Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dermoslaw

W Polsce nikt normalny nie chodzi do kosciola - chodza tam tylko psychiczni

Polecane posty

Gość fghgfh
a co bylo przed biblia?? swiat istnieje dosc dlugo a istnienie biblii to tylko chwila

a jakie dla ciebie ma znaczenie co było przed Nią ? Teraz jest Biblia i tylko Ona sie liczy . proste :)

Gość fghgfh
ma znaczenie co bylo przed bo to sie kupy nie trzyma

"Ale Biblia nie zmienia sie prze wieki i tylko Ona jako podstwa mnie interesuje . A proszę oszczędź mi " argumentów " o wielokrotnym tłumaczeniu Jej przez co nie widomo co jest prawdą a co nie ." A ty oszczedz mi dywagacji na temat tego jakie argumenty ci przytocze, bo jest to nielogiczne wmawianie. Niech bedzie to podstawa dla ciebie do zrozumienia tego, ze to moj ostatni post w tym temacie, bo najzwyczajniej w swiecie nie mam zamiaru rozmawiac z kims, kto mowi za mnie i urabia rzeczywistosc. Mozna podciagnac to pod dysonans poznawczy Festingera. Biblia, czyli stary i nowy testament jest sama w sobie dowodem na to, ze wartosci ktore sa tam przekazywane sa relatywne, w zaleznosci od rozwazanego czasu. Religie ewoluują , jedne upadają, inne ożywają- ale one mnie nie interesują.Niech nimi zajmuje sie np .p. Dawkins mylnie utożsamiając denominacje z Bogiem . A powinno cie interesowac, bo interesujac sie Biblia interesujesz sie religiami i wierzeniami. A co ty utozsamiasz z Bogiem? Bez zbednych frazesow. Konkret.

Gość a co z objawieniami
nie ma na ziemi piekła co co nazywasz to jest raj 40 % wódka to nie wódka i 40 stopniowy mróz to nie mróz

skoro to był twój ostatni post - to po cóż mi sie fatygować z odpowiedzią ?:) Myślałam ,ze chcesz porozmawiać ale ty denerwujesz sie kiedy słyszysz nie to co chciałbyś , no , nie jest to dysonans ale dyskomfort na pewno :D

Gość fghgfh
licencja wiesz ile czasu istnieje nasza planeta?? jak wiesz to napisz i napisz ile istnieje biblia wiec wytlumacz mi co ludzie robili tyle czasu nie znajac slowa Bozego czyli Biblii??

a co ja geolog jestem ? :)no ,niby jestem ale co ma jedno z drugim wspólnego ? jak to co robili ? żyli .

Gość pamięta ktoś może ?
pisała tu kilka dni temu moja kolezanka z prosbą o nauczenie jej modlitwy i tylko jedna osoba jej napisala jak sie modlic reszta ja zbluzgala (ja niestety tez nie wiedzialam, nawet ksiazeczki nie mam, bo tez nie bardzo wierzylam, ale nie potepialam tych wierzacych) to Wam teraz powiem , bo sama jestem w szoku. Jej matka była w bardzo ciezkim stanie (usiłowanie samobojstwa) byla nieprzytomna przez 3 dni zero reakcji, lekarze nie dawali jej szans na przezycie, a jezeli by sie nawet kiedys przebudzila to z uszczerbkiem na zdrowiu, bo mozg byl dlugo niedotleniony. Ta kumpela modlila sie w kaplicy, i w kosciele odmawiala rozaniec i w tym czasie kiedy ona blagala M B o powrot mamy do zdrowia bylo to akurat pw szpitalnej kaplicy wpadl lekarz i pielegniarki, ze stal sie cud bo ta kobieta sie przebudzila i zaczela normalnie funkcjonowac. Powiedziala, ze snila jej sie MB zeby wrocila do K bo ona jej potrzebuje. Ludzie ja nie wierzylam, ale teraz wierze ze cos w tym jest !!! Matka ma sie dobrze , powiedziala, ze nigdy przenigdy ponownie nie targnie sie na swoje zycie. Myscie co chcecie, ze przypadek, ale ja zmieniam swoje zycie!

Gość fghgfh
zyli to czemu teraz nie zyja?? powstal swiat lacznie z ludzmi bo tak biblia chyba to opisuje i przez ponad 4 mld lat nic zupelnie nic ludzie zyja po to by umrzec i nagle objawienie powstaje biblia, Bog przemowil a co wczesniej nie mial ochoty?? przeciez to jakis absurd

Gość kpol
Gdybyś widział nie mógłbyś powiedzieć że wierzysz wtedy posiadałbyś wiedzę a nie wiarę ja jestem zdrowa psychicznie wierzę w Boga i chodzę do kościoła ponieważ jest to miejsce gdzie Bóg jest szczególnie obecny w Eucharystii nikt cię nie zmusza do chodzenia do kościoła chodzenie bo tak trzeba jest bez sensu chociaż w sumie może czasem i tak usłyszysz coś co do ciebie dotrze

" chyba " to kluczowe słowo :) Swiat nie powstał razem z ludźmi ,najpierw świat , na końcu człowiek - ukoronowanie Bożego stworzenia . Czemu nie żyją ? bo umarli . Taka prawda - co sie urodzi - umiera . Nic nadzwyczjenego .A Biblia nie pojawiła ise jak grom z jasnego nieba ale nie znaczy to ,że przez ten czas Bóg nie mówił do swojego ludu .Wręcz przeciwnie - pierwsi ludzie widzieli Boga na własne oczy i to nie jeden raz :) Myśle ,ze sama lektura Biblii wiele by ci wyjaśniła . trudno wypowiadać sie o czymś co zna sietylko z obiegowych historyjek :)

Gość fghgfh
wiec wlasnie skoro nie widzisz a wierzysz to pytanie w co wierzysz?? to ze czlowiek ma fantazje to rzecz jasna ale czesto te fantazje przynosza bol glowy gdy sie nie spelniaja

Gość fghgfh
skoro Bog przemawial to czemu nie czyni tego teraz??

wiara jest PEWNOŚCIĄ rzeczy , których nie widzimy . Jeśli coś widzisz - to nie jest wiara dylko wiedza , dośwaidczenie - a wiara to zaufanie:)

Gość lhooq
popieram autora. nie ma dowodów na istnienie boga, a kosciol to zwykła mafia wyciągająca pieniadze od naiwniaków. tyle w tym temacie. jestem szczesliwa ze żyję nie patrząc przez pryzmat religii, która wiecznie czegoś zabrania. mogę robic CO CHCE, nie myśląc "oh, tego mi zabrania kościół" - którego zasady sobie ktoś kiedyś dla zgrywy wymyślił. i możecie mnie objeżdżać, bo tylko tak potrafią bronić się katolicy. i tak już tu nigdy nie wejdę. CIAO.

Nabożeństwo Trzech "Zdrowaś Maryjo..." Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za potęgę udzieloną Najświętszej Maryi Pannie. Zdrowaś Maryjo..... Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za mądrość udzieloną Najświętszej Maryi Pannie. Zdrowaś Maryjo..... Dziękujemy Ci Trójco Przenajświętsza za słodycz i miłosierdzie udzielone Najświętszej Maryi Pannie. Zdrowaś Maryjo..... http://www.traditia.fora.pl/maryja,8/nabozenstwo-trzech-zdrowas-maryjo,291.html http://rozance-i-koronki.blog.onet.pl/ http://www.modlitewnik.pl/modlitwa-o-uwolnienie-od-otepienia/ http://prorocykatolik.pl/

Gość fghgfh
nie chce sluchac haha dobre nie tylko ja go nie slysze ale wiekszosc zdrowych na umysle ludzi

sęk w tym ,ze tu nie bardzo są katolicy :) ale jak widać czegoś sie jednak boisz skoro tak sie asekurujesz :) No ,ale powodzenia :)

no to dziwne - ja ,moja rodzina i wiekszość ludzi , których znam - słyszymy Go . Może jednak nie jesteście tacy zdrowi ?:) A wręcz przeciwnie - jesteście głusi ?

Gość dajsiii
a ja wam powiem ze to wszystko sie zaczelo od Smolenska i fanatykow .Kaczor rozpetal burze z tym krzyzem i jemu podobni. Dlatego teraz sa ciagle klotnie na ten temat. Ja jestem zdania ze kto sie chce modlic niech idzie do kosciola, modli sie w domu, a ateisci niech sobie nie wierza i zyja swoim zyciem. Przekonaja sie jak kiedys znajda sie w obliczu choroby lub smierci

Gość fghgfh
"Bog przemowil" dzis w programie wywiad z samym Bogiem oczywiscie wywiad prowadzi katolik bo inni go nie slysza wiec pytanie brzmi wszechmogacy po co to wszystko?? po co tyle cierpienia i bolu czy jest w tym jakis sens bo chyba nie zabardzo wiec czekamy na odpowiedz hmm nic zreszta jak zawsze na dzis konczymy wywiad z wszechmogacym

za kazdy grzech bendziecie cierpiec Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca.Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. Ten czas już niedaleki, bardzo bliski. Nie spostrzeżecie się, z której strony nadejdzie klęska... Już rozpoczął się czas panowania szatana, on teraz zbiera swoje żniwo. Walka o Królestwo Boże już się rozpoczęła. Tchórzostwo ogarnie niektórych z was tak dalece, że będziecie sprzedawać swojego Boga za srebrniki, by uratować skórę. Ci, co tak uczynią, pójdą na zatracenie, ci zaś, co w głodzie pozostaną wierni Samemu Bogu, będą doznawać łaski oczyszczenia i zbawienia.

Gość fghgfh
to odpowiedz w jego imieniu