Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotolotka

Nowe Kolczyki :)

Polecane posty

Naprawdę robisz piękne rzeczy.. aż mam takie dziwne wrażenie, że powinnam przestać się tu ośmieszać ze swoim taplaniem się w modelinie.. :D

Daj spokoj. Mi sie strasznie podobaja Twoje projekty, te, ktore zaznaczylam. Te pierwsze. Tylko jak wspomnialam, nie lubie tego materialu. Nie ma sensu porownywac dwu roznych technik. Jakbym ja sie tak porownywala z tymi co robia 100x lepsze rzeczy w mojej technice, dawno bym sie poddala: http://img155.imageshack.us/img155/6338/img7548i.jpg Moze zalakierowanie pomoze farbie akrylowej sie utrzymac, ale ja na szybe czy plastik na pewno nie polecam. Mysle, ze takie zdalyby egzamin http://www.sklepplastyczny.pl/farby-do-szkla-383/ zwlaszcza na bialej modelinie moglyby byc swietne efekty Kiedys w przyszlosci bede chciala sie zajac Art Clay i Sutaszem i zapewniam Cie, ze moje sutaszowe proby sa 100x gorsze od naszej kolezanki (wywalilam je zreszta), a co do AC (na razie nie mam kasy na palnik i materialy), to bede musiala najpierw pocwiczyc w modelinie i wtedy prawdopodobnie bedziesz miala okazje sie ze mnie ponabijac :)

Wierz mi, że jestem ostatnią osobą która będzie się nabijać z czyjejś pracy :) To prawda ze porównywanie nie ma sensu jeśli robi sie w różnych technikach.. Ja widzę po sobie, że moje pierwsze prace są raczej wzruszające zamiast ładne :D ale z każdym dnie jest coraz lepiej, nie ukrywam też że gdyby nie odpowiedni sprzęt to nic bym nie zrobiła mam jednak satysfakcje ze chyba pierwszy raz w zyciu robię coś dłużej niż tydzień i ciągle mi mało :)

Nie mogę się napatrzeć.. moim zdaniem powinnaś wystawiać w jakiejś stacjonarnej galerii na prawdę..

Nie kadz mi tak, bo sie wbije w dume i stane sie niestrawna dla otoczenia ;) Moze zle wpisalas adres mojego bloga albo co? :D Nie wystawiam w galerii, bo po pierwsze nie mam D.G., a nie oplaca mi sie jej zakladac. Normalnie pracuje, a bizu to moje dodatkowe hobby i nie mam na nie wiele czasu. Bizuterie robie dla siebie, dla znajomych, dla nauki nowych technik - kiedy cos do mnie nie pasuje, wtedy to sprzedaje. Po drugie z wire wrappingiem na Ars Neo, Trendy i Pake przypuszczam, ze jestem za cienka (wiem, ze sa tam prace duzo gorsze od moich, ale wole porownywac sie do najlepszych. Ci "fuksiarze" po prostu jakos unikneli weryfikacji). A tylko tam mozna liczyc na w miare dobre ceny za dobre prace. Wiekszosc ludzi patrzy przede wszystkim na cene, pozniej na marke, a nie na sposob wykonania i materialy. Stad tez tak malo unikatowych prac i technik na Allegro. (Przy okazji - 40% to normalna prowizja galerii)

Przy okazji - polowe rzeczy z bloga, tych, co mi zostaly, juz rozebralam, zeby je poprawic :) czesci juz teraz bym nie pokazala... Tylko zolte bransoletki, fasetowane sreberka i 3 wrapki sie ostaly. Reszta juz mi sie nie podoba... :D

Gość paccciulek
Calluna79 pochwal się blogiem!! chcę zobaczyc jakie prace mają "koleżanki po fachu" i jak daleko mi jeszcze do ideału :) a może za jakiś czas ja wam pokaże swoje "wypociny" o ile kotolotka się zgodzi :)

Gość paccciulek
pipi3223@wp.pl

Gość paccciulek
o rany!!! boskie :D masz talent :D

i mam nadzieje. ze odeslesz jakies wypociny :) Quis - dzieki, ale ja widze jeszcze kupe bledow

Gość paccciulek
poszło :p

[zgłoś do usunięcia] kotolotka Pod warunkiem ze lubisz koty quis lubie :) jednego mam nawet w glowie bo w domu nie moge :O:P tylko mi nie mow ze zle nawinelas druciki :P wg mnie sa idealnie zwinięte :D

Owszem, tym razem nawet nie jest krzywo. Ale jakos projekt mi nie lezy. Naogladalam sie tyle cudow wrapkowych ostatnio... powiedzmy, ze moje sa na "dostateczny". Co nie zmienia faktu, ze na Allegro nie mam za wiele konkurencji, kiedy sie ich chce pozbyc. Choc z drugiej strony mam 2 pary wrapkow ktore kiedys kupilam i sa fajne z wyjatkiem koloru (nie lubie rozu i korala) a jakos nie poszly... Znalazlam fote 1 sutasza. Mozecie sie smiac. http://zapodaj.net/3c960f1689e4.jpg.html

super... :) kiedys ogladalam strone dotyczaca tej techniki. trzeba miec cierpliwosc, zdolne dlonie itd. myslalam nawet zeby sprobowac, ale stwierdzilam ze za duzo z tym zamieszania.. problem z materialami itp.

Super to na pewno nie jest, a materialy sa tanie na Allegro. Polecam. Ja takze bede walczyc. Na razie nei mam pomyslu jak sie za to zabrac :)

jest ok. - na prawdę. widziałam zle wykonane prace i wiem jak to wyglada. zaraz poszukam :) wiem ze na allegro jest tego pelno, ale ja nie mieszkam w pl.nie kazdy sprzedawca wysyla zagranice a rodziny nie chce fatygować. moze znajde to u siebie,ale zapewne 10 razy droższe :O

Przeciez moj sutasz jest podobnej jakosci :) wcale nie jest lepiej wykonany, tylko mam prostszy wzor, wiec moze nie rzuca sie tak w oczy. Ale ja mu jeszcze pokaze :) Mysle ze u Ciebie tez bedzie. Wpisz tylko SOUTACHE

http://3.bp.blogspot.com/-LnwCDsZJd5w/Td6V9q-JUfI/AAAAAAAABT8/RGDQCBwlHAA/s1600/bratki.jpg kolejne zamieszanie :O http://2.bp.blogspot.com/-Wexv1KAC7l4/TZdUwYNDZKI/AAAAAAAABCw/MJckuzNt_EY/s1600/Czarny+w+roli+g%25C5%2582%25C3%25B3wnej+waga+pary+10+g.jpg widzisz kolczyki z drucikow. podobna metoda do Twojej. podobna ! Twoje prace sa starannie wykonane. a te kolczyki- brzydkie nie sa, ale sa niechlujnie wykonane :O

To jest ta sama metoda, te kolczyki tez sa wrapowane, a ten wzor ma to do siebie, ze trudno wyprostowac te druciki. Poza tym tworca owijal dwoma drutami, ja juz umiem jednym. To jest trudniejsze. Tych bledow ktore widze u siebie, pewnie 2-3 lata temu u kogos tez bym nie zauwazyla. Ale mam juz porownanie i wiem, ze mozna lepiej. Tylko wymaga to duzo czasu, no i srodkow (palnik) Tyle ze roznica miedzy cenami tych kolczykow, ktore pokazujesz, a dobrych wrapkow jest kolosalna. Te ostatnie kosztuja ok. 100zl do 2 000zl za wisior czy pare kolczykow :D