Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

project_m

macierzyństwo po raz drugi - dużo już wiemy a ile jeszcze przed nami..

Polecane posty

Gość mama dwojeczki
Hej dziewczyny, bardzo serdecznie wam gratuluje! Moja gwiazdka ma juz prawie 8,5 miesiaca i jest fantastyczna :) Jak sie czujecie? Jak przebiegly porody?

mama dwójeczki ale to zleciało :) Moja Zuzka kończy jutro 4 tygodnie :) Urodziła się 4 dni przed terminem i zrobiła mi prezent na Dzień Matki :D Cały poród trwał 3,5 h ale było ciężko,zwłaszcza te koszmarne szycie i pierwszy tydzień po porodzie bo miałam duże nacięcie.Ale już jest ok :)

magnolia gratuluję :* Jak tam poród?Córcia duża była?Moja 3780 i 57 cm.

Gość .magnolia.
mamo dwójeczki jak ten czas przeleciał, Twoja córcia juz taka duża.... moja córeczka ma już 9 tyg. Co do porodu, drugi jak dla mnie był gorszy mimo, że krótszy. Bóle niesamowite i nic przeciwbólowego nie dostałam bo jak przyjechałam do szpitala miałam 5cm rozwarcia. Rodziłam godzinę, ale jak sięgam pamięcią pierwszy poród trwał 3,5 godz i był do zniesienia a ten jakaś masakra i do tego większe nacięcie krocza, ból ciągnący aż do uda. Nastawiłam się, że drugi łatwiejszy i lżejszy a powiedziałabym że pierwszy taki miałam. Dobrze,że mam to już za sobą bo źle to wspominam. Za to malutka mi to wynagradza cały czas jest o wiele grzeczniejsza niż ta starsza jak była w jej wieku. dosiach dużą córcie urodziłaś, moja miała 2940 i 48 cm, taka mała a tak ciężko ją rodziłam... Fajni, że jesteście i można sobie popisać z Wami :*

magnolia mogłabym swój poród identycznie opisać jak Twój,koszmarny :/ A ostatnie szwy rozpuściły mi się dopiero w tym tygodniu.Ale teraz jest super,mała jak na razie grzeczniutka,za to starsza zazdrosna i szaleje ale też powoli wszystko się układa.Już przywykła do młodszej siostry,ciągle ją całuje i śpiewa jej piosenki :)

Gość .magnolia.
moja też się tak zachowuje, jest zazdrosna mimo, że tłumaczyłam jej jak to będzie jak urodzi się maluszek ale nie daje jej odczuć, że nie jest kochana. Też przytula siostrzyczkę i śpiewa jej. Tak poród masakra:( położnz robiła wszystko by mnie nie nacinali, rozciągała krocze i tu myślałam, że się skicham z bólu i tak się nie obyło bez nacinania, mogła mnie oszczędzić bo to i tak nic nie dało. Nacinanie to też niestety wielki ból... jak dobrze, że jestesmy już po :) :) nie planuję więcej dzieci, rodziłam po raz ostatni i koniec! A mąż na porodówce zażyczył sobie jeszcze jedno, podobno tak spojrzałam na niego, że mogłabym zabić wzrokiem:)

Mój też był przy porodzie i jeszcze mi zdjęcia robił,myślałam że go ubiję :D Mnie nacięcie nie bolało ale za to szycie było koszmarne :/ Po pierwszym porodzie na drugi dzień mogłam normalnie siedzieć chociaż też byłam nacinana a teraz nawet na kółku ciężko mi było i tylko leżałam i non stop na lekach przeciwbólowych jechałam bo bym z bólu nie wytrzymała.Jeszcze mnie trochę ta rana pobolewa.Też nie zdecyduję się na więcej dzieci,za dużo mnie ta ciąża i poród kosztowała.Mam dwie księżniczki i wystarczy :)

Mnie najpierw nacieli lekko ale główka wyszła a reszta się zablokowała i mała zaczęła się dusić,wtedy powiększyła nacięcie.

Gość .magnolia.
dokładnie dosiach dwie córeczki mi też wystarczą:) nigdy więcej porodu!

Gość .magnolia.
Milena a Ty??

hej :) u mnie niestety naDAL NIC Z TEGO- ALE NAMIERZYLAM WINOWAJCE- PROLAKTYNE- norma od 4-460- a ja mam ponad 7600 czekam na wizyte u endokrynologa no i tak miesiace leca :) gratuluje wam dzieciaczkow- tez bym chciala juz czekac na malenstwo

ewag super że się odezwałaś,może teraz jak już znasz przyczynę pójdzie szybciej.3mam kciuki i czekam na 2 kreseczki u Ciebie :*

Gość .magnolia.
Witajcie! ewag diagnoza taka jak moja, napewno dostaniesz jakieś leki na obniżenie prolaktyny i będzie dobrze, a potem się pochwalisz dwoma kreseczkami:)

A mój skarbek od tych upałów dostał gorączki :/ Byłam z nią u pediatry,mam jej zrobić badanie moczu na wszelki wypadek ale ogólnie jest zdrowa.No ale mamy problem z kolkami.

Gość .magnolia.
hej hej! Co u Was? Gdzie wszystkie kobietki się podziały? Dosiach jak córeczka??

Hej :) Co u Was? Moja Zuzia skończyła 26- 7 miesięcy :) Ma 4 ząbki,już ładnie siedzi i zaczyna podnosić się na nóżki :)