Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia__83__83

łatwy przepis na tort urodzinowy

Polecane posty

Gość kasia__83__83

Za tydzień moja córcia skończy dwa latka i tym razem chciałabym upiec sama tort. Macie może jakieś dosyć proste przepisy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bibelotka81
Sama jesteś cipa. Te torty nie są trudne. Wystarczy poczytać blog i komentarze. Rodem z cukierni dobre sobie. Nie podoba się to nie czytaj zresztą napisałam do autorki a nie do ciebie wulgarna babo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła Rozdzielić białka i żółtka,białka ubić na sztywną pianę,do piany dodawać po 1 żółtku i małymi porcjami cukier,ciągle ubijając.Miksować do momentu rozpuszczenia się cukru.W międzyczasie rozpuścić czekoladę z 1 łyżeczką masła,aż będzie płynna,najlepiej w kąpieli wodnej.Czekoladę wystudzić.Do zmiksowanych jaj z cukrem dodać porcjami mąkę i proszek do pieczenia,dokładnie zmiksować,nadal mieszając powoli dodawać letnią czekoladę.Delikatnie wymieszać.Wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy (średnica 24 cm) piec ok.40-45 min. w temp.180 stopni.Piekarnik wcześniej nagrzać i ciasto wkładac do już nagrzanego. MASA: 0,5 litra mleka 5 żółtek 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 1 kostka masła Z kilku łyżek cukru i żółtek bić kogel mogel, w 3/4 szklanki mleka rozrobić mąki.Dodać kogel mogel i dobrze wymieszać(użyć większego naczynia np.0,5 l kubek).Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Do gotującego się mleka wlać mleko z mąkami i koglem moglem,energicznie mieszając gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje(konsystencja budyniu).Ostudzić.Masło ubić na puszystą masę i bardzo powoli,po 1 łyżce dodawać masę budyniową,ciągle ucierając.Do masy można dodać albo 100 gram wiórek kokosowych,albo 100 gram zmielonych na miałko orzechów włoskich.Biszkopt przeciąć na 3 części,każdą przełożyć masą.Wierzch i boki wysmarować cienką warstwą masy.Boki obsypać np. mielonymi orzechami a wierzch pokrojonymi orzechami i startą gorzką czekoladą.Przekrojony biszkopt , przed nałożeniem masy delikatnie naponczować wodą z rozpuszczoną w niej gorzką czekoladą (kilka ząbków.(Czekoladę rozpuścić w gorącej wodzie,a następnie ją wystudzić)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jojhwrifv
morgela czy jakos tak masz moze zdjecie tego tortu ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawska_zoska
ja zawsze kupuje spody biszkoptowe i ubijam śmietanę,na to jakieś owoce i tort każdemu smakuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agus888
polecam ubić śmietanę i do tego fix można dodać tez owoce najlepiej brzoskwinie w kostkę . prostym rozwiązaniem jest tez kupić krem do tortów w sklepie i przygotować go według przepisu na opakowaniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepszy tort na świecie
jadłam w życiu wiele tortów ale ten jest dla mnie najlepszy bez dwóch zdań http://alturl.com/ztz49 gorąco Ci go polecam bo warto! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na pewno fajny tort znajdziesz u nas na stronie ja-gotuje.pl ,łatwe sprawdzone przepisy:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
http://www.ewa-wachowicz.pl/tort-orzechowy-z-masa-kajmakowa-id449.html robiłam go 2 razy jest wspaniały i raz zmieniłam masę na taką z ciasta ferreo-roche wyszedł cudny. Masa to: 1 kostka masła 2 gorzkie czekolady 5 kopiatych łyżek nutelli 4 wafelki orzechowe "góralki" Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną,studzimy i dodajemy masło i nutellęi dokładnie miksujemy,dodajemy drobniutko pokrojone wafelki i gotowe.Można jak się lubi bardzo orzechowe dodać nieco mielonych orzechów włoskich lub laskowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rabcia0
Zawsze do zwyklego kremu śmietankowego dodaję syrop malinowy lub truskawkowy paoli i nasączam biszkopt herbatką mrożoną malinową albo truskawkową.Polecam takie modyfikacje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anka0993
Faktycznie kilka z powyższych przepisów jest łatwych i szybkich do wykonania,jednak ja osobiscie polecam tort czekoladowy,dzieci po prostu go uwielbiają:) www.Sklep.WinaImport.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na www.twojacukiernia.pl znajdziesz ciekawe torty :) na pewno znajdziesz cos dla siebie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hhghgfg
biszkopty [rzelozone bita smietana z biszkoptek i bita smietana chyba kazdy se poradzi?? tylko smietana ubijana z kremowki, a nie z paczka udekorowac owocami i heja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a dokładnie - to chcialam zaproponowa - biszkopt przekładany kremem z bitej śmietany, nie ma nic prostszego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No tak, tlyko pamiętajcie,że musi być śmietanka, która się dobrze ubije, bo inaczej z tortu – przekładańca nici  Jeśli chcecie mieć pewność, że śmietanka się ubije, wybierzcie tę: https://sklep.rotr.pl/pl/p/Smietanka-UHT-Delik-36-0%2C5l/44 , jest niezawodna! Testowałam już wiele razy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×