Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alina wrocek

samotna matka na slubie corki

Polecane posty

Gość alina -wrocek
".Gdyby poznanie nowej przyjaciółki męża przebiegło w innej atmosferze sądzę, że nie byłoby tematu" oczywiście ze nie byłoby tematu.

Gość to ze Twoja córka zachowała si
alina -wrocek "ale pełno tu Twoich wypowiedzi w których "najeżdzasz " to na męza to na jego kobietę." Nie widze tych wypowiedzi,a nawet jakby to dziwisz się? W takich okolicznosciach (Będąc lekceważona przez córke) dowiadywać się o wszystkim? Masz dzieci? oczywiscie , ze mam dzieci ( dorosłe), jaki to jednak ma zwiazek z Twoim ustosunkowaniem do byłego meza :O? On nie ma klasy ze pojawił sie na ślubie z ta kobieta - to ostatni przykład. Jaki to ma zwiazek z córka , która tak Ciebie potraktowała?

Gość savoir vivre sie kłania
no bo to była ściśle rodzinna uroczystość a ta kobieta nie jest żoną .... a moim skromnym zdaniem nie ma klasy dlatego, że będąc co roku z wyłączeniem tego na wigiliach i dzieląc się opłatkiem z byłą żoną mógł mieć odrobinę przyzwoitości i uprzedzić byłą żonę- słuchaj, przyjdę z kimś . Ogólnie wina jest córki ale mąż również się nie popisał. To nie był bal na sto par a nawet gdyby warto zadbac o bliskie sobie osoby nawet jeśli to BYŁA żona.

Gość alina -wrocek
"On nie ma klasy ze pojawił sie na ślubie z ta kobieta -" Bo mając kobietę nie pozwolilby mi i naszym dzieciom czekać na rozpoczęcie Wigilii do godz 22.Gdy zawsze była o 17. Nie poinformował mnie o tym.Zabraklo klasy. I poinformowalby mnie że przychodzi na ślub naszego dziecka z kobietą.Chciał mnie zaskoczyć? Ale w jakim celu? Zabraklo klasy.

Gość alina -wrocek
"mógł mieć odrobinę przyzwoitości i uprzedzić byłą żonę- słuchaj, przyjdę z kimś "--DOKŁADNIE!

a tak w ogóle autorko, nie nakręcaj się, nic złego nie zrobiłaś, to Ciebie chciano skrzywdzić( pewnie nieświadomie). Po prostu pogadaj spokojnie( pamiętaj , dzidziuś! :-) ) , nie pozwól sobie więcej na takie traktowanie( uprzedz córkę, że nie życzysz sobie tego typu tajemnic- lepsza najgorsza prawda niż kręcenie) i przejdz do porządku dziennego nad faktem, że Twój mąż ma jakąś kobietę. Na pewno jesteś wartościową i inteligentną osobą- to widac po wpisach- więc możesz się tym już nie zamartwiać. Już wiesz, co jest grane. Ale obrażać się już w ten sposób nie pozwól:-) Można spotkac się z mężem i jego nową partnerką na jakichś wyjątkowych spotkaniach- np ślub syna, chrzciny, powiedzieć dzien dobry i tyle. Już wiesz wszystko , gorzej już nie będzie:-)

alina -wrocek "mógł mieć odrobinę przyzwoitości i uprzedzić byłą żonę- słuchaj, przyjdę z kimś "--DOKŁADNIE! przeciez sama piszesz, ze duzo wczesniej pytał córkę moze przyjsc z nia na ślub:O Chyba az w tak dobrych stosunkach jednak nie jestescie skoro Ciebie nie poinformował ( pomijam juz córke). ---------------- "On nie ma klasy ze pojawił sie na ślubie z ta kobieta -" Bo mając kobietę nie pozwolilby mi i naszym dzieciom czekać na rozpoczęcie Wigilii do godz 22.Gdy zawsze była o 17. Nie poinformował mnie o tym.Zabraklo klasy. Mowimy o ślubie, nie o wigilii :O.

Gość alina -wrocek
Dziękuję za rozsądne rady "savoir vivre sie kłania"

pomyśl o jednym autorko- Ty za to nie dałaś się mimo takiego ciosu- nawet jeśli chciał by Ci mina zrzedła nic z tego nie wyszło- pokazałaś klasę:-) to , że boli zachowanie córki to inna rzecz ale to wiesz tylko Ty:-)

Gość alina -wrocek
"Mowimy o ślubie, nie o wigilii " Ale chcesz wiedziec dlaczego nie ma klasy -wiec pisze o sytuacji z Wigilli. Wcześniej w wątku zresztą wspomnianej.

to ze Twoja córka zachowała si- o co Ci chodzi? o to, by pokazać, że autorka ma faalne relacje z dziećmi i byłym mężem i dlatego knują przeciw niej wszyscy? Ja tego nie kupuję. Natomiast wiem, że na weselu obok Państwa Młodych siadają z obu stron Rodzice Państwa Młodych a nie Tata Panny Młodej z przyjaciółką a dalej , wśród gości Mama Panny Młodej.

Gość alina -wrocek
'nawet jeśli chciał by Ci mina zrzedła nic z tego nie wyszło" Chyba chciał i sie przeliczył Sam odpowiedział na mój uśmiech uśmiechem,z żazenowaniem takim malym:)

a tak z ciekawości spytam, przyjaciółka byłego męża jak się zachowywała na uroczystości?

Gość alina -wrocek
Bardzo skromnie ,była jakby sploszona.Widac nie czula się dobrze

"Mowimy o ślubie, nie o wigilii " Ale chcesz wiedziec dlaczego nie ma klasy -wiec pisze o sytuacji z Wigilli. Wcześniej w wątku zresztą wspomnianej. nie, nie pisałas o Wigilii w kontekscie jego "braku klasy " , tylko o tym, ze osmielił sie przyjsc na slub córki z inna kobieta:O savoir vivre sie kłania " to ze Twoja córka zachowała si- o co Ci chodzi? o to, by pokazać, że autorka ma faalne relacje z dziećmi i byłym mężem i dlatego knują przeciw niej wszyscy? Ja tego nie kupuję." Widac jednak coś jest na rzeczy, skoro córka zachowuje sie w taki sposób, a były mąz mimo "poprawnych " relacji nie mowi autorce o tym, ze bedzie z inna kobieta.... "Natomiast wiem, że na weselu obok Państwa Młodych siadają z obu stron Rodzice Państwa Młodych a nie Tata Panny Młodej z przyjaciółką a dalej , wśród gości Mama Panny Młodej. Tata panny młodej otrzymał zaproszenie z osobą towarzyszaca,poniewaz mama panny młodej juz taką osoba dla taty od 5 lat nie jest. Tata o przybyciu na slub z inna kobieta informował, co wiecej pytał czy córka nie ma nic przeciwko. Chyba kazdy wie kto jest kim dla kogo,skoro to wesele i przewaza rodzina. Powtarzam : zachowanie córki- fatalne i tutaj nie ma duskusji, ale równie fatalne są obecne pretensje autorki o obecnośc na ślubie partnerki byłego męza.

to ze Twoja córka zachowała si- zobacz jak autorka się kulturalnie wyraziła o tej nowej kobiecie- celowo spytałam właśnie dlatego, by pokazać, ze Twoją teorię można o kant d. rozbić... Autorko, będzie dobrze:-)

savoir vivre sie kłania to ze Twoja córka zachowała si- zobacz jak autorka się kulturalnie wyraziła o tej nowej kobiecie- celowo spytałam właśnie dlatego, by pokazać, ze Twoją teorię można o kant d. rozbić... alez jaka teorię :O??

Gość alina -wrocek
zachowanie córki- fatalne i tutaj nie ma duskusji, ale równie fatalne są obecne pretensje autorki o obecnośc na ślubie partnerki byłego męza. " pretensje"o obecnośc na ślubie partnerki byłego męża są konsekwencją skandalicznego zachowania mojej córki. Piszesz że masz dzieci,ciekawe jakbyś zareagowala ( oczywiście musialabys być po rozwodzie)gdyby córka oznajmila Tobie ze Twoje HONOROWE miejsce na Slubie zajmie kobieta Twojego eks męża. Tak trudno to zrozumieć? Trochę empatii....

Piszesz że masz dzieci,ciekawe jakbyś zareagowala ( oczywiście musialabys być po rozwodzie)gdyby córka oznajmila Tobie ze Twoje HONOROWE miejsce na Slubie zajmie kobieta Twojego eks męża. Tak trudno to zrozumieć? Trochę empatii.... Moja córka by sie tak nie zachowala:)

Gość alina -wrocek
"Moja córka by sie tak nie zachowala" No i chwała Jej.I tego dotyczy ten wątek,nieodpowiedniego zachowania dzieci na Slubie rozwiedzionych rodziców.Reszta jest konsekwencja tych zlych zachowań

Gość alina -wrocek
w stosunku do rozwiedzionych rodziców mialo być

to ze Twoja córka zachowała si- daj już spokój- widzę, że argumenty Ci się wyczerpały.... A jaką teorię? teorię o wrednej autorce którą wszyscy oszukują bo nie zasługuje na prawdę, która pluje jadem na nową partnerkę byłego. A ona użyła wobec niej słów że zachowała się SKROMNIE. Słowo to ma kontekst pozytwny.

Gość absolutnie ponadczasowa
alina -wrocek "Moja córka by sie tak nie zachowala" No i chwała Jej.I tego dotyczy ten wątek,nieodpowiedniego zachowania dzieci na Slubie rozwiedzionych rodziców.Reszta jest konsekwencja tych zlych zachowań Twoje pretensje do meza o to z kim sie pojawia sa konsekwencja tego jak wychowaliście wspolnie córkę?? no wybacz, ale juz kilka osob pisało , ze nie mozesz łaczyc ze soba tych dwóch kwestii. Dlaczego nie brałas udziału w tych slubnych przygotowaniach ? Nie chodzi mi wcale o fizyczny udział ale o zwyczajne "bycie na biezaco "?Dlaczego zamiast wchodzic w role ciezko zszokowanej zwyczajnie nie przyprowadziłas do porzadku tej swoje córeczki ? Nie zapytalas jakimi kategoriami ona sie kieruje ? Co nią powoduje? ( jezeli rzeczywiscie przyczyną jej zachowania jest zwyczajna niewiedza a raczej glupota i brak taktu, ale watpie, skoro swierdziła ze sie czepiasz :O).

savoir vivre sie kłania to ze Twoja córka zachowała si- daj już spokój- widzę, że argumenty Ci się wyczerpały.... to moze Ty juz daj spokój z tymi swoimi wypocinami na temat powinnego zachowania , ok 🖐️ A jaką teorię? teorię o wrednej autorce którą wszyscy oszukują bo nie zasługuje na prawdę, która pluje jadem na nową partnerkę byłego. :D:D:D: A ona użyła wobec niej słów że zachowała się SKROMNIE. Słowo to ma kontekst pozytwny. opis zachowania nie jest opisem osoby ani tym bardziej nie swiadczy o ustosunkowaniu mowicego do osoby tak wiec ,zegnam bo dyskusja z Toba zadna :O

do osoby która wciąz wypisuje "to ze Twoja córka zachowała si " a co tobie tak zależy żeby dokuczać autorce tematu? ???? no, masz w tym osobisty cel????????? może też jesteś tą osobą, która się pcha gdzie nie jej miejsce? :D:D:D::D osobisty cel , tak, tak jestem konkubiną/rozwódka/ kochanka/ itp bo przeciez skoro nie przyklaskuje autorce to nie moge byc "moralna" ( jakies tego typu stwierdzienie tutaj padło)

ja również żegnam:-) też zauważam, że niektórzy na siłę chcą dokuczyć autorce. Co do przygotowań weselnych- autorka dość szczegółowo opisała motywy, dlaczego nie brała w nich udziału. Zwyczajnie ufała córce, wykładała za to pieniążki na uroczystość. O nowym gościu dowiedziała się na dzień przed ślubem i ledwie wywalczyła miejsce przy stole w odpowiednim miejscu a o dziwo kuzynka miała zostać przez córkę zaproszona bez partnera z którym mieszka i wychowuje dziecko bo to nie rodzina. Tu autorka miała szansę zareagować i wymusiła na córce zaproszenie obojga.

Gość tez corka
zeszliscie z konkretnego tematu moi drodzy. Jestem corka, zona, matka, funkcjonuje rodzinie, w ktorej nie obce sa rozwody, konkubinaty, mieszanki kultur, narodowosci itd. I mimo tolerancji do wszystkiego jakiej nauczylo mnie zycie nie moge sobie wyobrazic aby tak potraktowac moja mame na moim slubie, i corka autorki wykazala sie kompletnym brakiem taktu. I oczywiscie nie mam na mysli zaproszenia ojca z partnerka a potraktowanie wlasnej matki. Chociaz biorac pod uwage, ze jest to obiad w scislym gronie uwazam, ze nie bylo to miejsce na pierwsze zapoznania z nowa partnerka tatusia.

Gość alina -wrocek
"Dlaczego nie brałas udziału w tych slubnych przygotowaniach ? Nie chodzi mi wcale o fizyczny udział ale o zwyczajne "bycie na biezaco "?Dlaczego zamiast wchodzic w role ciezko zszokowanej zwyczajnie nie przyprowadziłas do porzadku tej swoje córeczki ? Nie zapytalas jakimi kategoriami ona sie kieruje ? Co nią powoduje? ( jezeli rzeczywiscie przyczyną jej zachowania jest zwyczajna niewiedza a raczej glupota i brak taktu, ale watpie, skoro swierdziła ze sie czepiasz Napisałąm już że chciala o wszytskim sama decydować:.Ustalałam z nią liczbę gości.Byląm na bieżąco,pytałam sie w czym pomóc,ona że wszystko jest pod kontrolą.Widzialam jej radośc gdzy może sama podejmowac decyzje.Nie chciałąm jej tego pozbawiać. Weszlam kiedys na wątek nowożeńców i widzialąm opinie mlodych typu"moja matka czy przyszla teściowa chce o wszystkim decydowac w kwestii slubu.Wolaly o pomoc ,co zrobic aby dano im wolną rękę.Czytając te posty pomyslałam że skoro takie są życzenia młodych-nie bede namolna.Zasugerowałam tylko ze to ogromny nietakt zaprosić kuzynkę w ciazy bez chlopaka.I Tyle.W tym momencie mogła mi przedstawić liste gości.Ale zabraklo obycia.Moja wina-moje wychowanie.Nie wnikałam w usadzanie gości,ma internet wie jaki jest klucz.Gdzie jest miejsce Matki przy stole weselnym.Gdy dowiedziałam się gdzie mam siedzieć,zapytalam adlaczego nie na miejscu Matki.Odpowedziałą ze na tym miejscu siedzi partnerka eks mężaI wtedy dowiedziałam sie ze ją ma i z nia idzie.W takich okolicznosciach.Za namową drugiego syna zaprotestowałam Stwierdzila że się czepiam ,bo jest nieświadoma bledu który popelnila.Było to krótko przed uroczystościa ślubną.Nie było czasu na rozstrząsanie tej sprawy.Po przyjeciu weselnym nie bylo czasu z nia rozmawiać.Wyjechali.Zrobie to po ich przyjezdzie

Gość jestem w szoku...
że w takich okolicznościach się dowiedziałaś. Nieźle musiało Cię to wbić w ziemię i to własna córka to zrobiła. Trzeba mieć nadzieje, ze córka zrobiła to ze zwyczajnej głupoty.

Gość RUBA
alina -wrocek ".Gdyby poznanie nowej przyjaciółki męża przebiegło w innej atmosferze sądzę, że nie byłoby tematu" Co za roznica w jakich okolicznosciach poznalas partnerke eksa? Masz problem nie z corka ale z nowym zwiazkiem bylego.