Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doggy_style

wesele

Polecane posty

Gość ave Alik
ale za co imbecyle dajecie te pieniądze?

Gość ja nawet najmniej istotnym
dla mnie ludziom, u ktorych bywam na weselu, nie daje mniej niz 400zl bo to nie wypada, a bogata nie jestem

Gość hm............................
?to idzie na ślub kościelny, daje kwiaty w prezencie i idzie do domu. ja ide za tydzien na sam cywilny kolezanki bez przyjecia i w ramach szacunku i faktu, ze bardzo sie ciesze, ze bede uczestniczyc w tej ceremonii daje im komplet pieknych recznikow w cenie 110 zlotych, mimo, ze na cywilnym wlasnie daje sie tylko kwaity, ale chce by cos mieli na nowe mieszkanie i jakas pamiatke po slubie. Smieszne to. Jakbym szła do przyjaciółki na cywilny, bo by nie chcała kościelnego (jej sprawa!) i nie robiła by przyjecia to oprócz kwiatów normalnie dałabym jej kopertę z kasą. Co ja ze miejsce siedzące na przyjęciu płacę czy chcę w tym SZCZEGÓLNYM I WYJĄTKOWYM DNIU DAĆ PREZENT BLIZKIEJ OSOBIE???? Masakra jakaś. A każdy daje ile może. I tyle w temacie.

Reganka MacNeil -> my z mezem tez nie chcieliśmy prezentów (tzn nie gadalismy o tym tak glosno na cala rodzine -ale jak ktos juz pytal to mowilismy ze wolim kase na remont mieszkania itd) ... a mimo to dostalismy kilka prezentów... np. elektryczny grill za ok.150zl... wieki prrezent a w kopercie glupio by to wygladalo...

Gość internautkaaaa
elisa - ale z ciebie idiotka o maskara... a slub to rodzice biora codziennie czy moze slub to taka jedna z najwazniejszych UROCZYSTOSCIw zyciu, ktora sie bierze zwykle raz??? Wtedy wlasnie dostaje sie duzo prezentow na nowa droge zycia bo wiadomo, ze mlodym jest cieko i idziesz na wesele by z nimi swietowac a prezenetem - koperta dziekujesz im za impreze i dajesz im to z dobrego serca a nie skapisz i mysliz "moze dam 100 zlotych mniej a za to 100 zrobie sobie tipsy bo jak sie pokazac z takimi ogryzkami???" Zobacz... stare babcie daja wnusia po 1000 zlotych w kopercie i tez nie maja, ale wiedza o slubie min. 2 miesiace wczesniej i odkladaja, wiec kurwa czemu ty mialabys nie zaoszczedzic 2 miesiace wczesniej i odlozyc po 50 zlotych (to na prawde nie duza kwota), przeceiz o weseleu nie dowaidujesz sie w piatek kiedy masz isc na nie w sobote.

Gość do internautkaaaa
Ale z ciebie jest głupia pinda. Są ludzie, którzy nie mają z czego odłożyć. Jesteś takim debilem, że nie potrafisz tak prostych spraw zrozumieć? Tobie to ja bym nawet złamanego grosza nie dała.

Gość do internautkaaaa
koperta dziekujesz im za impreze Dowcip roku.

internautkaaaa - czy ja Ciebie obrażam?? Ja nie mówię o tym żeby dać stówę mniej bo mi szkoda. Tylko o tym że nie wszyscy maja kasę! Są ludzie (sama pamiętam takie czasy doskonale) którym nie starcza do wypłaty i 20-go muszą pożyczyć stówę na pampersy dla dziecka. To jakim cudem mają odłożyć po 50 zł?? Odebrać od gęby własnym dzieciom, żeby "wyrazić swój szacunek" koleżance czy kuzynce?? Super myślenie. Mało chyba w życiu przeżyłaś...

Gość party rocker
nie ma to jak urządzić sobie imprezę za cudze pieniądze :D

Gość aleksandrawajnert blogspot com
para powinna dac 300 zł i jakis skromny bukiecik kwiatow,do tego kartke z zyczeniami.chociaz ja uwazam ze dawanie kasy jest malo eleganckie,no chyba ze para wyraznie sobie tego życzy :)

i znowu walkuja ten temat! Juz kilka tygodni temu byl taki watek na tym forum... i tam znowu argumenty sie pojawiaja z doopy wziete,ze jak kogos nie stac na wesele to niech nie zaprasza gosci.Tak samo mozna powiedziec,ze jak sie nie ma pieniedzy to nie wybiera sie do kogos na wesele(jesli to tylko jakis znajomy).Bo jak juz gdzies pisalam duzo osob przychodzi tylko po to,zeby nawpierdalac sie,najebac i zakrecic biodrem za free.Ja rozumiem,ze czasami ktos moze nie miec pieniedzy i to jest zrozumiale.I jesli obecnosc takiej osoby na tym weselu jest naprawde porzadana to nie widze problemu,zeby na nie poszla mimo braku pieniedzy.Sa jednak takie osoby,ktore mimo,ze maja pieniadze to w koperte wsadza pociete gazety.Koszt takiego wesela to zapewne cos kolo 30 tys zl i nie wyobrazajcie sobie,ze ci ludzie licza na calkowity zwrot tych kosztow,bo to zazwyczaj nigdy sie nie zwraca.Koszt jednej pary na takim weselu to cos kolo 400zl.Przeciez nikt tyle w Polsce na weselach nie daje(no chyba,ze rodzina jak ma).Mysle,ze 200zl to nie jest majatek,a jesli ktos nie ma nawet tyle,a jest tylko jakims tam znajomkiem to niech nie idzie na wesele! Nie traktujcie wesela jak darmowej imprezki!

I w życiu mi nie przyszło do głowy że ktoś mi dziękował za moje wesele wręczając mi kopertę. To ja dziękowałam moim gościom za to że przyjechali, poświęcili swój czas i pieniądze żeby być ze mną i świętować ten ważny dla mnie dzień. A oni za co mieli mi dziękować? Owszem miło sie liczyło pieniążki i wyjmując z kolejnych kopert patrzyło na tę piekną kupkę stówek :) Ale nie to jest w tym dniu ważne!

"Zobacz... stare babcie daja wnusia po 1000 zlotych w kopercie i tez nie maja, ale wiedza o slubie min. 2 miesiace wczesniej i odkladaja, wiec k**wa czemu ty mialabys nie zaoszczedzic 2 miesiace wczesniej i odlozyc po 50 zlotych (to na prawde nie duza kwota), przeceiz o weseleu nie dowaidujesz sie w piatek kiedy masz isc na nie w sobote." dokladnie!

do niebieskich oczu - kiedy to własnie jest darmowa imprezka!!! a prezent jak sama jego nazwa wskazuje to prezent! a nie zapłata za jedzenie i picie. Jak zapraszasz znajomych na imieniny i pieczesz ciasto i robisz kolacje to też liczysz ile wydałaś i czy ci się z prezentów zwróci? Jak idziesz do kogoś w gości (np na obiad) to niejako idziesz na "darmowe żarcie" i też masz zostawić kasę na stole> Zeby nie było za przyszłaś sie nawp... za darmola? dziwne jest Wasze podejście.

a! i nie wiem czy ktoś tu umie liczyć, ale ... "wiec k**wa czemu ty mialabys nie zaoszczedzic 2 miesiace wczesniej i odlozyc po 50 zlotych (to na prawde nie duza kwota)" jak przez 2 miesiące odłożę po 50 zł - to nazbieram 100 zł :o

"To ja dziękowałam moim gościom za to że przyjechali, poświęcili swój czas i pieniądze żeby być ze mną i świętować ten ważny dla mnie dzień. A oni za co mieli mi dziękować? Owszem miło sie liczyło pieniążki i wyjmując z kolejnych kopert patrzyło na tę piekną kupkę stówek Ale nie to jest w tym dniu ważne!" to po co ci wogole byly te koperty.Jakbys byla taka za jaka sie tu teraz podajesz to bys w zaproszeniach pieknie wcisnela fragment o tym,ze nie zyczysz sobie zadnych pieniedzy na twoja nowa droge zycia:P jestescie smieszne.Albo w te albo we wte!

Gość każdy daje tyle na
ile go stać, a wysokość kwoty w kopercie nie ma nic wspólnego z szacunkiem. Dla mnie brakiem taktu i szacunku do pary mlodej byloby przyjście na wesele w dresie i urządzenie burdy.

"kiedy to własnie jest darmowa imprezka!!! " no nie jest,bo ktos jednak za to placi. sluchaj ty postrzegasz tak wesele ja postrzegam je innaczej.Nie chcialabym miec takiego goscia ja ty na swoim(o ile wogole kiedys wesele bede wyprawiac,bo jak dla mnie to strata czasu i pieniedzy tylko po to,zeby takie chamowy jak ty wreczyly mi komplet recznikow z lidla,bo przeciez na choooj parze mlodej porzadny prezent albo pieniadze niech spierdalaja ty nie dostalas prawie nic to czemu innym masz cos dawac lepszego).

Gość 344444444444
a dlaczego 100zł jst brakiem szacunku jak ktos pracuje na stazu za 800zł to skad ma wziac wiecej? mloda para zna zasoby finansowe swoich goscia prawda?

"Kupić jedzenie, ubrać dziecko czy zapłacić np. rachunek za telefon. A jak się komuś mówi, że nie przyjdzie na wesele to wielka obraza, no bo jak to? " kilka razy zdarzalo mi sie odmowic i nikt sie na mnie z tego powodu ekstra nie obrazal. przecietnie znajomi daja parze mlodej 200zl.Rodzina daje wiecej.Tak wynika z moich obserwacji.Nikt nie mowi,ze macie z tysiacow tutaj wyskakiwac ale pomyslcie choc raz wybierajac sie na wesele,ze nie tylko wy macie ciezko,a czesciej nawet jest tak,ze biedny da wiecej niz bogaty.

Gość materialiści zawsze będą
krzyczeć, że jest im mało. Każdy daje ile może, a jak nie ma kasy to niech kupi jakiś skromy prezent albo w ogóle nic nie daje. Wesele jest po to, żeby uczcić parę młodą, a dawać po kątach pieniądze. Szkoda, że niektórzy myślą tylko o jednym.

"jak ktos pracuje na stazu za 800zł to skad ma wziac wiecej?" tak tez kiedys pracowalam na stazu i to za 600.Wystarczy sobie odmowic jakiegos ciucha.Chyba,ze masz na utrzymaniu jeszcze dom i dzieci i meza pijaka to sie poddaje:P

"koperta dziekujesz im za impreze Dowcip roku." nie za impreze! Nie dziekujesz tylko dodajesz swoje finansowe wsparcie RODZINIE,ktora wlasnie zaczyna funkcjonowac.To swojego rodzaju wyraz tego,ze interesuje was ich lepsza przyszlosc. jestescie az tak tepe czy tylko udajecie?

przecież napisałam że miło było dostac tyle kasy, więc dlaczego piszesz głupoty że powinnam napisać na zaproszeniach że nie życzę sobie pieniędzy. Nie popadaj w skrajności. chodziło mi tylko o to że nie to kto ile da jest najważniejsze. Nie każdego stac na drogi prezent i wypchana kopertę. Jeżeli ktos nie ma - niech przyniesie kwiatki. ale jak gogod stać niech da i 1000 zł - i chwała mu za to :P wiadomo że młodemu małżeństwo zawsze potrzebna jest kasa. Nie chodzi mi o to żeby skąpić kasy na prezent ślubny! Bo widzę że tak mnie wszyscy rozumieją. Tylko sytuacje gdzie kogoś nie stać na więcej jak na pościel za 100 zł albo 200 do koperty. To ma wcale nie iść? A moze jest kimś bliskim? I młodym zależy żeby ta osoba była, chociażby z pudełkiem czekolady. Jak ktos robi listę weselnych gości to z myślą o tym z kim chcieliby świętować ten dzień, a nie kto ma ile na koncie.

" Jak ktoś skromnie żyje to nie będę nikogo wyzywać od chamów czy dziadów, bo nie uzbierał specjalnie na moje wesele funduszy tylko kupił mi komplet ręczników." ja tez nie bede nikogo wyzywac na wlasnym weselu,bo mam kulture osobista(i wesele pewnie nie wyprawie).Na nieczyim weselu nie jestesmy.Wyrazam swoje poglady.Dobrze wiesz o co mi chodzi.O skapstwo ludzi,ktorzy mogliby dac,a nie chca.

Gość 344444444444
place 500zl za stancje jakiego ciucha mam sobie odmowic?

Gość Ole Ole Ole Ole
My też idziemy jutro. Dajemy 500 Wesele z poprawinami :)