Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnnccc

Mamusie które ususzyły swoje dzieci kiedy były z nimi w ciąży

Polecane posty

Gość gjhkcgkgkc
mój synek jak się urodził miał 53 cm i 3470 kg, teraz ma 25 miesięcy i ma 99 cm wzrostu i waży 16 kilo( przegonił wzrostem rówieśników , którzy jak sie urodzili mieli 57, 58 cm) więc to, że dziecko urodzi się małe nie znaczy, że póżniej też takie będzie

Gość znacząca róznica to by była
wyjątek potwierdzający regułę;) poza tym ta rozbieżność nie jest jeszcze tak ogromna;) nie przekracza nawet kilograma więc mimo wszystko gdzieś się mieści w normie;) co innego gdybyś napisała, że dziecko ważyło z 5 kg;) waga urodzeniowa dziecka jest PODOBNA do tej jaka mieli rodzice, a nie TAKA SAMA każdy z nas jest inny i nawet bliźnięta rodzą się o bardzo różnej wadze nawet do 1 kilograma różnicy, to normalne;)

czyli jednak nie jest ani średnią, ani bardzo zbliżona, jak pisałaś wyżej. to takie tłumaczenie, jak o wzroście dziecka (też ma jakoby być średnią). to nie wyjątek potwierdzający regułę, bo nie istnieje taka reguła. większe znaczenie mają czynniki środowiskowe oraz dieta, w tym ta sprzed ciąży. choć oczywiście uwarunkowania genetyczne nie są bez znaczenia.

Gość ja jadlam
na co mialam ochote, i mcdonald , nie zdrowe zarcie, ale owoce warzywa tez czasami wcinałam ;p , coli pilam sporo....mialam ciagle na nią chęć i corka 3700g i 59cm :) wiec nie wiem czy naprawde warto az tak stopowac z niektorymi daniami jak sie jest w ciąży...

Gość Ja w ciązy przytyłam bardzo
mało - 9 kg, a mały urodził się 11 dni przed terminem - 53 cm i 3540g wagi. Ani za duzy, ani za mały, za to później zaczął niesamowicie ronąć. Dziś ma 4 lata i ciągle, odkąd skończył rok jest 5 cm ponad siatką centylową dla swojego wieku.

Gość grewfjai
moja Mama jadła w ciąży, jak potwór całego kurczaka z rożna na obiad i pół słoika ogórków kiszonych przytyła 26kg a ja ważyłam 2950 ja w ciąży przytyłam 6kg, bo na początku wymiotowałam i schudłam a mój synek ważył 3150 bliżej tu do teorii, że dzieci mają wagę podobną do naszej nie ma to nic wspólnego z tym, ile się w ciąży je, pod warunkiem, że ktoś się nie odchudza i nie stosuje jakichś chorych diet

Gość acha
ta twoja teoria to taka naciągana trochę. Mój mąż urodził się z wagą 2700 ( w siódmym miesiącu ciąży), ja 3 kg i 50 cm. a moje dzieciaczki 3800, 3450 i 3250 i cała trójka długa 54 cm, więc nie wiem jak jak to się ma do tego co piszesz, ale myślę sobie że jakby mąż urodził się w terminie,to napewno by ważył ponad 4 kg,więc może coś w tym jest:)

Gość tragedia ortograficzna
acha...2700 w 7mc to bardzo dużo, pewnie ważyłby ze 4kg w 9miesiącu:-) ja jestem w 36tygodniu i moja maleńka waży 2300

Gość przeciez dziecko ktore wazy
ok 2500 przy uropdzeniu to normalne dzicko. Mnie przeraza to, ze wokol widze, ze dziewcyzny rodza ponad 4 kg dzieci. Niestey w wiekszosci z powodu niezdiagnozowanej i nieleczonej cukrzycy ciazowej.

Gość bjglefanskn
ja się urodziłam 3500/56 cm w terminie, mąż 2500, a nasz mały 3450 i ok 53 cm

Gość 3213t12yut3213
to nie jest teoria tylko FAKT przede wszystkim GENY decydują o tym jakie urodzi się dziecko ja piszę tylko i wyłącznie o prawidłowo przebiegającej ciąży zakończonej porodem w terminie u mnie tez to sie potwierdziło. Ja miałam przy urodzeniu 3900. Moi synowie- jeden 3800, a drugi 3850.