Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MYSZA PODWÓRKOWA Z OBRÓŻKĄ

NIESAMOWITE SPOSOBY NA OSZCZĘDZANIE W DOMU

Polecane posty

Gość sliiiczne imie
hej myszko, a powiedz mi na ile ci takie olejek starcza? bo wiesz, lenor tez starcza mi na kilka miesięcy :)

Co kotu może zaszkodzić czysty piasek z kroplami zapachowymi ? Ja ten piasek mam w piwnicy przywieziony z jakiejś budowy ,jest czysty i taki białawy.Przepraszam ale po żwirku mój kotek miał brudne łapki i robił się z tego żwirku wieczny klajster :( Kupiłam kiedyś zapachowy takie białe granulki ,pachnące .Nie widzę żadnej różnicy oprócz ceny :( Do żwirku dodaję zawsze krople miętowo-lawendowe on jakoś ciągnie do tego zapachu :)

Gość NIESAMOWITE SPOSOBY NA OSZCZĘD
czym czyscicie meble?

Olejek starcza mi na podłogę na 2-3 miesiące ,do płukania 1 mies to zależy ile piorę.Do kuwety na miesiąc .Jednak odpada proszek do prania :) Nie kupuję też specialnych płynów do prania bo myślę że niczym się nie różnią od najtańszego płynu do naczyń !!!!!! Siła reklamy jednak robi swoje .Co do olejków to powiem Ci że żadne pranie nie będzie tak świeżo i długo pachniało ,wypróbowałam juz niemieckie płyny ,owszem są dobre ale nie ta trwałość :)

Tak w TEŻ KUPUJĘ te spreye do WC n Lidla .I to są jedyne kupne odświeżacze bo wiadomo to WC :)Pachną długo i są wydajne to po co na przykład kupować brisa ?

Gość dasdadfdsgdfgdfgdfgdg
autorko świetny temat:) a co to sa olejki do kominów? Pierwsze słysze:P Gdize to mozna kupic?? hmm ja od czasu do czasu zmywając naczyczyni dodaje do wody pare kropel octu ;-)szczegolnie gdy sa mocne zabruodzne kawa herbata:) swietnie sie to czysci:)

a okna jak myjecie ?

Meble? Myję wodą z płynem do naczyń ,wycieram do sucha i przecieram no nie zlinczujcie mnie olejkiem migdałowym lub cytrynowym do ........CIAST :) To są grosze .........a połysk i zapach super no i konserwują trochę powłokę .

Gość dosdoij
ty masz jakąś schizę z wcieraniem wszędzie tych olejków :O masakra! Jak je przestaniesz kupować, to dopiero będzie oszczędność!

aha a jak myjecie kryształy?

Ja was przepraszam ale muszę zniknąć na godzinkę ,dwie :) Dodam że warto czasem sobie coś podpowiedzieć i zaoszczędzić ,co pod koniec roku daje na prawdę dużo kasy:)Poza tym te spraye ,proszki itp często uczulają .Hahahahaha właśnie mi mój mąż za plecami mówi że mam książkę pisać o tym a nie tu radzić na forum :) Ci faceci Kochani :) Kocha mnie bo buty mu zawsze pachną :):):):) póżniej napiszę dlaczego . Jednak piszcie bo zawsze można się czegoś dowiedzieć po co mamy przepłacać ,tam gdzie nie trzeba????? I jeszcze jaki efekt ??????

na kryształy mam rewelacyjny sposób (tzn.chodzi o nadanie im błysku i wyeliminowanie rys, ew. zaschniętych kropel z wody)- nauczyłam się go jak pracowałam w restauracji w Londynie. mianowicie: nalewa się w jakieś naczynie wrzątek i trochę maggi, potrzymać chwilę nad parą i wytrzeć suchą ścierką (tylko taką co nie zostawi paprochów) :)

nie paprochów, tylko takie drobne kłaczki. myśmy w restauracji wycierały napkinsami (serwetkami, które daję się do położenia na kolanach w trakcie konsumpcji). były mocno wykrochmalone.

DO Mgła nad doliną... Wiem że ludziom się ciężko żyje ,u mnie było źle rok temu ,teraz jest dobrze finansowo ale dalej coś wymyślam ,tak mi zostało :)Wydaje mi się że to też bardziej zdrowe sposoby niż cała ta chemia.Dziś stać mnie i na kino i na wyjście i wakacje .Jednak uwierz mi że wiele z moich pomysłów STOSUJE MOJA KUZYNKA Z NIEMIEC :):):) i jest zachwycona :)

Wybaczcie ale.......kryształów to ja nie mam :(

do kapieli tez lejesz olejek kominkowy ?

do kapieli tez lejesz olejek kominkowy ?

Gość dasdadfdsgdfgdfgdfgdg
ja nie wiem w czym problem. !

Hahaahahahaahha NIE NIE LEJĘ OLEJKU KOMINKOWEGO DO KĄPIELI :):):):) Tu pozwalam sobie na używanie żelu pod prysznic ale tylko jednego o nazwie MUSK -ma zapach piżma jest świetny:) Wiem że mam z tymi olejkami pofyrtane :) Ale ja na całą chemię do domu na miesiąc ,wydaję max ale to max 20 zł (liczę,podłoga,naczynia,meble,odświeżacze ,szampony ,odżywki itp.:)

Tak mieszka tam już 15 lat ,jednak podłogi myje w domu no.........dodając olejek migdałowy do ciasta bo uwielbia ten zapach :)

do mies, zup, deserów to jakie uzywasz olejki ?

Kochane wrócę później bo mam imprezkę ,spotkanie rodzinne :)Ale wy piszcie ,chętnie poczytam :)

myszko do czego dajesz jeszcze te olejki ?Ja pryskałam olejkiem cytrynowym podłogę, żeby koty nie sikały..

Gość mamulinkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
witam ., zjednej strpony jak coniektorych mnie to troche przeraza ale i coekawi ,teraz mam w domu tragiczna sytuacje materialna , bo wprowadzil sie brat z dziewczyna do mnie i rodzicow , pracuje tylko ja i ojciec , nikt wiecej , do tego 4 psy , rachunki itd , a matka mysli ze kasa zniba leci ciagle chce najlepsze proszki dezodoranty plyny itd , a ja ciagle szukam gdzie by co taniej kupic , zawsze byla b, dobra sytuacja w domu ale dlugi dojebaly po calosci i teraz trzeba szukac oszczednosci , wiec wytlumacz mi prosze jak to jest z tym praniem , dajesz lyzke sody do wody i olejek i to jest zamiast plynu do plukania? a co z proszkiem ?

DO NIESAMOWITE SPOSOBY NA OSZCZĘD... Napiszę szybko jeszcze .....dla Ciebie mogę zrobić mięsko z olejkiem ........rycynowym może być :):):):) Żart oczywiście ale coś się tak oburzyła/oburzył przecież ja NIE LATAM 24 GODZ Z TYMI OLEJKAMI PO DOMU I SMARUJĘ,WCIERAM ,PRYSKAM :) Piorę -dodaję,myję podłogę też,żwirek zmieniam jak każdy kto ma kota to kropnę .Za to nie latam z osobnym sprayem do mebli,odświeżaczem też w sprayu,płynem do płukania itp.

DO mamulinkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Nie to nie tak,posłuchaj do prania leję płyn do naczyń z biedronki dużą powiedzmy łyżkę i jeśli to ciemne rzeczy nic więcej ,płuczę rozpuszczając w słoiku 250 ml 1 łyżeczkę sody i 10 -15 kropel olejku i dodaję do płukania i to wszystko.Jednak jak piorę białe ubrania to,też płyn z biedronki + proszek do pieczenia lub łyżka sody i się pierze .Płukanie takie jak wyżej ,wypróbuj na prawdę płyn to teraz chyba 2,60 kosztuje jest gęsty TYMEK się nazywa .Później Ci napiszę o dezodorantach i pachnidłach jak tak twoja mama je lubi ,dostanie je ale za grosze..........

aha A JAK WYRZUCASZ KOSZ SMIECI TO DAJESZ KILKA KROPEL OLEJKU SMIECI ZEBY W KOTENERZE NIE SMIEDZIALY TWOJE SMIECI ?