Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

project_m

macierzyństwo po raz drugi - dużo już wiemy a ile jeszcze przed nami..

Polecane posty

Gość mama zaraz dwojeczki
Magnolia - Bardzo serdecznie ci gratuluje! Super!:D Jak sie czujesz? Projekt - kurcze, dopiero zauwazylam, ze nie ma mojego postu, w ktorym ci zyczylam udanego urlopu :O Jak bylo? 33 dc i brak @ to dobry znak...trzymam kciuki :D Ja dzis rano bylam na rutynowej kontroli i moja corcia lezy w poprzek...:o Za 3 tygodnie kolejne usg, wtedy bedzie 36 tc no i mam nadzieje, ze wtedy juz bedzie ladnie ulozona.

magnolia gratulacje ogromne.. mam nadzieję że podzielę Twój los.. po południu jadę do miasta i kupie test.. póki co włączyłam 3cie pranie hehe.. eeehhh urlopy... mama zaraz dwójeczki nie martw się córciA na pewno się odwróci na czas.. witam nową koleżankę i trzymam kciuki za staranka;)

Gość .magnolia.
Dziękuję dziewczyny! W piątek idę do lekarza aby potwierdził ciążę. project_m testujesz jutro?? Ja też mam nadzieję, że dołączysz do mnie jak reszta dziewczyn:) Póki co czuję się dobrze, w pierwszej ciąży to do połowy wymiotowałam (nawet w nocy) i co wstałam zaraz musiałam się położyć ale coś mi się wydaje, że to się dopiero rozkręci bo też na początku było dobrze.

Project - powodzenia!! Daj koniecznie znac jak zatestujesz! Magnolia - wiesz, moze tak byc, a nie musi. Badzmy dobrej mysli, ze tym razem samopoczucie dopisze :) Kurcze, a ja latam juz od 4.00 rano i drugi dzien z rzedu w ogole nie moge spac. Wlasnie zjadlam 2 kanapki, (jak wam powiem z czym to padniecie ze smiechu jak moj maz :D), pije mala kawke i sok no i tak za jakies 40 min zaczne sie ubierac, malowac i zbierac do pracy. Pewnie tak jak wczoraj o 14.00 zmozy mnie sen i znow prawie zasne przed monitorem, :), takze synus z mezem smacznie chrapia, a ja siedze na kafe :D

a u mnie jedna gruba samotna krecha.. a okresu nadal brak.. ale za to moja siostra jest w ciąży! chyba 9ty tydzień.. bardzo bardzo się cieszę bo ona pół roku temu poroniła i było tak smutno.. ale się udało i dziś ma urodziny w dodatku i zaraz dzwonie z życzeniami.. jak mi powiedziała to pomyslałam że fajnie by było jakbym ja też była w ciąży.. dwie siostry ciężarówki.. ale co się odwlecze to nie uciecze..;)

Gość .magnolia.
mama zaraz dwojeczki ranny ptaszek z Ciebie:) project_m powtórz jutro lub pojutrze test tym bardziej, że nie masz okresu a może okres ci się przesunął po urlopie i stąd spóźnienie?? Gratulacje dla siostry a ja mam nadzieję, że niedługo Tobie pogratuluję:) Jutro idę do lekarza aż sie denerwuję... Pozdrawiam i miłego dnia:)

ja dopiero zobaczyłam o której mama zaraz dwójeczki napisała posta.. kobieto spać nie możesz? ja spać nie mogłam o 3ciej w nocy bo huragan nad nami przeszedł i czuwałam kiedy będzie trzeba z domu uciekać.. przerażające.. Magnolia trzymam kciuki za wizytę.. Ja nie wiem czy jest sens powtarzać test.. Za pierwszym razem pokazał dwie kreski w dniu spodziewanej miesiączki,.. co prawda mam regularnie co 28 dni i nigdy nie miało na mnie wpływ nic ani stres ani zmiana klimatu.. ale nie sądzę żebym była w ciąży.. będę spokojnie czekać na @.. brzuch mnie dziwnie pobolewa jakoś więc może przyjdzie lada chwila..

zatestowałam jeszcze raz wczoraj bo mega przeziębienie mnie wzięło i nie wiedziałam czy mogę leki wziąć.. no i jedna samotna krecha wyszła.. ale dramatu nie ma.. grunt by teraz @ przyszedł i działam dalej;P a raczej działamy.. bo samemu to bym mogła działać w nieskończoność.. prZeziębienie mnie trzyma juz od czwartku ale wczoraj to juz apogeum było.. i niestety dziś nie lepiej a jutro trzeba do pracy iść bo urlop minął nim się obejrzałam... a co u Was dziewczyny?

Gość majami
Hej dziewczyny!!!Podczytuje Wasz wątej juz jakis czas;) wiec aby nie byc rasowa kryptoczytaczka-chcialam sie przywitac!! Mam 31l,męza,córe 3.3letnia 26tygodniową ciąze na liczniku i niedlugo chyba labradora jeszcze(to juz pomysl męza) Powiem Wam iz mimo ze teoretycznie "wiem co mnie czeka" to w praktyce-jestem przerazona i ta moja ciąża druga(mimo ze planowana tak jak i pierwsza) to dlamnie jakis kosmos jest:0 pozdrówka!

Gość .magnolia.
Dziewczyny gdzie jesteście?? :) Witaj majami:)

ja siedzę w krzakach i szpieguje kiedy ktoś coś napisze..;P magnolia byłaś u lekarza już? witaj majami.. u mnie nAdal brak @... eeehhh już 13 dni spóźnienia chyba jakoś..

Gość .magnolia.
tak, byłam ciąża potwierdzona:) w czwartek idę na usg... project_m to może zrób jeszcze raz test, co?? W dniu spodziewanego okresu miałam jedną kreskę a okresu brak dopiero po tyg. wyszły dwie a u Ciebie to może dopiero teraz się pokażą?

robiłam test pięć dni po spodziewanej miesiączce i 10 dni po spodziewanej miesiączce.. oba testy co prawda nie z porannego moczu ale coś by pokazało myślę zwłaszcza że w pierwszej ciąży wyszło już w dzień spodziewanej miesiączki.. po za tym jakichkolkwiek objawów brak.. jak również brak symptomów nadchodzącego @.. poczekam jeszcze tydzień i może bete zrobie bo i tak muszę na kontrolną morfologię iść.. magnolia na kiedy masz termin? pewnie gdzieś pod koniec kwietnia 2012 co?

Gość .magnolia.
project_m tak na kwiecień, i co nadal okresu brak??

no i jednak @.. przynajmniej wiem na czym stoję.. szkoda tylko że dziś bo jutro idę wesele i będę się męczyć ale trudno.. mama zaraz dwójeczki to z czym te kanapki były? bo czekam i czekam..;)

Czesc dziewczyny :) Jeszcze ok.6 tygodni i nasza mala sie pojawi (jesli oczywiscie przyjdzie planowo). Juz mamy w zasadzie wszystko gotowe, jeszcze tylko musze poprac i poprasowac ubranka oraz kupic pare drobiazgow, ale zostawiam sobie to jak juz zacznie mi sie macierzysnki (za 2 tygodnie, tutaj zaczyna sie 4 tygodnie przed data porodu). Mam sporo rzeczy po synku, do tego wiem tym razem co faktycznie uzywalam, wiec tym razem jakos szybko i sprawnie poszlo to kompletowanie. Project - z nutella i serem zoltym :D i tak wyglada ostatnio moje sniadanie. W ogole mam potworna ochote na czekolade, normalnie z synkiem tak w ogole nie mialam, a teraz...mieso i cala reszta moglaby dla mnie nie istniec :o i najgorsze jest to, ze ja nie umiem sie powstrzymac :o Juz przytylam wyobrazcie sobie 20 kg!!!!A jeszcze moj "kochany" maz mowi, ze w ciazy tak jest (wielki mi znawca ciaz sie znalazl :o ) i sam lata i kupuje Milke oraz Nutelle, bo skoro mi sie chce, to znaczy, ze tego potrzebuje :o Takze po ciazy i pologu bede musiala sie ostro za siebie zabrac, bo nie wiem do ilu jeszcze dobije w ciagu tych 6 tygodni :) Magnolia - jak sie czujesz?

witam dziewczyny:) to i ja dołączę:) Mam 2 letnią córeczkę i jesteśmy w trakcie staran o drugiego bąbelka. Pierwszy cykl zakończony @, teraz drugi i działamy- zobaczymy co z tego będzie. Teraz mamy dobry czas na drugie maleństwo - tzn nigdy nie będzie idealnie ale nie jest źle;) Hania raczej należała do tych grzecznych dzieci, były kolki, ząbkowanie ale bez szaleństw. Teraz nam pokazuje troszkę charakterek ale ogólnie nie narzekam bo jest grzeczna:)

Gość .magnolia.
ach najchętniej nie wychodziłabym z domu, potrzebuję czesto kibelka:( czyli nic nowego ciąża taka sama jak poprzednia, wymioty od rana do wieczora... a dopiero jest to 6 tydz... no cóż nie narzekam, ważne że wogóle zaszłam... mama zaraz dwojeczki ciekawy zestaw, na samą myśl robi mi się niedobrze, dla mnie jedzenie mogłoby nie istnieć mam do wszystkiego wstręt jem (bo muszę przecież) w małych porcjach, jak wróbelek. project_m a jednak nadeszła... przykro mi ale już trzymam kciuki za następny cykl juz udany tym razem... A wogóle gdzie reszta dziewczyn, nic nie piszą co u nich słychać... Miłego dnia!

Gość .magnolia.
Witaj Karollllla! Zawsze chciałam trzyletnią różnicę między dziećmi, nigdy nie myślałam, że będę się rok starać o drugie dziecko. Oczywiście cieszę się, że zaszłam w ciążę, cóż będzie 4 lata różnicy... Hania-ładne imię od dawna biorę też je pod uwagę, bo dla chłopca juz mamy:) musimy mieś dwie opcje, bo niewiadomo jakiej płci będzie dziecko:) Powodzenia w staraniach:)

Magnolia - oj biedna i wierze ci. U mnie do 15 tc bylo tak samo (w pierwszej ciazy do 14 tc, ale nie tak drastycznie jak w drugiej). Trzymaj sie! U mnie troche pomagala woda mineralna gazowana, czasem lyk coli, czasem migdaly, banan i suchar z maslem i cukrem (??) Dziewczyny, powodzenia w staraniach!

moja Hania z racji tego że mam dużo koleżanek w ciąży codziennie mnie pyta " mam Sosia tuu??'' i pokazuje na mój brzuch:P śmieje się i mówię jej że jak będę młam małą Zosię w brzuszku to jej powiem:) a ona się cieszy. Ma być Sosia- Zosia albo Lula- Jula:) tak sobie moja córcia wybrała Powiem wam że jeszcze nie zastanawiałam się jak to będzie z dwójeczką ale z Hanią dawaliśmy radę sobie sami, nie pomagały nam żadne babcie itp. Zresztą Hania do tego czasu wydorośleje troszkę, już widzę że jest dużo bardziej samodzielna. Pójdzie do przedszkola i damy radę:)) Plany są tylko najpierw musi się udać:)

Karolla witaj a dla chłopca jak? ja dziś na wesele idę i właśnie do fryzjera jadę, miłego dnia dziewczyny;)

Gość .magnolia.
project_m udanej zabawy:) moja córka ma na imię Kinga wiesz podobają mi się proste imiona bez szału, raczej nie przepadam za dzisiejszą modą (nie chce nikogo obrazić) ale amelki, nadie, nikole, Majki, Jessiki, Oliwki itd nie przemawiają do mnie. Jakiś obłęd co druga dziewczynka ma tak na imię. Dlatego biorę pod uwagę takie imiona jak Hania (jak juz pisałam), Natalia może Milena a dla chłopca to Mateusz lub Michał. Nie chciałam nikogo obrazić, bo może są tutaj mamy, Które swoim dziewczynkom dały tak na imię, to co innym się podoba niekoniecznie mi się musi podobać... Miłego dnia dziewczyny:) mój nie będzie miły, mi znowu niedobrze:(

zupełnie cię rozumiem magnolia.. mój syn ma na imię Sławek.. tradycyjne, ładne, niepospolite imie.. jak kiedyś będę miała syna to będzie Mikołaj a dla dziewczynki Natalia lub Martynka.. pamiętam historię mojej koleżanki, jej sąsiadka nazwała córkę Aida.. ale dzieciaki w piaskownicy biegały za nią i wołały Ajda no bo tak słyszały i tak wołały.. ale nie, waleczna mama biegała za nimi i poprawiała: ona ma na imię Aida Aida.. ja już wyfryzowana, wymalowana i wykąpana.. sukienka wyprasowana, buty wypastowane.. nakarmię małego i uciekam;) do usłyszenia/napisania;)

wlasnie co do imienia dla synka to ja nie mam pomysłu:) mi się podoba Piotr, Adam ale nie ma co gdybac najpierw musi sie udać

Gość palma daktylowa..
Nie przerzywaj ja juz w 38 miesiacu ciazy jestem il urodzic nie moge... wszyscy mi mowia ze to dziecko słonia

Gość .magnolia.
co słychać?

Gość .magnolia.
Dziewczyny gdzie jestescie?? :) Co tam u Was?? Któras już coś wie? Testowała?? Pozdrowienia i miłego wieczorku :)