Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

project_m

macierzyństwo po raz drugi - dużo już wiemy a ile jeszcze przed nami..

Polecane posty

hej magnolia.. ja dziś mam 22 dc.. za wcześnie na testowanie.. mam przeczucie i objawy ale moge sie mylić.. testować będę w przyszłym tygodniu.. trzymaj kciuki! a Ty jak sie czuejsz?

Gość .magnolia.
Hej project_m ! Będę trzymała moooocno kciuki:) Niestety nadal wymiotuję codziennie ale co zrobić, zniose wszystko wazne że dziecko zdrowe. Dziś byłam na usg i wszystko jest ok! I z tego się najbardziej cieszę. Dzis dokładnie jest 10 tc, serduszko ładnie pika i wszytkie pomiary w normie. Za 3 tyg znów jade na usg, tym razem liczony będzie fałd karkowy czyli sprawdzą czy dziecko nie ma zespołu downa. Więc trochę z niepokojem czekam na to badanie, ale napewno bedzie dobrze (tak myślę). Kiedyś było nie do pomyslenia o takich badaniach a dziś kobieta już dowie się w ciązy czy jest wszystko ok z dzieckiem... Pozdrowienia i miłego dnia:)

hej Magnolia ja dziś 25 dc.. czekam.. spróbuj na wymioty coca coli.. mi bardzo pomogła.. nie jest najzdrowsza ale pomaga;) trzymam kciuki za pozytywny wyniki badań!

Gość .magnolia.
witaj project_m :) Chyba tylko my tu zagladamy, niestety nawet cola nie pomaga (mi to juz nic nie pomoze), ciekawe co słychać u mamy zaraz dwójeczki, moze już jest mamą dwójeczki :) a co u ciebie??

Gość mama zaraz dwojeczki
Hej dziewczyny! No, w koncu znalazlam ten temat, z czgo bardzo sie ciesze :D U mnie narazie bez zmian i dalej w dwupaku. Termin mam za 2 tygodnie, ale mam nadzieje, ze mala pojawi sie wczesniej, bo juz mi taaaaak ciezko...Pracowalam do konca 36 tc i teraz juz drugi tydzien siedze w domu, synek nadal chodzi 3 dni w tygodniu do przedszkola i musze wam powiedziec, ze chociaz na poczatku mialam skrupuly i strasznie dziwnie sie czulam bedac w domu, a jego wysylajac gdzies indziej, tak teraz naprawde odpoczywam w tym czasie i wykorzystuje wolne optymalnie. Dzis np. bylam u fryzjera :) Magnolia - u mnie pomagaly zwykle suchary z maslem i cukrem (wiem, dziwny zestaw, ale polecila mi to moja tesciowa) oraz migdaly.

Gość .magnolia.
mama zaraz dwojeczki ty jeszcze w dwupaku, a ja myślałam, ze juz po wszystkim:) mam nadzieję, że napiszesz jak poród bo ja jestem już w strachu oby się sprawdzało, to że drugi poród (ponoć) lżejszy. Daj znac:) zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci a gdybym mogła rodzenie oddać męzowi, zrobiłabym to! Teraz boję się bardziej niż przed pierwszym porodem, bo już wiem jak to jest... ale do tego jeszcze duuuzo czasu, będę się oswajać z ta myślą:) A Tobie mamo życzę szybkiego i szczęśliwego rozwiązania:) powodzenia...

Magnolia - dzieki :D Wiesz, ja tez sie balam, ale teraz im blizej (termin za 2 tygodnie) tym mniej sie boje. Wlasciwie wcale sie nie boje, bo przeciez mala musi jakos wyjsc skoro juz tam siedzi ;) Balabym sie gdyby okazalo sie, ze musza zrobic cc, bo to jednak zupelnie nie dla mnie...W kazdym razie wszyscy mi mowia, ze drugi porod latwiejszy, a ze pierwszy trwal u mnie doslownie 6 h (a bylby jeszcze krotszy gdyby nie fakt, ze parte trwaly 2 h, w koncu musieli podac mu oksy i jeszcze na dodatek wyciagac malego pompka prozniowa) to jestem teraz dobrej mysli. W koncu szlaki juz sa przetarte ;) Dam znac na pewno jak juz bedzie po wszystkim.

Gość dosiach
Hej:)Ja mam córcię która ma 2 lata i 8 miesięcy i jestem w 6 tygodniu ciąży:)W czwartek mam wizytę u gin.Jestem baaardzooo szczęśliwa ale też przeraża mnie wizja kolejnego porodu.

Gość .magnolia.
witaj dosiach! Mnie też przeraża ale tak jak słyszę podobno drugi poród jest lżejszy, nie wiem przekonam się. Jak topik dotrwa a bedziesz tu zagladać to napiszę jak było:) narazie czekam na relacje od mamy zaraz dwójeczki:) project_m już po testowaniu?

hej :) mozecie mnie tez dopisac do listy- 1 cykl staran sie konczy, @ ma byc za 2 dni- testy na razie z jedna krecha wychodza- wiec sie cudu nie spodziewam ale przydala by sie siostrzyczka dla mojego malego (prawie 2 latka)diabelka- mam tylko nadzieje ze nie bedzie gorsza w obsludze niz synek moze sytuacja zawodowa nie do konca wyjasniona- ale 36 na horyzoncie- wiec najwyzsza pora na 2 dziecko :)

widzę że topik ożył.. u mnie 31 dc i brak @.. nie testuje.. ostatnio dostałam @ w 40 dc jakoś.. dam sobie czas by uniknąć rozczarowania.. mama zaraz dwójeczki to już niedługo aaaa.. czekamy czekamy na wieści.. magnolia który ty już tydzień? witam nowe koleżanki, dużo zdrówka.. i zostańcie z nami jak najdłużej;)

Gość dosiach
Ja jeśli będę miała synka to będzie Antoś a dla córeczki jeszcze nie wybrałam,może Lenka.A pierwsza córcia ma na imię Oliwka.Mój mąż chce Marka a dla dziewczynki jeszcze nie wie:)

Gość .magnolia.
project_m no to może się udało, trzymam kciuki:) w sobotę minął 11tc, swoją drogą czas leci niedawno zrobiłam test i dwie kreseczki:) a dziś juz prawie trzeci m-c ciąży. W pierwszej ciąży brzuszek był widoczny dopiero gdzieś w połowie ciązy a teraz już widać. Mam nadzieję, że dużo nie przytyję, właściwie waga stoi w miejscu, no może coś tam gramowo spadło bo wciąż codziennie wymiotuję:(

Gość dosiach
Magnolia ja w pierwszej ciąży przytyłam 24 kg:)Ale szybko zgubiłam i teraz ważę 57 kg wzrost 170.

project, misza.... no laski, ale odkrycie :DDDDDDDDDDDDDDDD tez sie zastanawiam nad drugim dzieckiem, ale narazie to sa tylko mysli nie potwierdzone zadnymi ku temu dzialaniami, boje sie jak cholera, bo moja Sara niezle dala w kosc, teraz bunt dwulatka sie zaczyna, wiec tez kosmos. Boje sie, ze zwariuje jak mi sie takie drugie trafi, bo przeciez to mozliwe. Myslalam, zeby ewentualnie starac sie dopiero wiosna- latem, tak jak wtedy, ona juz bedzie wieszksza i siostra ewentualna przyszlaby na swiat dopiero jakby Sara miala 3 lata. Tylko jak pomysle o kolejnych 3 latach ( a mam juz 32 ) to poszlabym do pracy dopiero w wieku 35 lat - troche to za pozno :( Nie wiem.... jak widze mamy z wozkami i drugim takim za reke lub na rowerze to zawsze sobie mysle: Boze, jak one sobie radza, ja sobie nie dam rady w zyciu...

O jak fajnie sie rozkreca :D Hej dziewczyny! Powodzenia wszystkim starajacym sie o maluszka! Ja juz myslalam, ze urodze w nocy z soboty na niedziele, takie mialam skurcze, a tu wszystko sie uspokoilo i niccccccc...normalnie nie dzieje sie kompletnie nic...Chociaz wedlug mojego synka siostrzyczka urodzi sie dzis i dlatego nie chcial isc rano do przedszkola :D Dopiero jak maz mu obiecal, ze na pewno po niego przyjedzie jak sie malutka urodzi to laskawie sie zgodzi :) On w ogole tak czeka na dzidzie, tak fajnie podchodzi do calej ciazy, ze mam ogromna nadzieje, ze jak mala sie urodzi to tez bedzie takim skarbem. Czesto przytula sie do brzucha, caluje siostrzyczke, znosi jej zabawki do wozka i do kojca, ktory stoi w salonie, wola ja po imieniu i pyta np. " Siostrzyczka gdzie jestes?", w ogole jest kochanym chlopczykiem mamusi :D:D:D Kateto - jestesmy w tym samym wieku i widze, ze dzieci mamy w tym samym wieku (synek moj ma 2 lata i 2 miesiace), ale u nas bunt dwulatka przechodzimy bardzo spokojnie. Czasem oczywiscie odbija mu palma ;), ale dostaje wtedy kare i musi siedziec na schodach w holu, takze u nas wszystko do ogarniecia z tym, ze ja pracuje i on chodzi 3 razy w tygodniu do przedszkola (tzn. obecnie jestem na macierzynskim, ale synek do przedszkola chodzi nadal). Teraz jak mala sie urodzil rowniez od razu po macierzynskim wracam do pracy.

Gość mamaAniołków
witam! ja mam synka maciusia i chciałabym zajść wciąże znowu wczoraj robilam test niestety niejestem!

Gość .magnolia.
Witajcie:) super, ze temat się rozkreca, fajnie jest sobie poczytac Dosiach w pierwszej ciąży startowałam z wagą 48kg i do trzeciego m-ca ciąży chudłam i miałam 45kg, potem już przybywało i w dniu porodu miałam 62kg. Po porodzie szybko to zgubiłam i długo się trzymałam 53kg... teraz waże tyle co ty i wzrost też podobny:) Nigdy nie liczyłam kalorii bo jet mi to niepotrzebne, zawsze byłam chuda jak patyk, taka moja uroda:) ale teraz jak mnie widzą znajomi to mówią, że wkońcu wyglądam kobieco (nie chodzi tylko o ciążę) tu i ówdzie zaokrąglona:) Miłego dnia dziewczyny:)

no i @ przylazla jednak :/ wiec zaczynamy 2 cykl staran (teraz to sie postaram bardziej na luzie do tego podejsc)

Gość dosiach
A ja w końcu jutro zobaczę moją fasolkę:)Nie mogę się doczekać:)Ostatnio dopadł mnie strach że sobie nie poradzę z dwójką małych dzieci.Też macie takie obawy?

Gość karolkajolka
witam was chciałabym do was dołączyć , jestem już mamą nasz córcia w 4 stycznia skończy 3 latka a obecnie jestem w 29 tygodniu ciąży termin mam na 18 grudnia i tera czekamy na synka.

Gość karolkajolka
przepraszam was za błędy

Gość dosiach
karolka a moja córcia skończy 3 latka 30 stycznia:)Jak nastawienie małej do braciszka?Bo moja Oliwka wszystkim mówi że mama ma dzidzie w brzuszku:)

Project- mam cicha nadzieje ze uda sie szybko- bo 6 cykli to troche dlugo

Gość karolkajolka
dosiah, moja mała różnie reaguje raz jest zazdrosna i mówi że nie będzie dzieliła się zabawkami że wszystko jest jej, potem że będzie mi pomagał kąpać przewijać itp. a tak naprawdę okaże się jak będzie jak mały już się urodzi, zaczynam już mieć lęki co do porodu i bólu, córkę rodziłam dość długo 12 godzin, do tego bóle z krzyża i przez cały czas na byłam przykuta do łużka pod oksytocyną masakra, ale warto było to wszystko znieść dla takiego bąbla. córka jako niemowlak była grzeczna nie dala mi bardzo popalić, i mam nadzieje że z małym też tak bedzie za to teraz wszędzie jej pełno ma swoje fochy, mamy problem z nocnikowaniem mała nauczyła się wołać siku nim skończyła 2 lata za to z kupą walczę po dziś dzień , ma jakąś blokadę i koniec , ręce już mi opadają .

Gość dosiach
karolka u mnie odwrotnie mała kupkę woła odkąd skończyła 1,5 roku a z sikaniem różnie bywa,są dni że ma suche majteczki cały dzień a czasem ciągle popuszcza i muszę ją przebierać z 5 razy.Też wszędzie jej pełno a jak się obrazi to mówi że nikogo nie kocha i nie lubi:)Ale nie jest źle,potrafi się sama bawić,zjeść i nawet ubrać buciki:)Ja się trochę boję jak drugie maleństwo się urodzi bo mała jest bardzo ze mną związana,nie pracuję więc jestem z nią 24 godziny na dobę,mąż jest tylko w weekendy.Pewnie początek będzie trudny.

Gość dosiach
elizka witaj:)To będziesz miała małą różnicę między dziećmi:)Super:)Jak samopoczucie?

Gość dosiach
Hej:)Byłam dziś u gin.Moje maleństwo ma 9,8mm i widać serduszko,mam termin na 30 maja:)