Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MYSZA PODWÓRKOWA Z OBRÓŻKĄ

NIESAMOWITE SPOSOBY NA OSZCZĘDZANIE W DOMU

Polecane posty

Aga Przysięgam !!!!że nie czytałam tej książki możesz podać mi tytuł ? Ja się za nikogo nie podaję nie jestem nie wiem kim ,założyłam taki topik bo byłam ciekawa innych pomysłów .Więc mi nie dokuczaj i bardzo proszę o tytuł tej książki chętnie przeczytam :)

Nie wiem jaki jest tytul bo jej w domu nie mam,mialam ja krotko w reku w ksiegarni i tam byl wlasnie podany sposob z cytryna.

Dobrze umyję dom ale jakoś tak jak będę wszystko myła wodą z octem i szarym mydłem to zapach chyba nieciekawy będzie ????????

Gość Ewelinaaaaaaaaaaaaa...
Myszeczko miałabym prosbe, Co do tych butuów to powiedz jak duze sa te woreczki i ile dajesz waty i tych kropli żoładkowych? Twoja pomysly sa naprawde bardzo dobre i ciekawe dlatego nie przejmuj sie innymi i pisz dalej. Kto mądry to czyta;)

DO OTULONA_SNEM . Kończę już pisać te swoje wymysły bo nie zamierzam się kłócic ani wymądrzać ,tak masz prawo do swoich poglądów i swojego zdania ale ja Ci napisałam po co dodajesz wulgaryzmy i zaraz kogos obrażasz :( Co do zdjęcia pieska uważam że należy Ci się szacun za to że je masz i nie myślisz tylko o sobie ,więc taka zła to nie jesteś .Tym bardziej że ja jestem okropnie wrażliwa na krzywdę wyrządzaną zwierzętom za ich bezgraniczną miłość ,przez SŁABYCH IDIOTÓW CO TO SĄ WIELCY I SILNI ZNĘCAJĄC SIĘ NAD nie mogącymi poskarżyć się zwierzętami .Tak bym stłukła takiego delikwenta albo wywiozła do lasu i do drzewa przywiązała na dni kilka aż by popuścił ze strachu w gacie.Tu nie mam litości dla takich ZER bo to nie ludzie :(

DO Ewelinaaaaaaaaaaaaa.. Wata jest wielkości no powiedzmy mandarynki +10 kropel miętowych i do woreczka ,szmatki czy tam co masz ,nie do folii. Ktoś napisał że "nie lepiej wietrzyć i wyprać skarpety ?" dziewczyno czegoś nie zrozumiałaś? To chyba logiczne że nosimy wyprane bawełniane skarpety ale jak się ma buty 12 godz na nogach to ,no cóż nie każdemu ładnie pachną.Wietrzenie nic nie da ,tu chodzi o to że ta nasączona wata pochłania ten nieprzyjemny zapach a oddaje świeżość mięty .Buty są jak po muśnięciu świeżego powietrza :)

DO LADACO Fajne sposoby :)

otulona ............ Możesz się opanować ? Czy ja napisałam że te moje pomysły to jakieś wynalazki na miarę Nobla ? Tak robię i już :) Co do kadzidła to nie zapaliłabym tego nigdy bo się duszę tym :(

Gość Ewelinaaaaaaaaaaaaa...
Otulona ile jadu....... Musisz być bardzo nieszczęśliwa. Myszko dziekuje bardzo, a co do tej książki to rzeczywiście pomyśl nad tym bo to może byc naprawde genialna rzecz;)

Zwykłe najzwyklejsze krople miętowe na żołądek z apteki BEZ CHEMII OTULONA :)

Nie wiem z tą książką co będzie bo OTULONA gdzieś mi zarzuciła że przeczytałam książkę jakichś kreatorek i się wymądrzam :( Wszystko podsuneło mi życie i nic co tu napisałam z niczego nie zerżnełam :( Mój mąż spisuje te moje wynalazki i powiem wam ..............był u jakiegoś wydawcy bez mojej zgody bo ja nie robię tego żeby książkę wydać .Jednak ten wydawca jest zainteresowany i mnie męczy żebym napisała tę książkę i jest jeden warunek nic nie może być zerżnięte z netu,innych książek i takie tam :) Dodatkowo namawia mnie bo to wszystko dotyczy realnego życia w Polsce a nie sposobów np.angielskich .Nie wiem po co ten mój mąż to zanosił ,boję się wydawać jakąś książkę po co mi to ?????????

Najbardziej z tych twoich opowieści szkoda mi tego wspomnianego kota, bo trujesz go tymi swoimi olejkami do kominka... On później ma to wszystko na łapach,a za chwile się myje jak to kot i zjada ten cały "ekologiczny" olejek. I wierz mi,ze na zdrowie mu to nie wyjdzie.

Gość prostak z allegro
płyn do fug wypróbowany . mistrzostwo świata! podłoga przestała mnie wqrwia.....ć

DO Mgła nad doliną.. To jest kilka kropel !!!! Po to by zapach się utrzymał i nie zepsuł ,tego wogóle nie odczuwa się .A WIESZ JAK PIĘKNIE PACHNIE ?????????????????????? Co do pestycydów to mam nadzieję że większość się wygotowuje i tyle. Zobacz skład antyprespirantów ? Które zatykają kanaliki potowe bo tak ich rola i mają całą tablicę Mendelejewa w sobie :)

Gość Paula27814199001
Tydzień temu wróciłam z Niemiec i wcale nie jest tak kolorowo jak piszesz choć rzeczywiście lepiej niż w Polsce ale nie oznacza to, że musisz obrażać innych, którzy mieszkają w swoim kraju.nie wszystkim układa się tak dobrze jak Tobie. Skoro już to zrozumiałaś to musimy się pożegnać bo nie jesteś nam tu potrzebna:) Autorko co do książki to mąż miał rację:)

Boże ja do piasku dodaję kilka kropel tego olejku !!!! A żwirek zapachowy to co to ma być ??????????????????????? I ile on kosztuje ?????????????? OTULONA jak myślisz co w takim żwirku jest ????????????? Bo ty pewnie w niemczech zapachowy kupujesz ale to jest super bo ze sklepu i nawet nie wiesz jakiego tam pachnidła dodano czy olejek ekologiczny (watpię ) czy proszek zapachowy i co kot też liże łapy po takim żwirku .To dodaj miętowe z apteki i po krzyku .Mój kot ma się dobrze ,chodzi normalnie do kuwety a tych kropel tam jest kilka !!!!!!!!

To OTULONA POCZYTAJ SKŁAD TEGO DEZODORANTU :)SIĘ ZDZIWISZ.Jednak nie o to tu chodzi w tym temacie .Każdy wybiera co chce i robi jak uważa te moje sposoby podałam jak było u mnie nie najlepiej z kasą . A I DLACZEGO WORECZKI DO TEJ WATY DO BUTÓW ,nie wiem może mozna bez ?

Ja w ogóle nie kupuje kotu żadnego zapachowego żwirku, bo po cholerę? Żwirek jest bezzapachowy.Wystarczy sprzątać po kocie w ciągu dnia,a nie maskować gówna olejkiem. Mój kot nie potrzebuje pachnącego żwiru. Po drugie, dobry antyperspirant, tak jak powiedziała otulona, nie ma w składzie pół tablicy Mendelejewa, a twoje cytryny w garze - owszem- mają,i nie pomoże tutaj "nadzieja na to,ze może sie wygotują", bo się nie wygotują, tylko zostaną.

OTULONA widzisz zgadłam używasz żwirku zapachowego i do tego silikonowego i myślisz że to zdrowe dla kota i nie szkodliwe? a zwykły piasek i kilka kropel np,mięty to trucizna dla kota ? Nie przepraszam ale nie będę z tobą dyskutować bo przeczysz sama sobie :( Wogóle was przepraszam ale mam gości i muszę znikać ,jednak wrócę :)Buziaczki

Gość niektore pomysly sa ok
Co nie zmienia faktu, ze w sprawie piasku dla kota w 100% zgadzam sie z otulona - tez używam silikonowego żwirku, lawendowego na zmianę z leśnym i nie wyobrażam sobie wsypać mu zwykłego piasku i jeszcze lac tam jakiegoś olejku, przegięcie :S

OTULONA czy ty rozumiesz coś z tego co piszesz ,zarzucasz mi że kot mój zatruje się kroplami i piaskiem a twoje to co ?????? Od kiedy to silikon jest nie szkodliwy i w dodatku posypany nie wiadomo czym ? Odpowiesz mi ???????

Co do waty w butach, to w woreczkach ta wata nie będzie się rozłazić. Bo potem wkłada taki facet nogę, wyciąga a tu na skarpecie farfocle wiszą.

Gość top sie rozrósł
ale kłotni duzo niestety, nie wszystkie pomysły autorki mi sie podobają, nie prałabym w płynie do naczyń na przykład, ten natomiast z kroplami mietowymi do butów wypróbuję, mysle że nie chodzi tu o to ze ktoś nie pierze skarpet, butów nie czyści albo je nosi przez wiele lat, niektórzy ludzie mają problem z brzydko pachnącymi stopami mimo że dbają o higienę, kiedyś przyszedł do nas stolarz wymierzyc szafke, zdjął buty(choć nie prosze o to gości) i ...kurcze! naprawdę mu współczuję, nie wygladał na takiego co sie nie myje a tak strasznie mu nogi śmierdziały ze szok! wracajac do tematu, niektóre z pań pisały o odkamienianiu czajnika za pomocą octu, ja tego nie robię bo nie znoszę zapachu octu, nie stosuję chemicznych odkamieniaczy tylko kwas cytrynowy łyżka stołowa na litr wody, zagotować, postoi kilka minut i gotowe! przynajmniej jak ktoś przez pomyłkę tej wody spróbuje to sie nie otruje, nie czuć octem i płukać wystarczy raz a nie jak po sztucznych odkamieniaczach kilka razy i gotować, polecam

Kuwetę sprzątam dwa trzy razy dziennie i nigdy bym nie kupiła sylikonowego żwirku bo po prostu mnie na to nie stać :(Pieniądze wyrzucone w błoto i tyle ,kolejny wymysł producenta na wyciągnięcie kasy od właścicieli kotów.I jeszcze pięknie go poperfumują pewnie OTULONA ekologicznym zapachem i jest git ,sprzedaje się .No to kupuj :)

Nie twierdzę że wszystkie moje pomysły są super ,ale piorę w płynie do naczyń od dwóch lat i ciuchy mam wogóle nie zniszczone .

Gość niektore pomysly sa ok
Bez przesady, mówiłaś ze stać Cie na wakacje itp autorko, a ten żwirek wcale nie jest taki horrendalnie drogi :O a kuwete sprzątam za każdym razem jak kot cos zrobi, a nie 2 razy na dzień..

Gość Paula27814199001
Żwir na 2 tygodnie dla 2 kotów? Fujj nawet jakby był dobrej jakości to trzeba wymieniać co kilka dni ładnie musi ci dymić w mieszkaniu. Nie mówiąc o tobie.

OTULONA na dwa tygodnie ?????????????????????? To mi to wytłumacz i ja będę go kupować ,niech tam .Tylko one przez dwa tygodnie babrają się w swoich odchodach albo no może przesadzam dwa dni załatwiają swoje potrzeby i nie wymieniasz im tego ?????? Współczuję jak twój kot chodzi po tobie a fuj :(