jeszcze na studiach bylismy), ze tylko gral w gry na kompie, ale ja raz, drugi sie wydarlam, w domu przestalam cokolwiek robic i sam musial i sie nauczyl, takze od lat zero problemu, ale nie mielismy wtedy jeszcze dzieci...

kropkaa2311 i to jest najsmutniesze w tym... ty przed komp musisz sie obcym ludziom wygadac.. on pewnie tak samo.. zamast we dwoje pogadac i zmieniac ten zwiazek ratowac ta rodzine albo sie rozstac :/ W małżeństwie ważne jest, by nie tylko dobrać się zaletami, ale i wadami.

Gość śmieszą mnieee
porady kogoś kto nie ma dzieci i nie wie jak ten mąz sie zacznie zachowywac jak sie dziecko pojawi na świecie :D