Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karollllla

Polki w Norwegii :)

Polecane posty

Gość do cuuyhiu
Fy faen! Faen ta deg! Zdzirka, ot co ;)

hej:) u nas jak co dzień. Widzę że tutaj nie da się spokojnie porozmawiać:( podaj mi email to napiszę, jeżeli oczywiście masz ochotę :)

witaj karolla moj email epotolato@yahoo.com pozdrawiam i zycze milego dnia ja uciekam do pracy

Gość madlenne77
Hej dziewczyny, nie jestem co prawda Polka w Norwegii, ale wlasnie staram sie tam o prace. Czy moglybyscie powiedziec mi jaka pensja brutto (roczna lub miesieczna) starcza na zycie na dobrym poziomie?

zalezy jaka praca cie nteresuje , na poczatku nan kokosy wielkie nie licz, znasz norweski???jesli tak to bedziesz mogla zaczac od pracy wyzszego szczebla, bo bez jezyka to raczej nic ciekawego nie dostaniesz sprzatanie ,opiekunka , rybiarnie , lub inne fabryki przemyslowe

Gość madlenne77
Nie znam norweskiego, ale jesli mnie przyjma to przeniose sie w ramach jednej firmy, praca u nas odbywa sie w j angielskim (korporacja). Mam dostep do tabel zarobkow, takze wiem jakie mniej wiecej beda, ale nie wiem jak to sie ma do zycia w Norwegii, takze nie chce niczego sugerowac

Gość madlenne77
ok 50-60 tys miesiecznie

jesli podalas w koronach to na polskie zl jest okolo 25 -30 tys zl jesli podalas w zl to ponad 100.000koron

Gość madlenne77
w koronach.

Gość merlin merlin
Ljuhajmka mam takie pytanie czy w Norwegii sa fan-cluby Andersa Breivika?

a jaka branza, wiesz ciekawi mnie bo na poczatek jesli zmieniasz a raczej sie przenosisz to i tak duzo a ile teraz w tej firmie zarabiasz

Gość madlenne77
informatyczna. W Polosce zarabiam tyle, ze pensja norweska to nie beda dla mnie jakies kokosy, bardziej interesuje mnie rozwoj. Nie wiem tylko czy akurat Norwegia to dobry wybor. :)

to skoro w polsce masz wiecej to nie warto ci sie przenosic jesli patrzysz tylko na kase, jesli na rozwoj i poznawanie kultury , zwiedzanie to warto:)

Gość madlenne77
Ale co Ty w ogole gadasz prezes? Bo ja nie widze jak to sie ma do tematu rozmowy?

Gość merlin merlin
no co Breivik jakby nie było to wszedł do historii stał się sławny a ze nie chlubnie to inna sprawa Adolf Hitler tez był zbrodniarzem ale osobiście nikogo nie zabił a ma sporo zwolenników postaci nazistowskich organizacji . Przeciez Norwegia to tolerancyjny kraj więc spytałam czy są fan-cluby Andersa Breivika to juz spytac nie wolno>???

Gość Kazimierz44
Ha Norwegia to dziwny stereotypowy kraj znowu detektyw Rutkowski w akcji wywiózł z Norwegii drugie dziecko chłopca (pierwsza była dziewczynka) dzieci odebrane przez Barneverntjenesten od rodzin biologicznych i oddano obcej zastępczej rodzinie Najbardziej śmieszne jest to ze Norwegowie żądają powrotu do Norwegii wywiezionych dzieci, ta akurat same uciekną od rodziców biologicznych do Norwegii by wychowywać się w obcej Norweskiej rodzinie. Jakby to byłoby bezprawne te wywiezione dzieci to Norwegia jako państwo mogla by się poskarżyć w europejskich organizacjach ale tego nie zrobią bo wiedzą ze z góry przegrają i się ośmieszą dziwny kraj ta Norwegia

Gość kazik...........
z tego co podawali to ta rodina tej nikoli sie rozchodzila i schodzila podobno awantury tam byly zrodla donosza takze ze rodzina od roku byla obserwowana a w szkole na ciele nikoli odkrywano co jakis czas nowe siniaki w miejscach gdzie nawet ona sama nie dalaby rady sobie nabic daj linka do tego chlopca wywieziongo

Gość Mirek ze Szczecina
ktoś napisał bzdury i głupoty by podnieść atrakcyjność pisma a wy w to uwierzyliscie nawet jak się rozwodzą to nikt nie ma prawa odebrać dziecka od biologicznych rodziców czy to matki czy ojca chyba ze stoczyli się na dno to inna sprawa wiem ze Nikola mieszka razem z rodzicami w Szczecinie została zapisana do szkoły w Szczecinie i po tych traumatycznych przeżyciach na razie nigdzie nie planują wyjeżdżać a czy będą dalej małżeństwem rodzice Nikoli to już nie wiem bo życie pisze różne scenariusze o których my nie jesteśmy w stanie przewidzieć co się wydarzy w przyszłości.

Gość kazik...........
rutkowski robi sobie tylko reklame

Gość Mirek ze Szczecina
a co w tym złego ze robi reklamę to nie wolno mu? nie lubię tego gostka ale muszę przyznać ze jest skuteczny w tym co robi

Gość kazik...........
jeszcze sampojdzie siedziec i dobrze mu tak norwegia ma ostre prawo kto sie nie stosuje ten niech nie przyjezdzatam proste

Gość Mirek ze Szczecina
wiesz co Norwegowie to mogą Rutkowskiemu skoczyć nic mu nie zrobią jakby uznali ze łamie prawo to by wysłali za nim list gończy z europejskim nakazem zatrzymania a tego do tej pory nie zrobili bo nic na niego nie maja niech lepiej szukają i pilnują bym im się nie narodził nowy Breivik bo to jest gorsze

Gość kazik...........
mirek teraz nieladnie napisales to co breivik zrobil to nie jest smieszne ciebie widze tez to bawi