Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem kiedy

Planowane cc -w którym tygodniu miałyście ?

Polecane posty

Prawdopodobnie będę miała cc. Teraz moje pytanie w którym tygodniu je się robi? W którym Wy miałyście ?

Gość mamamam27
u mnie przeważnie w 38 tc - ja też tak miałam - ale lekarka daje wybór - u mnie ona była w szpitalu we wtorki i piątki więc dała przedział 38 - 39 tc te dni kiedy ona jest to ona robi cc - ja wybrałam pierwszy możliwy bo dzidziuś już ważył ponad 3 kg i po co się dłużej stresowac i czekać

Gość ojojojojojojjjjjj
ja też miałam położenie pośladkowe - ale lekarka broń boże nie czekać do skurczy - w szpitalu tez mówili że niema nic gorszego niż taka nieplanowana cesarka - wszystko na szybko - a sala musi być wolna itd - w 36 tc kazali przyjść na wizyte do szpitala i się umówić na planowane cc- date i godzine- no i miałam w 38 tc- i właśńie też preferowani w tym terminie żeby czasem się samo niezaczęło

Gość mamciiiaaa
ja sie strasznie bałam własnie, a lekarz kazał czekac!!! nawet kazał mi pózniej sie zglosic, ale jak mialam mocne skurcze sama zadecyd. zeby jechac. i dzieki Bogu bo w szpitalu mialam juz regulARNE. DZIWNY TEN MOJ LEKARZz?

Kto jeszcze się wypowie ?

Gość eerrrrrrffffffffff
piszcie piszcie jestem w 38tc

Gość gryczka
Również słyszałam wiele opinii, że macica cięta w skurczach lepiej się goi, jeśli było rozwarcie - lepiej sie oczyszcza, no i hormony wydzielane na początku akcji porodowej przygotowują po pierwsze dziecko do przyjścia na świat, a po drugie - dają sygnał do laktacji. Ja miałam cc ze wskazań okulistycznych, zabronione mi było tylko parcie i dostałam przykazanie od lekarza, żeby się zgłosić do szpitala, gdy zacznie się akcja porodowa (chyba, że do zakończonego 39tc nic by się nie działo, wtedy przyjść na oddział). Pierwsze skurcze poczułam w 38tc+5d rano, do szpitala przyjechałam po południu (zaznaczam, że był to szpital, gdzie nikogo nie znałam, mój lekarz nie pracował w żadnym szpitalu w moim mieście i to nie on robił mi cc). Lekarz, który mnie przyjął stwierdził, że... akcja powoli się rozkręca i że potrzymają mnie do poniedziałku (a był to piątek) jeśli będzie tak powoli postępować :-o Skurcze już miałam od kilku godzin i łzy mi w oczach stanęły na tę wiadomość. Na szczęście zrobili mi KTG, gdzie czynność skurczowa wyszła regularna i silna. Przyszedł jakiś inny lekarz i się zlitował :-p Tego samego wieczoru urodził się mój syn.

moj synek nie skierowal sie glowka w dół,wiec tez cesarka.Ja mialam dokladnie w dzien mojego terminu,w 40 tyg.

ja miałam planowaną w 40 tyg (ułożenie pośladkowe) z macicą rżnięta na sucho bez akcji porodowej. dobę po nie umiałam usiedzieć 5 minut a co dopiero spacerować, a przez tydzień nie umiałam chodzić wyprostowana bo tak mnie nawalało. może i coś w tym jest

Gość jatezmialam cc
Ja mialam 2 razy cc ze planowane ze wzgledow medycznych.Za pierwszym razem mialam sie zglosic dzien po terminie porodu ale w nocy przed tym odeszly mi wody.Za drugim razem bylam umowiona 2 dni przed terminem,bo u nas planuja w 40 tygodniu zazwyczaj.I znowu 2 dni przed planowanym zabiegiem sie zaczelo tylko ze dostalam skurcze.Jak juz szlam na operacje to mialam je co 4 minuty.Musze powiedziec ze po tej drugiej czulam sie znacznie lepiej(obie mialam pod narkoza).Szybciej do siebie doszlam i tez slyszalam,ze lepiej jest ciac jak sie akcja rozpocznie naturalnie

Gość gość
Rozumiem, że cc ze względów zdrowotnych, ale na życzenie ? Bez obrazy dziewczyny ,ale jesteście tchórzami.. x x x jesteśmy tchórzami bo boimy się o zdrowie maleństwa? jeżeli poród kogoś przeraża, albo wie że będzie miał duże dziecko to w imię czego ma ryzykować poród sn? ja nie chcę żeby moje dziecko wyciągali kleszczami itp, nie chce mieć porozrywanego krocza aż po posladki... chyba mogę w takim wypadku hmmm jak to nazwałaś "stchórzyć"?

Gość gość
ja tez wole na zyczenie niz rodzic w bolu, w moim szpitalu nie maja znieczulenia jest tylko gaz a do tego kazda nacinaja.

Gość gość
A ja po 12 godz. Porode mialam nieplanowa cesarke. Zgoda podpisywana w locie, wszystko na szybko, ale profesjonalnie musze przyznac. Po 12 godz kazali jyz wstawac z lozka, dziecko pod pache i na normalna sale. Bol okrutny przez pierwsze dwa dni,potem tylko wieczorami. Teraz mija trzeci tydzien i jestem jak nowo narodzona. Dla pocieszenia sasiadka z sali miala porod sn i tez sie ledwo ruszala przez dwa dni

Gość gość
ja miałam w 38tyg. podłączyli mi na chwilę oksytocynę, żeby macica się ścieniła trwało to 30 minut (nie poczułam ani jednego skurczu) i na blok. miałam zatrucie ciążowe

Gość gość
a co cie dziwi jozia w cc na zyczeni??? no wybacz 21 wiek baba nikt nie kezy w meczarniach bo nayura chciala hahahahha pozwol ze wybiore sama jak chce rodzic u mnie ccc na zyczenia 38 tydz w moje urodziny:)wiec sama date wybralamzabieh 5m/ pobytw klinice 2 dni/super nie mamm traum za rok nastepne /koszt 7 tys zl iartos wawa

Gość gość
ja mialam cesarke w 40 tygodniu + 5 dni. Pojechalam na wywolywanie porodu, dodam, ze mialam wielowodzie, dziecko mialo 4,5kg i nie bylo glowa w kanale rodnym tylko z boku. Mimo wszystko trzymali mnie cala noc na wywolaniu i nic sie nie stalo. Rano mialam cesarke - niby nieplanowana ale spokojna tzn. nie spieszylo sie nam bo dziecko nie bylo zagrozone. Nie wiem czy na wywolywaniu porod sie zaczal czy nie - mialam male skurcze ale raczej nie te porodowe. Po cesarce nie czulam nic! zero bolu. No moze delikatne szczypanie rany przy wstawaniu. Wstawalam juz 6 godzin po cesarce, a normalnie chodzilam juz na drugi dzien. Caly czas mialam dziecko przy sobie i od poczatku karmilam piersia - zero problemow z tym. Macica super sie oczyszczala chociaz chyba rozwarcia nie mialam. Jadlam juz 3 h po cesarce normalny obiad - nie pooperacyjny. Ogolnie nie czulam sie jakbym miala operacje. Teraz jestem 3 tyg po i juz w ogole nic nie czuje

Gość gość
a gdzie za 2500?srio malo moja kol w damianie za 13 tys

Gość gość
Esculap Bielsko Biała. Naprawdę polecam! świetna klinika, super lekarze i położne. Sn ze znieczuleniem 1700zl, cc 2500zł

Gość gość
aaaa slyszlam o eskulap ale to koniec pl sory ale fajnie ze tak tanio

Gość gość
u mnie w szpitalu robia planowana cc w 38tc, ale nie wiem jak to sie liczy. Czy np 37tc+2dni to juz jest 38?

Gość gość
up

Gość gość
Tak to jest początek 38tc

Gość gość
czyli juz wtedy mozna robic planowana cc?

Gość gość
up

Gość gość
Dziewczyny podpowiedzcie te, które wiedzą coś więcej, bo też jestem ciekawa jak liczą te tygodnie. Ja mam mieć cesarkę w 38,6 czyli chyba w 39 tyg. Dobrze liczę???

Gość gość
potwierdzam to co laski na początku napisały - cc na zimno jest niezdrowe, lepiej czekać na skurcze i powiem wam że szpitale kliniczne nie wykonuja cc na zimno

Gość gość
Ciekawe czy u dentysty leczycie zeby albo wyrywacie bez znieczulenia skoro dla was porod zeznieczuleniemalbo cesarka to tchorzostwo

Gość gość
Cesarka na życzenie, zaplanowana w 40 tyg. Nie, nie jestem tchórzem :)

Gość gość
koncowka 39 tygodnia

Gość gość
I cc w 38t i 5 dni, II cc-39 i 1d. Obie cesarki na życzenie , rodziłam w Niemczech w szpitalu klinicznym. Szczerze polecam, tylko trochę drogo.