Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dermoslaw

W Polsce nikt normalny nie chodzi do kosciola - chodza tam tylko psychiczni

Polecane posty

Gość merkaba możesz jaśniej ?
wytłumacz mi to "Tchórzostwo ogarnie niektórych z was tak dalece, że będziecie sprzedawać swojego Boga za srebrniki, by uratować skórę. Ci, co tak uczynią, pójdą na zatracenie, ci zaś, co w głodzie pozostaną wierni Samemu Bogu, będą doznawać łaski oczyszczenia i zbawienia".

Gość fghgfh
jak sens zycia moze byc dla kazdego inny skoro wszyscy lacznie z religiami szukaja odpowiedzi tej samej odpowiedzi czym jest zycie i jaki ma sens

Gość fghgfh
nie rozumiesz tego?? o co pytam?? napisze jeszcze raz czym jest zycie skad pochodzi i jaki ma sens??

" życie jest formą istnienia białka " :D a sens mojego życia jest z pewnością inny niż twój :)

Gość fghgfh
inny czy aby na pewno??

A więc 6 dni mam pracowaća w 7 odpoczywać tak? A jeśli jest praca na niedzielę a nie mam jak wyżywić rodziny, bo pieniędzy nie starcza, to mój problem tak? "nie ma takiego pracowania w niedzielę"? ta idiotyczna religia sama sobie zaprzecza. Szantarz piekłem przez boga? Jakby bóg istniał to rydzyka by dawno piorunem w łeb pierdolnał i wtedy zacząłbym w niego wierzyć.

sens to zasłużyć na niebo Słowa Matki Bożej: „Szukąjcie najpierw Królestwa Bożego i Sprawiedliwości Jego, a wszystko inne będzie wam przydane. Zostaliście umieszczeni na świecie tylko po to, by zasłużyć tu na Niebo, a nie po to, by używać w pełni życia i jego przyjemności, by wreszcie potem rozstać się z tym światem bez pojednania z Bogiem. W takim rozumieniu wasze życic na ziemi i wszystkie prace ludzi byłyby wielką głupotą, Jeżeli pragniecie waszemu życiu nadać sens, musicie postępować tak, by ostatecznie zasłużyć na życie wieczne. Jesteście bardzo szczęśliwi, mogąc służyć i kochać Boga tak Wielkiego, który jest waszym Stwórcą i Zachowawca, i mogąc żyć razem z Nim w wiecznej szczęśliwości. Jeżeli Ja, wasza Matka, upominam was, bo was bardzo kocham, wszystkich was, to bącie Mi posłuszni i pomóżcie Mi ratować dusze waszych współbraci przez Najdroższą Krew, która jako Krew Boga sama tylko posiada tę moc, by ratować od zagłady. Co by się z wami stało, Moje dzieci, gdyby ta Krew nie została za was przelana! Dlaczego nie mogła Ona teraz uratować was od wiecznej zagłady. Jeżeli chcecie ratować ten grzeszny świat, musicie codziennie płacić waszą daninę modlitwy i ofiary, musi was to też trochę kosztować, aby ten cel osiągnąć. Nic nie może się wydać wam za wiele, przeciwnie, musicie czuć się ponaglanymi do czynienia coraz więcej. I to będzie tą najlepszą drogą jedynie prawdziwa dłatego też działa szatan przeciw temu dziełu w sposób szczególny Wy wszyscy, kimkolwiek byście byli: kapłanami zakonnikami lub ludźmi świeckimi oddanymi sercem sprawie Bożej, waszą przydatność i uzdolnienia zawdzięczacie Mocy Najdroższej Krwi. Wszyscy święci poznali, że swoją świętość zawdzięczają Najdroższej Krwi, bo tylko dzięki Niej mogli się stać takimi. Jeżeli Przedwieczny Potężny, w Trójcy Jedyny Bóg jest tak Mocny; to również Krew Jego Syna musi być Potęgą! / tego powodu szatan jest bezsilny i nie może działać inaczej, jak tylko oślepiać kapłanów i uczonych. Nie znajduje chwili spokoju ze strachu, że i oni już wkrótce poznają wartość tej Krwi i będą ją czcić. łaską dla każdego człowieka, gdy to zrozumie będzie umiał cenić Nabożeństwo do Najdroższej Krwi. kto tego nie rozumie i nie chce przyjąć ,ten jest jeszcze daleki od pojmowania Boga i jego mocy i dlatego jest wielka łaska dla was ze Bóg pozwolił mi do was przyjść

Sebastein nie bardzo wiem o czym piszesz .Rozmawaimy o Bogu , nie o ludzkich wymysłach .

Gość fghgfh
sens to zasłużyć na niebo a skad przyszlismy tu na ziemie??

sens to zasłużyć na niebo ------------------nie można zasłuzyć na niebo i już to kiedyś ustaliliśmy merkaba w oparciu o Biblię . Bo jeśli człowiek sam z siebie mógłby zasłużyć na niebo - jaki sens miałaby Ofiara Jezusa ?

Gość fghgfh
co znaczy nie mozna zasluzyc na niebo??

Gdzie był bóg jak mordowano miliony żydów? powiedz mi-------------tam gdzie zwykle - czyli wszędzie . ale dlaczego ludzie zdecydowali sie mordować Żydów - powiedz mi , dlaczego podjeli taką decyzję ?

Żeby dostać siedo nieba - trzeba być bez grzechu - potrafisz przezć swoje życie bez jednego grzechu ?

Gość fghgfh
a ty potrafisz??

pewnie ,ze nie :) ani ja ani nikt inny , najbardziej nawet " święty " człowiek nie przeżyje swojego życia nie popełniwszy grzechu . Tylko Jezus taki był - od narodzenia po śmierć - bezgrzeszny .

Gość fghgfh
a skad wiesz ze taki byl??

Gość fghgfh
wiec nie pojdziesz do nieba bo jestes grzeszna wiec co z toba bedzie??

Czyli jak dziecko się urodzi i umrze następnego dnia po porodzie to ma auto-niebo? bo nie zdąży przecież nagrzeszyć.

a czy grzesząc pójdziesz do nieba pisze w bibli ze rozpustnicy ani pijacy alkoholicy bałwochwalcy nie odziedzicza królestwa boskiego szeroka droga jest do piekła a wąska do nieba Cierpienie jest wielką łaską. Przez cierpienie dusza upodabnia się do Zbawiciela, w cierpieniu krystalizuje się miłość. Im większe cierpienie, tym miłość staje się czystsza

Gość fghgfh
dobrze wytlumacz mi po co powstalo 10 przykazan skoro Bog wszystko wybacza??

nie , nie pójdę do piekła a nawet wręcz przeciwnie :) Wierzę , że Jezus , urodził sie , umarł i .... zmartwychwstał :) Że On ,Syn Boga i Bóg w jednej osobie zapłacił za mnie okup a ja w to wierzę i wyznałam to przed Bogiem . I dla takich nie ma potępienia ani śmierci wiecznej .

Czyli jak dziecko się urodzi i umrze następnego dnia po porodzie to ma auto-niebo? bo nie zdąży przecież nagrzeszyć.----------tak :) ale nie dlatego ,ze nie zdąży nagrzeszyć lae ,zę nie ma świadomości grzechu .