Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleotrix

Biżuteria sztuczna, a alergie

Polecane posty

Gość Kleotrix

Chciałbym kupić jakieś kolczyki dla swojej 8 letniej córy, z racji wieku i temperamentu oraz ciągłego gubienia różnych rzeczy wybór padł na kolczyki zawieszki takie jak te http://www.powidlo.pl/kolczyki/2310-ko.html Czy tego typu ozdoby nie powidują uczuleń? Czy nie lepiej kupic coś srebrnego?

Zdecydowanie polecam srebro, ja mam uczulenie na nikiel i taka biżuteria powoduje u mnie wysypkę i sączące się rany.

Nie wierz też za bardzo w tzw. antyalergiczną biżuterię,czy taką ze stali chirurgicznej- mnie też taka uczula.Najlepsze jest srebro i złoto,z tym, że z białym złotem też trzeba uważać,ja nie mogę nosić kolczyków z białego złota,a żółte mnie nie uczula.

Gość pani basia mądralińska
Kup taką i zamień bigle na srebrne, które kupisz u jubilera-ja tak robię.

ja robię kolczyki i powiem że nie uczulają nikogo chyba że ktoś nie może chodzić w kolczykach posrebrzanych . zawsze mozna dokupic bigle srebne na allegro i przelozyc

Ja też kupuje różne biżuterie, nawet bardzo tanie jak mi gdzieś w oko wpadną i sama sobie wymieniam bigle na srebrne ;)

Gość Kleotrix
Super pomysł z tymi srebrnymi biglami, w sumie dzięki nim moja Asia będzie mogła nosić dowolne kolczyki :)