Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syna nieuk i tępak

Mój syn nie chce iść na studia!!!!! Ma tylko technikum!

Polecane posty

Gość syna nieuk i tępak

W tym roku skończył technikum :( i oznajmił mi że nie wybiera się na studia. Dla mnie to kompletna załamka. W tym roku zdał maturę kiepsko bo kiepsko tylko z polskiego miał 50%, i ustnego 90% a z całej reszty matematyki i angielskiego 30%, nawet z tego ustnego. Powiedział mi że nie widzi nic złego w tym że ledwo, ledwo zdał. Dostał pracę listonosza a wieczorami i weekendami znalazł sobie taką pracę dorywczą w takim sklepie, sklep dośc duży. Zajmuję się tam głównie układaniem towaru. Czy nie byłoby wam wstyd za takiego syna.

Gość fdsfds
j.ww

Gość Nieudacznik of Tibia
A proszę sobie zadać pytanie na jaką uczelnie go przyjmą z takimi wynikami maturalnymi? Inne studia niż dzienne to jest kpina a nie studiowanie.

Gość współczuje ci że masz takiego
syna nieudacznika który całe życie będzie leniem, nierobem i żył na garnuszku rodziców. Bo listonosz mało zarabia a układanie towaru w sklepie to mało ambitne zajęcie.

Gość syn nieuk i tępak
Mógłby znaleźć jakąś porządną pracę i studiować zaocznie. Wiele ludzi tak robi i jak rozmawiałam z młodymi ludźmi w wieku syna to stwierdzili nawet że studia zaoczne bardziej im się opłacą.

Gość fgvdrgdsfdftds
ja jak byłam na studiach dziennych to też uważałam, że zaoczne studia to kpina drugie studia zrobiłam zaocznie i zmieniłam zdanie na dziennych wykładowcy wiecznie Ci kładą kłody pod nogi tylko dla zasady, bo jestes dzienny i masz mieć przechlapane i już....na zaocznych się wiecej ludzi szanuje, uczy mniej pierdół - a niestety nasze uczelnie uczą praktycznie samych pierdół - poza tym możesz pracowac i zdobywac praktyczne umiejetności

Nie, nie było by mi wstyd, ponieważ zważywszy na jego wiek ma prawo sam decydować o swoim życiu i układać je po swojemu. Domyślam się,że chcesz dla niego jak najlepiej,ale: 1.na jaką uczelnię ma się dostać z takimi wynikami matury? 2.studia absolutnie nie gwarantują lepszego statusu,lepszej pracy,lepszej płacy 3.zawody techniczne są w cenie. Zamiast suszyć mu głowę wspieraj.Chłopak raczej ma łeb na karku skoro nie leni się w domu tylko znalazł pracę (w zasadzie dwie).

Dobrze, że chłopak znalazł pracę! Na studia można iść zawsze, za rok mógłby poprawić maturę i iść na jakiś fajny przyszłościowy kierunek.Ale nie mamusia wie lepiej :O

Gość a jakiego ma technika
teraz zaluje ze poszlam na studia :O 5 lat obijania :O Jakbym mogla cofnac czas to zrobilabym sobie jakis porzadny fach i starala sie jak najszybciej pracowac w zawodzie (np kucharz)

kolezanka w ogole nie zdala matury i poszla na kosmetyczke. zarabia srednio 4 razy wiecej niz jej rowiesnicy p studiach, ktorzy w ogole mieli problemy zeby prace dostac, albo pracuja fizycznie :O

Gość jhvhj
nie wszysycy musza isc na studia, za duzo jest studentow, jak go nie ciągnie to po co

Gość ........kropka....
Niech określi fach w którym dobrze czuje się i niech robi sobie 2 letnie studium, będzie miał tytuł technika jednego, drugiego , trzeciego i niech zakłada własny interes , w dzisiejszych czasach nie oszukujmy się studia nie są najlepszym wyjściem, dla tych którzy chcą żyć samodzielnie , nie na utrzymaniu rodziców. Czy naprawdę nie widzisz ilu ludzi kończy studia z wyższym wykształceniem , wiek 25 lat-26 lat i idzie do pracy za najniższą krajową, do tego nie pracuje w swoim zawodzie tylko ....no właśnie, wykłada towar w marketach , bo trzeba za coś żyć. Znam przypadek , gdzie 2 świetnych kumpli skończyli razem liceum. Jeden poszedł na studia wyższe, drugi zaczął pracować. Po 5-ciu latach ten drugi był właścicielem świetnie działającej firmy, a ten pierwszy pan mgr złożył u niego CV. Gdyby nie znajomość sprzed lat to ten drugi nie dałby mu szansy, bo liczy się doświadczenie i fach niż poczucie , że ma się 3 literki przed nazwiskiem. Poza tym, na szkołę nigdy nie jest za późno.

Gość mnie wszystko
co z ciebie za matka...mówisz na własnego syna nieuk i tepak,chociaż zrobił technikum z matura,chce isć na studia i jest zaradny bo sam na siebie zarabia a nie zeruje na tobie.Idż sie puknij w łeb i przestań sie czepiac bo nie masz o co!!!!!!!!!!!!!!!

Gość rtyrty
ciekawa jestem czy ty masz skończone studia??

facet to wogole ma jeszcze lepiej, bo dla chlopow jest wiecej kierunkow technicznych. elektryk, elektronik, mechanik, nawet hydraulik czy plytkaz trzepia taka kase ze nie musza sie o przyszlosc martwic. na twoim miejscu powiedzialabym synowi, ze jesli chce z wami mieszkac to musi isc chociaz do technikow czy cos. pozniej postaraj sie znaleźć mu jakies dobre przyuczenie, kogos kto go nauczy i zobaczysz ze to bedzie lepsze niz jakies dupne studia na ktorych zmarnuje 5 lat

Gość syn nieuk i tępak
Chodzi oto że syn nie chce iść na studia. Skończył technikum ekonomiczno-handlowe z trudem i stwierdził że na tym poprzestanie edukacje.

nayarana - ona po 4 latach pracy wyciaga jakies 3-4 tys miesiecznie w zaleznosci od sezonu. pewnie jakby jej sie chcialo jeszcze dluzej pracowac i brac klientow po godzinach np w domy to wyciagnelaby jeszcze sporo wiecej, ale jej absolutnie tyle wystarcza. w dodatku praca mila, nie stoi caly czas (jak np fryzjer)

Gość ........kropka....
Po co ma robić coś na siłę?? niech sam zadecyduje, siłą go nie zaciągniesz do szkoły, tym bardziej, że jest już dorosły. Może za rok za 2 odwidzi mu się i pójdzie na studia, ale nie możesz go przekreślać. Pewni robisz mu niezły dym i co chwilę klepiesz, ze jest nieukiem i skończy na łopacie. Sama zaniżasz jego samoocenę więc nie dziw się , że nie ma chęci.

Gość zuzlandia
żal mi chłopaka, bo ma taką wstrętną matkę, która wygaduje o nim okropne rzeczy skończył szkołę i poszedł do pracy, a nawet do 2 praca listonosza to jest hańba dla rodziny? weź się puknij w łeb jak będzie chciał iść na studia, to może iść nawet za kilka lat, nie widzę problemu, ale to jest wyłącznie jego decyzja rodzinę trzeba wspierać i wspólnie rozmawiać (z szacunkiem!) ze sobą, zamiast się wyzywać

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie byłoby mi wstyd za takiego syna, super ze chłopak ma prace i pracuje a nie siedzi i obija sie w domu, nie kazdy musi miec studia, studia nie gwarantuja wspaniałej przyszłosci. Powinnas byc dumna z syna. Mój syn teraz idzie do 2 gimnazjum, chciałabym zeby potem poszedł do technikum i je skonczył, jesli nie pojdzie na studia to jego wybór, ja bede z niego dumna

Gość syna nieuk i tępak
ludzie mie beda palcami wytykali, ze mam takiego głupiego syna żadna dziewczyna go nie zechce, no bo co to za maż co łazi po ludziach i ucieka przed psami :(

Gość ppartytzanttt
A to co? teraz już nawet Technik z średnim wykształceniem i maturą to mało ? W dupach się Wam poprzewracało czy jak ?! To już dzisiaj albo masz wykształcenie wyższe z mgr na początku albo jesteś leń, nieudacznik i nie rób ????!!!! Boże co za żałosny kraj, ludzie jesteście pojebani, sami sobie kłody pod nogi stawiacie.

Gość Zuuzzanna
Współczuję Twojemu synowi takie matki.Moi synowie nawet matury nie mają tylko zaraz po szkole zawodowej otworzyli firmę i dzisiaj działają już 15 lat na rynku a do tego zarabiają ciężkie pieniądze o których mnie i mojemu mężowi nawet się nie śniło.

Gość ludzie spokojnie
no i co? daj mu czas, może poprawi mature, a nawet jak nie to niech pracuje... nie zmusisz go przecież na siłę, może sam z czasem dojdzie do takiego wniosku. ludzie nie panikujcie tak z tymi studiami, poczytaj sobie to: http://interia360.pl/moim-zdaniem/artykul/pomaturalna-goraczka,47128, troche dystansu, to nie koniec świata.

Jeny taka właśnie jest mentalność ludzi wychowanych za prlu. Na siłe na studia, ucz się ucz to zostaniesz kimś. Nieprawda, wbijcie to sobie do głowy. Te czasy minęły już dawno, teraz jest za dużo ludzi z wyższym. Zresztą połowa i tak pracuje fizycznie albo w mcdonalds.

Do Autorki. Powiedz mi, kochasz swojego syna ? Bo po treści i twoim nicku nic na to nie wskazuje. Jeśli jednak tak (jestem optymistą), to powiedz jak chcesz go zmusić do nauki ? Jest już dorosły. Po drugie nie jest taki ostatni - znalazł sobie robote. Czy Ty sama skonczyłaś liceum i studia z paskiem/wyróżnieniem aby dać mu dobry wzorzec ?

Gość hyhyhyhyyyy
up