Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gagre

Ile wydajecie pieniedzy na zycie w swojej rodzinie?Macie zawsze pelna lodówke?

Polecane posty

Gość gagre
O juz sie wredne trolle pojawily!A gdzie ona pisze ze ona musi oszczedzac?Kobieta podaje jak mozna zyc na poziomie i nie wydawac wszystkiego...ehh ludzie boje z was zazdrosc ale to pewnie pisza ci ktorzy maja 1200zl na miesiac i codziennie witaja sie z biedronkami itp.

a ja nie muszę hehe :) po prostu tak wychodzi, tak kupujemy, jesteśmy tak nauczeni z domu, że nie marnujemy jedzenia, poza tym jak mam na coś smaka to to kupuję :)

Gość chyba trzeba dzien w dzien
a teraz spadam gotowac obiad ;-) PS odrożnijcie oszczedzanie na siłe, ciulanie z musu, żeby starczyło do 1-szego, od mądrego planowania wydatkow....

a poza tym jeśli kiedyś stracimy pracę, np. jedno z nas bo zachoruje, albo ogólnie jakieś niespodziewane zwolnienie - potrafimy sobie poradzić :) kiedyś na początku bycia razem, jak jeszcze nie mieliśmy tych 7 tysiaków na życie, mieliśmy np. na zycie 1tys zł i dawaliśmy radę :)

chyba trzeba dzień w dzień- dobry przykład z tymi szklankami są rzeczy, które nie muszą być markowe ja staram się kupować rzeczy takie aby były funkcjonalne, ale jakoś nie ciągnie mnie w strone najdroższych, jak jestem w sklepie i mam dwie równe fajne rzeczy do wyboru to biorę tą tańszą jeśli jej jakoś nie jest gorsza

Gość a ja dla odmiany
Zyje bardzo skromnie i mam bardzo malo w lodowce.Mieso jem raz w miesiacu w niedziele bo mnie nie stac i juz.

Gość chyba trzeba dzien w dzien
jestem chwilowo, obiad sie gotuje ;-) hmm my w naszych wydatkach jedzeniowych wcale nie wydajemy najwiecej na mieso. Porcja miesa dla 2 osob na obiad to jakies 300-400g. a więc przy najdrozszym to bedzie jakies 10zł, przy najtanszym 3zł. O wiele drozsze sa slodycze, alkohol, owoce typu pomarancze ktorych nie wyhoduje w ogródku.... zima mrozonki warzywne... mieso wcale nie jest najdrozsze!

Gość kamilka2712
Kurcze, to ja chyba za bardzo oszczędzam. mamy z Mężem dochodu gdzie ponad 7 000 i latam do biedronki i w ogóle nie cierpię wydawać kasy na żarcie- odkładamy około 3000 ale najwięcej utrzymanie 2 aut kosztuje

Gość tujotujo
7 tys dochód 1000zł opłaty 2000zł jedzenie - żadnych półproduktów, jogurt wyrób własny z grzybka tybetańskiego, zdrowa żywność organiczna, żadnych fastfoodów i pseudorestauracji, od czasu czasu kawa na mieście albo jakaś ryba z grila 2000zł ubrania i gadżety raz w roku Seszele 2 tygodnie :D

Ja mam 200 zł na jedzenie do rozdysponowania, zwykle robię zakupy raz na tydzień. Tylko podstawowe produkty, owoców na ogół nie jadam, warzywa rzadko.

Gość gośćgwgegyeh
kiedys palilam i mniej zarabialam i mialam tyle samo kasy jak w czasie kiedy nie palilam i wiecej zarabialam. Nie wiem jak to sie dzieje :-)

Gość gość
A ja mam k***a lodówkę :P ! Codziennie nie wydaję bo bym z torbami poszła i wywalać bym musiała. Raz na tydzień kupuję żarło 400zł lekko

Gość gość
Raz na tydzien robisz zakupy ,tak samo ,jak raz na tydzien golisz swoja kusicielke :-)

Gość gość
lodówki nie mam, mieszkania też, w tej chwili wydaje na życie 3.5 zł dziennie...