Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doggy_style

wesele

Polecane posty

Gość AAAABCD
Dowcip roku." nie za impreze! Nie dziekujesz tylko dodajesz swoje finansowe wsparcie RODZINIE,ktora wlasnie zaczyna funkcjonowac.To swojego rodzaju wyraz tego,ze interesuje was ich lepsza przyszlosc. jestescie az tak tepe czy tylko udajecie? Jesteś idiotka czy co ?. Wsparcie finansowe w zamian za zaproszenie na wesele. To jakiś horror a nie wesele.

Gość do Reganka MacNeil
rany, jaka ty pusta jesteś. "niech para młoda mi zwróci za fryzjera i sukienke". normą jest, że na wesele daje się przynajmniej tyle ile kosztuje talerz od jednej osoby. matko , ciesze sie, że takiego poasożyta nie mam wśród swoich znajomych.

"Tamta dziewczyna napisała, że za imprezę. Poza tym jakie wspracie rodzinie? Wspracia to można oczekiwać od rodziców czy rodzeństwa. I to też nie zawsze finansowego. Chyba że ty uważasz kolegów, koleżanki i np. ich osoby towarzyszące, które pierwszy raz na oczy widziałaś na weselu za swoją rodzinę i chcesz, żeby cię wspierali... Wspóczuję." wiec nie rozumiem po co ludzie,ktorzy nie znaja pana i panny mlodej pchaja sie na wesela jeszcze z pusta kieszenia! Nic ich z para mloda nie laczy wiec jest wlasnie tak,ze przychodza sobie na krzywy ryj! Ja wspolczuje takim osoba,bo to brak kultury osobistej.

"My też piszemy jak to postrzegamy, a ty nie możesz tego przyjąć do wiadomości tylko odpisujesz, że jesteśmy tępe." nie moge przyjac do wiadomosci czegac co jest nonsensem i nie wymagaj tego od mnie.Tak napisalam,ze jestescie tepe,bo tak was postrzegam.

Gość hm............................
"koperta dziekujesz im za impreze Dowcip roku." nie za impreze! Nie dziekujesz tylko dodajesz swoje finansowe wsparcie RODZINIE,ktora wlasnie zaczyna funkcjonowac.To swojego rodzaju wyraz tego,ze interesuje was ich lepsza przyszlosc. jestescie az tak tepe czy tylko udajecie?" A ty umiesz czytac ze zrozumieniem? "elisa - ale z ciebie idiotka o maskara... a slub to rodzice biora codziennie czy moze slub to taka jedna z najwazniejszych UROCZYSTOSCIw zyciu, ktora sie bierze zwykle raz??? Wtedy wlasnie dostaje sie duzo prezentow na nowa droge zycia bo wiadomo, ze mlodym jest cieko i idziesz na wesele by z nimi swietowac a prezenetem - koperta dziekujesz im za impreze..." Zgadzam się z elisą. Każdy daje ile może. Nie chodzi o skąpienie, ale o NIEPRZELICZANIE na miejsce na sali albo takie podejście jak internautka: jak idę na cywilny to oprócz kwiatów (wow, jaki gest) daje prezent choć nie muszę.A mi się wydaje, ze jeśli ten ślub bierze osoba mi bliska to nie ma znaczenia czy jest przyjęcie czy go nie ma, czy to cywilny, czy kościelny - daję kopertę bo to jest PREZENT a nie miejsce na sali!! Tak jakby płaciło się od osoby na weselu. A jak wesela nie ma - to mniej kasy... Nie rozumiem tego. A jak ktoś nie ma kasy to da ile może. Czy 100zł czy 1000zł - obojętnie czy to tylko cywilny czy wielkie weselicho. Jak robiłam listę gości to nie przeliczałam ich na pieniądze. Masakra jakaś.

"Szczytem bezczelności jest organizowanie wesela z myślą o tym ile kasy się uzbiera. A ten kto nie da to cham. " jestescie chore.Kurva zaraz zlece z krzesla czytajac te bzdury.nigdzie nie napisalam,ze ten co naprawde nie ma kasy jest chamem,bo nie dal pieniazka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mam nic do biednych ludzi kretynki tylo do tych majacych a skapiacych! Biednych ludzi nie mieszalam w to wogole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kurva wypierdalac na poprzednie strony i czytac moje posty ze zrozumieniem.Spierdalam z tad z banda wiesniar nie ma co dyskutowac.Szukacie kurva pierdolonej adrenalinki na forum to skoczcie sobie na bungie glupie cipy!

Gość 344444444444
Moje Oczy Sa Niebieskie ty jestes biedna ale umysłowo to nie zparaszaj BIEDAKOW i problemz glowy

" Nie ma tak, że np. na weselu jesteś cacy, a potem lecą k**wy i cipy. To jest obłuda." wyrywasz moje zdania z kontekstu i sobie je interpretujesz jak chcesz.Tutaj zawsze leca kurwy i cipy,bo jestesmy anonimowi.Ty tez nie raz miesem tu rzucalas wiec stul wreszcie pysk.

Gość karolinkaaaaaaaaaa
ale a was popierdolency!!!!!! 200 zł ja tez dostalam od paru par ale to byly 2o letnie dzieciaki i wiecej od nich nie mozna wymagac

Gość karolinkaaaaaaaaaa
przyszla tez siostra z dzieciakami i nie dala nic, bo ma trudna sutyacje i nawet bym nie przyjela

Gość 344444444444
no wlasnie:) ale do Moje Oczy Sa Niebieskie nie dociera;P ona wie najlepiej hajs przedewszuyskim:D od sstudentow bierze pewnie po tysiu';df

karolinka ja nigdzie nie napisalam,ze ktos kto faktycznie nie ma pieniedzy je dawac.Ale nie wydaje ci sie bezczelne,ze ktos kto niezle stoi finansowo wlozy ci w koperte pociete gazety? Takie sytuacje na weselach sa powszechne i chodzi mi wlasnie o takich ludzi.Normalne,ze jesli siostra nie ma nic to trudno przeciez chodzi o to,zeby byla w tym waznym dla ciebie dniu! Nie czytajcie ludzie po lepkach!

Gość karolinkaaaaaaaaaa
ale normalne pary, dawali po 400,500, 600 a nawet tysiac o weselu sie wie wczesniej u uwazam ze 200 zl od pary doroslych ludzi to troche za malo... ale kazdy daje tyle ile moze

Gość karolinkaaaaaaaaaa
no wiesz jak kto s sra kasa a da ci 200 zl to dla niego wstyd moim zdaniem

" Poza tym anonimowość nie ma tu nic do rzeczy. Jeżeli uważasz się za osobę kulturlną to czy jesteś gdzieś wśród ludzi, na forum czy w lesie powinnaś się kulturalnie zachować. A co do mojego rzucania mięsem - ja nigdzie nie napisałam, że jestem osobą kulturalną. " a slyszalas o powiedzeniu "Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie".Nie jestes osoba kulturalna i nie zwracasz sie do ludzi z kultura wiec nie licz na to,ze inni beda wobec ciebie kulturalni.Kultura to luksus na ktory ty nie zaslugujesz:)

Gość karolinkaaaaaaaaaa
kazdy dale tyle ile ma ochote, aale mnie irytuja osoby ktore chlaja cale 2 dni ( wesele z poprawinami) i dadza 200 zl

" no wiesz jak kto s sra kasa a da ci 200 zl to dla niego wstyd moim zdaniem" ja nawet nie czulabym urazy,ze ktos dal te 200zl mimo,ze sra kasa.Chdzi mi raczej o naprawde skrajne sytuacje,bo 200zl to raczej norma na weselu.Chodzi mi raczej o zwyczajne pasozytnictwo.Mam ale nie dam ale sie przynajmniej zabawie.

Gość ja jak idę na wesele we dwoje
to daje 400-500 PLN znajomym. Rodzinie ciut więcej. Siostra się hajta w tym roku i mniej jak 1000 nie dam, może więcej. Ostatnio znajomych na weselu syn miał 140 gości i uzbierał (uwag, uwaga). 100.000 PLN, wesele kosztowało około 75.000. Pozdrawiam wszystkich nietolerancyjnych dla innych poglądów.

Gość karolinkaaaaaaaaaa
to bardzo duzo uzbieral ja uzbieralam na tyle samo gosci 35 tysiecy i tez jestem zdowolona, a wydalismy 50 tys

ja bylam ostatnio na weselu i dalam 100.Wesele bylo w Polsce.Ludzie dawali okolo 200zl podobno.Nikt nikogo na pieniadze nie przeliczal i naprawde para mloda miala w nosie czy im sie zwroci czy nie,bo wesele ojciec pana mlodego sponsorowal.Teraz brat mojego faceta sie hajta.I my w sumie dolozylismy sie mi do wesela.4 000 zl z kawalkiem.Stac nas bylo to dalismy.Tymbardziej,ze oni wesele z wlasnej kieszeni wyprawiali,a wiemy dobrze,ze w tej chwili im sie nie przelewa.

no 100.000 to kupe forsy. Pewnie chrzestni dali po 10.000 bo inaczej to nie dałoby rady. :-)

Wiecie to jest tak: jak rodzice robią wesele to jasna sprawa, czysty zysk dla młodych. Jak młodzi wypruwają flaki, że gości zaprosić i zorganizować wesele to 100 PLN to fakt, malutko. Jasne, że jak ktoś ma krytyczną stuację to i ta 100PLN to kupa forsy. Pewnie napiszecie, że jak nie stać młodych to niech nie robią wesela, albo zrobią małe. Z drugiej strony są też tacy, którzy chcą mieć wesele z rodziną i nabliższymi i zrobią wszystko, żeby to się udało nawet jak im kasy brakuje. Wszystkie racje jakie tu przeczytałem są dobre i każda ma jakieś zastosowanie, ale nie jako standard, a raczej każdy przypadek rozpatrywałbym osobno. Bo są ludzi, którzy np. sukienka 600-700PLN, fryzjer 200PLN, a koperta 100PLN i mówią, że ich nie stać, bo mieli koszta. Na koniec: 2 lata temu byłem na weselu, nie pracowałem wtedy, byłem sam i dałem 150PLN za siebie.

padłam :D streszczę Wam coś : -ja tez nie bede nikogo wyzywac na wlasnym weselu,bo mam kulture osobista -wiec nie rozumiem po co ludzie,ktorzy nie znaja pana i panny mlodej pchaja sie na wesela jeszcze z pusta kieszenia! Nic ich z para mloda nie laczy wiec jest wlasnie tak,ze przychodza sobie na krzywy ryj! Ja wspolczuje takim osoba,bo to brak kultury osobistej. -kurva wypie**alac na poprzednie strony i czytac moje posty ze zrozumieniem.Spie**alam z tad z banda wiesniar nie ma co dyskutowac.Szukacie kurva pie**olonej adrenalinki na forum to skoczcie sobie na bungie glupie cipy! -stul pysk jak juz mowilam jakis wyploch z forum na moja kulture do siebie musi sobie zasluzyc.Tutaj zreszto nie nic do rzeczy kultura na tym forum obowiazuja inne zasady. I to wszystko pisała jedna i ta sama osoba :D Aż żal. Jak ktos ma kuturę to zawsze i wszędzie a nie w wybranych sytuacjach. Nie pogrążaj sie Moje Oczy. Odejdź z honorem 🖐️

"Czy to znaczy, że w rzeczywistości masz inne poglądy? To by się trzeba było zastanowić dlaczego." nie poglady mam wciaz i wszedzie te same.Ale zmienia sie sposob ich przekazywania.I tyczy sie to rowniez ciebie,wszystkich tutaj zgromadzonych.W rzeczywisci nikt nie zaczyna swojej wypowiedzi od:"zal mi was,ale jestescie glupie,ty jestes biedna umyslowo..." jesli ktos mnie na forum traktuje jak gowno to ja tez go tak potraktuje.Skupilas sie za bardzo na mojej osobie,a sama zachowujesz sie tak samo.Masz czelnosc mnie osadzac i pisac,ze ja nie mam kultury sama tej kultury nie majac.Nie wierze w to,ze tak sobie konwersujesz w realu z ludzmi i ja tez tak nie rozmawiam.Bezsensownie bilas piane i specjalnie mnie prowokowalas wiec masz co chcialas.Nie bede sie teraz biczowac ani nie spale sie ze wstydu,bo rzucilam pare brzydkich wyrazow na forum.