Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ramplarta

Zapalenie pęcherza moczowego a zapłodnienie

Polecane posty

Gość Ramplarta

Witam ! mam pewien problem, od tygodnia miałam dość duże bóle, w 4dni temu uprawiałam seks z moim partnerem bez zabezpieczenia (30h po zażyłam escapelle) , w czwartek bóle wróciły i zostałam skierowana do szpitala, zrobiono mi badanie krwi i wywnioskowano, że mam zapalenie pęcherza moczowego. Czy takie badanie krwi można uważac za test ciążowy (chodzi o to, czy takie badanie wykryło by czy jestem w ciąży, bo skoro lekarz nic nie mówił...)? Nie miałam nic innego jak podwyższoną liczbe krwinek ! Czy jeszcze na to za wczesnie? Pozdrawiam i czekam na odp

żeby wykryć ciążę trzeba zrobic specjalne badanie na obecność specyfinczego dla ciąży hormonu, ze zwykłego badania krwi nic nie wyjdzie

Gość Ramplarta
Badanie moczu także nic nie wykryło, a czy zapalenie może jakoś przeszkodzić zapłodnieniu?

Gdybyś nawet miała zrobioną betę przy tych badaniach to po 4 dniach od stosunku nie wykryloby chyba ciąży, bo to za wcześnie. Zapalenie pęcherza moczowego nie przeszkadza w zapłodnieniu.

bo takie standardowe badania krwi i moczu nie są w stanie nic pokazać apropo ciąży, ciążę wykrywa się tylko specjalnym badaniem beta HCG z krwi lub testem "sikanym" zresztą pisałaś, że ta "wpadka" była 4 dni temu, to za wcześnie jeszcze nawet na wykonanie jakiekogolwiek testu ciążowego (również tego z krwi) zapalenie pęcherza nie ma żadnego wpływu na zapłodnienie

zapalenie może spowodować poronienie,ale nie zdarza sie to zbyt czesto,wszystko zalezy od etapu ciazy i od tego ile bakterii jest w moczu itp. wszelka choroba moze negatywnie wplynac na zapalenie pecherza. Radze do calkowitego wyleczenia sie nie wspolzyc;)

Gość Ramplarta
Od wczoraj mam skoki temperatury , krwawienie i straszny ból brzucha. Co mogą oznaczać te objawy?

Gość Ramplarta
Czyli to nie jest zły objaw?

nie, po escapelle bardzo często występują krwawienia międzymiesiaczkowe

Gość Ramplarta
A czy po escapelle, występują także wymioty, skoki temperatury przez taki długi czas?