Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ochydne Mamuśki

Karmiące golym cycem w miejscu publicznym usuwaja tematy na ktore nie maja argum

Polecane posty

Najlepsze jest to, ze nei mozna uogolniac, bo sa kobiety, ktore maja troche pod kopula, i nawet w miejscach publicznych potrafia sobie znalzec takie miejsce, tak zaslonic, ze nikomu to nie przeszkadza. Ale sa tez typowe matki polki, tzw swiete krowy, ktore mysla, ze wszystko im wolno bo sa matkami (tak juz sie zachowywaly jak byly w ciazy), i ni9e przejmuja sie tym, ze komu7s przeszkadza wywalanie cyckow w miescu publicznym, albo zmienianie pieluch w restauracji.

Gość Ohydne Mamuśki
no wlasnie jak sie dziecko zalatwi to tez przewijacie je na stole w restauracji\??

Wiecie co, autorka jest niekiedy trochę wulgarna, ale większość w ogóle nie rozumie co się do Was mówi. Ktoś Wam mówi "Karmcie, ale dyskretnie a nie na środku deptaka ze wszystkim na wierzchu" a Wy dalej Swoje "A dlaczego mam nie karmić w miejscach publicznych"... Karmcie, ale dyskretnie a nikt nie mówi, że macie się zamknąć w domach i tylko tam karmić.

Gość Ohydne Mamuśki
Endlessly wybacz mnie juz rece opadaja jak sie mowi a ktos z uporem maniaka nie rozumie i swoje i swoje dokladnie jest tak jak mowisz NIECH KARMIA ALE DYSKRETNIE!

Chyba kazdy normalny, zdrowo myslacy czlowiek wie, ze jezeli niemowlak jest glodny, to nie da mu sie wytlumaczyc, ze dostanie ''za chwile''. I kobiety z dziecmi powinny byc jak najbatrdziej mobilne, i jak najwiecej wychodzic z domu, ale przestrzegac tez troche zasad dobrego wychowania....

Gość Ohydne Mamuśki
ja nie odczuwam potrzeby ogladania karmiacej matki i argument ze nie kusze patrzec jest na poziomie -10 przestancie matki polki sie tak zachowywac :O wystarczy pielucha =przykryc sie i po sprawie

widziałam tu juz wiele topików na ten temat, ale w ciągu całego mego 30letniego życia, widziałam 2 razy - słownie: DWA kobietę karmiąca niemowlę w miejscu publicznym, a mieszkam w warszawie, więc miasto duże i okazji mogłoby być sporo. Zakupy robię przeważnie w centrach handlowych i nigdy nie widziałam wywalonego cyca, o którym tak nagminnie piszecie... Czy wy trochę nie przesadzacie ? roztrząsacie sprawę jakby to była jakaś co krok spotykana sprawa, a tak nie jest. nie kumam

Gość do ohydne mamuśki
o rzesz kurwa!!! czytałam temat bez emocji do puki nie trafiłam na twoja wypowiedź ze strony drugiej godz 15:19. ty idiotko zanim zaczniesz używać zwrotu Matka Polka ( z dużej litery pisane ) to poznaj jego znaczenie!!! nie dość pizdo że nie znasz ortografii to jeszcze brak wiedzy merytorycznej o polskiej literaturze. wstyd właśnie mieć taki brak wiedzy a nie karmic cyckiem, ciesz się, że na pierwszy rzut oka nie widać głupoty.

Gość do ohydne mamuśki
kurwa znowu!!! weź się za książki !!!!

Gość do ohydne mamuśki
a wy co tak napadacie na to karmienie publiczne powiem wam że jesteście takie jak ta babka z historii jednej dziewczyny co tu pisała że schowana za wózkiem i okryta kocem karmiła a franca kazała jej się wstydzić, myślę, że problem polega na tym, że za bardzo doszukujecie się tej piersi. jakbyście normalnie szły i spojrzały to byście widziały przytulane dziecko ale jak się gapicie jak sroka w kość to w końcu dopatrzycie się kawałka golizny.

niedlugo zaczna rodzic publicznie te wariatki, ja ci to zapowiadam. a ich bachory beda srac w restauracjach, i beda je przewijac nad frytkami, bo to natura itd :o

Gość Witamiżegnamzarazem
Nie widzę w tym nic zdrożnego. Natomiast, mierzi mnie głos obcego człowieka, a szczególnie kobiet w miejscach handlowych. Ale to nie powód, żeby zakazać innym klepać bez sensu.

521 zgadzam się z tobą:) śmiać mi się chce. a już najbardziej rozwalił mnie tekst: "no seks to też biologia "chyba karmienie to normalna czynnosc, biologia..." więc co proponujesz też publiczny seks skoro to normalna czynność?" przyrównać karmienie dziecka do seksu, co za tępak!!!!!!!! hahaha :D

do ohydne mamuśki "a wy co tak napadacie na to karmienie publiczne powiem wam że jesteście takie jak ta babka z historii jednej dziewczyny co tu pisała że schowana za wózkiem i okryta kocem karmiła a franca kazała jej się wstydzić, myślę, że problem polega na tym, że za bardzo doszukujecie się tej piersi. jakbyście normalnie szły i spojrzały to byście widziały przytulane dziecko ale jak się gapicie jak sroka w kość to w końcu dopatrzycie się kawałka golizny." masz rację, jakby kretynki mogły to by jeszcze przez lupę patrzyły! :D śmieszni ludzie :classic_cool:

Gość do ohydne mamuśki
bo tak jest jak dziecko je to sutka ma w buzi, siłą rzeczy go nie widać, matka pewnie bluzki nie zdejmuje tylko podwija to ileż może być widać tego cycka? centymetr ? dwa? i zazwyczaj zasłania go główka, a te co tak huczą o goliźnie zamiast spokojnie przejść koło takiej matki to gapią się z ciekawością czy karmi czy tylko przytula, jak karmi to wielkie oburzenie, ale to wam powinno być wstyd tak się przypatrywać.

Gość dumdurumdum
nie zgadzam sie z niczym co pisze do ohydnej mamuski zreszta sposob wypowiedz swiadczy o zubożeniu intelektualnym i jak nigdy nie popieram matvej tak nawet ona teraz ma racje a piszac matka polka chodzi tu o postawe to byla ironia wysmianie jestes prosta wiejska baba co wywala cyca na przystanku pksu i czeka na autobus pewnie chodzisz w ciuchach polanych mlekiem z piersi nie myjesz wlosow i zebow a w domu masz syfa i dlatego jestes taka zabordza a no uderz pan w stol a odzywaja sie nozyce

Gość dumdurumdum
wam wszystko wolno wszystko wypada wielkie paniska jakbyscie swoim dzieciom dupy z gowna zaczely myc a nie wycierac chusteczkami,obiadki gotowaly a nie pasly gownem ze sloika i zamiast pampersow troche pieluch tetrowych wygotowaly i poprasowaly to nie mialybyscie czasu na taka roszczeniowa postawe,smierdziuchy jedne wiecznie zmeczone i wiecznie wszystko im wolno dziecko w gownem w pampesie im wozic 2 godziny w sklepie wolno nawet ze wzgledu aby ta piersc przemyc wacikiem czystym zanim dziecku wlozy do buzi nie laska tylko wyjmuje takiego spoconego cycka ze stanika i zaczyna sie Spoldzielnia mleczarska pojebane wariatkI!!

Wiadomo czasami trzeba dzieciaka nakarmić cycorem;) Ja nie mam nic przeciwko (musze przyznać, że lubię patrzeć na zdjęcia kobiet karmiących bo wygląda to malowniczo, w naturze nie zwróciłam uwagi a przynajmniej nie na tyle aby pamiętać) pod warunkiem, że mama zrobi to dyskretnie z użyciem pieluszki, uważam, że w ten sposób zawrzeć można taki społeczny kompromis: mama karmiąca nie obrzydza albo i nie kusi widokiem cyca:) a ludzie widzą, że szanuje uczucia tych, którzy niekoniecznie z różnych powodów muszą być zachwyceni karmieniem piersią. Nie akceptuję natomiast mam, które z racji tego, że są mamami terroryzują swoimi prawami innych. To, że kobieta urodziła nie upoważnia do tego, żeby wszystkich innych mieć w głębokim poważaniu. PS. Czytam niektóre wypowiedzi i uważam, że poziom, reprezentowany przez niektóre Panie powien automatycznie skreślać je z listy potencjalnych mam - żeby ewentualnym dzieciom po prostu nie zaszkodzić.

szkoda gadac. niech sie wstydza te co karmia butla. te rzucaja sie najbardziej. sprobuj przykryc 5 ms pielucha podczas karmienia,powodzenia zycze. i w taki upal sama zakryj sobie głowe np w restauracji,zobaczysz jak milo.

A kto każe głowę przykrywać? Wystarczy odrobina wyobraźni do tego, żeby wiedzieć, że pieluszkę tetrową można narzucić na swoje ramię i poprowadzić nieco wyżej główki dziecka, resztę kładąc na ciałku. Pieluszka tetrowa to nie koc ani śpiwór, więc nie przesadzajmy z tym, że dziecko odczuwa dyskomfort - prawdopodobnie nawet nie czuje tej pieluszki, a każda mama na 100% zawsze ma ją pod ręką a jeżeli nie ma to może kupić za kilka groszy. Zaznaczam, że zajmuje to kilka sekund (bo zaraz rozpoczną się wywody o monstrualnej trudności uformowania odpowiedniego pieluszki). Nie rozumiem o co ta walka? Lubicie dziewczyny jak z obrzydzeniem ktoś patrzy na Wasze piersi, głupio i chamsko komentuje? Pieluszka w kilka sekund rozwiązuje problemy wszystkich (Wy karmicie kiedy i gdzie musicie a inni nie oglądają Waszych piersi) więc naprawdę nie pojmuje o co ten hałas.

Gość do ohydne mamuśki
oj byś się zdziwiła:) mieszkam w warszawie więc daleko od wsi, o zubożeniu intelektualnym się nie wypowiem bo mnie to akurat nie ruszyło,powiem ci tylko że ironia się nie udałą, inteligentna osoba będzie wiedziała dla czego a Tobie nie chce mi się wyjaśniać.

niestety moj synek jest w tym wieku,ze nie da sie go przykryc i tyle. jak nie karmilam jakos tez nie przeszkadzalo mi to,ze ktos robi to w miejscu publicznym i wcale nie prawda jest,ze karmiaca chce sie pokazac. co za głupota! myslisz,ze z checia karmie w pubilcznych miejscach?chyba nie karmilas skoro nie rozumiesz co czuje taka kobieta. ja nie lubie tego robic,ale jak dziecko jest glodne nie mam wyjscia.bezsensu jest ta cala dyskusja. jak ktos bedzie sie gapil zawsze dostrzeze kawalek ciała,bo dziecko nie pakuje całego cycka do buzi. ale jakby ktos tylko sprobował zwrocic mi uwage,ze robie cos złego to nie ręcze za siebie. to jest naturalne-to jest jedzenie ,ale jak ktos nie rozumie i porownuje to do srania np,no to juz swiadczy o jego poziomie,a z takimi szkoda czasu na dyskusje. pozatym niestety nie wszedzie sa pokoje dla karmiacych matek. i jeszcze jedno-noworodek pije spokojnie,a niemowle wierci sie i czesto nie sposob schowac piers. wiem cos o tym ,wiec kobiety nie krepujcie sie ,bo tylko madrzy ludzie wiedza co w trawie piszczy.

Gość dorccia 33 czy ty
nie rozumiesz że nie każdy chce patrzeć na twoje wiszące piersi, przyozdobione mlekiem? Jesteś chamska, i w dodatku prostaczka!

a czy ty nie rozumiesz ze dziecko chce jesc prostaczko?sama masz wisiory debilko bezmleczna. widocznie wybałuszasz gały na karmiace i tyle.

Gość ]mmmmmmmalk
a nich sobie karmią,ja też karmiłam syna .aha i nie w każdej galerii jest miejsce do karmienia .

wlasnie co za zero tolerancji! do cholery gowniarstwo lize sie po ulicach,gowniary chodza z duu..na wierzchu,a takie natura gorszy . szkoda,ze tak sie nie wykłucaja,zeby pozamykac w cholere np sklepy z dopalaczami,albo sex shopy.

Gość ]mmmmmmmalk
nie każdy może dorósł do świadomego macierzyństwa a szkoda

co się tak bezczelnie gapicie na te cycki karmiących babek??? podnieca was to czy co? takie najgorsze wieśniary co jak te bajczary bezczelnie gapią się w dekolt:-o jak ja bym karmiła i jakaś lesbijka by mi zaglągała do cycków to by po ryju dostała :-o

Gość ghfrhthtyh
śmiechu warte... młodzi ludzie mogą się całować i obamacywać w miejscach publicznych, wiele kobiet chodzi na pół nago, a karmienie dziecka kogoś oburza... nie rozumiem co w tym dziwnego??? odwracasz głowę i patrzysz w inną stronę:P żeby nie było sama karmiłam krótko, a w miejscu publicznym raczej bym się nie odważyła ale jestem jak najbardziej za:) PS ostatnio na kafe dużo ludzi tłumaczy się dysortografią:P

ja karmie dziecko i mm w dupie wszystkich gapiow, zazwyczaj zakrywam sie tetrowa pieluszka. Oczywiscie staram sie wybierać bardziej ustronne miejsca gdzie jest mniejsze natężenie ale jak dziecko wyje ze chce jesc to siadam najbliżej gdzie moge. a jak mówicie o obrzydliwościach to dla mnie jest obrzydliwe jest plucie w miejscach publicznych, palenia, bluznienia. A gwarantuje ze przy karmieniu widac mniej piersi niz u niejednej laski z duzym dekoldem. A mysle ze taka obwisla 50 latka jest bardziej obrzydliwa z duzym dekoldeem niz matka karmiaca. Zreszta ludzie takie jest prawo natury ze matka musi wykarmic potomka jak jest glodna