Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jola Lojalnaa

Pytanie o syrop z cebuli i miodu ...

Polecane posty

Gość Jola Lojalnaa

Córcia ma prawie trzy latka i straszny katar, który chyba scieka po gardle, bo czasami odkaszluje. Nie chce odrazu biec do lekarza. Zrobiłam syrop z miodu i cebuli, ale NIE WIEM ile tego podawać? Dużą łyżkę? Małą? Ile razy dziennie? Co jeszcze mogę podać *na razie na własną rękę)? Podaje CEBION i psikam w nosek euphorbium, bo tylko to zawsze pomaga jej przy katarze. Pomóżcie :)

Gość fgadfgsdfgdafgdfg
trzy razy dziennie syrop z cebuli, do nosa polecam sól fizjologiczną- jest the best i wyciąganie gili nosefridą- jak katar nie spłynie to mniej będzie zarazków nosie. polecam kontrolować temperaturę i nie zbijać jej jeśli nie będzie zbyt wysoka-niech organizm sam trochę powalczy z infekcją, do tego polecam inhalacje, parę kropel jakiegoś miętowego olejku do kubka z gorącą wodą i niech wącha. ZDRÓWKA!!! :)

Gość Jolu jolu
Jolu, musisz katar sciągać Fridą albo zestawem katerek. Podłącza sie to do odkurzacza i w 5 sekund katar zdjety, a po trzech, czterech dniach przechodzi calkiem. Ja przekonałam sie do niego dopiero kiedy mały mial 3 lata. Wczesniej uważałam, że to barbarzyństwo, ale odkąd lekarka mnie przekonała i zobaczyłam jak działa i że dobywa sie bez antybiotyku - przekonałam małego i teraz sam jak ma katerek przychodzi i mówi, żeby tego uzyć. Boi sie, bo wie, że bedzie plakał, ale wie tez, że bedzi mu lepeij. Polecam.

Gość Jolu jolu
odbywa się bez antybiotyku - oczywiście mialo być

Gość Jola Lojalnaa
Mała smarka sama w chusteczkę i chyba robi to dość dobrze. Ma prawie 3 lata. Na prawdę nosefrida konieczna?? Mam nosefridę sprzed 2lat jak była malutka... mogę w sumie użyć, ale czy jest sens?

Gość głupstwa i bzdety
Na co 3letniemu dziecku nosefrida ??????????? No bez przesady !! Syrop z cebuli raz dziennie duża łyzka

Gość jedna łyżka tylko
??

Gość Mama Oskaraaa
Ja podaję 3razy po dużej łyżce

Gość też sądze ze 1łyżka to mało
j.w

Gość Y.x.Y.x
Nie dawaj leku sprzed 2 lat, bo juz nie bedzie dzialal-leki maja okreslony termin waznosci po otwarciu butelki... Ja tez daje dziecku syrop z cebuli-dodaje czosnek, sok z cytryny i miod-podaje lyzeczke 3 razy dziennie.

Gość Jola Lojalnaa
:):):) Napisałam, że mam nosefride sprzed 2lat (do odciągania kataru) to nie jest lek :)

Gość Y.x.Y.x
sorry, nie doczytalam :)