Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MYSZA PODWÓRKOWA Z OBRÓŻKĄ

NIESAMOWITE SPOSOBY NA OSZCZĘDZANIE W DOMU

Polecane posty

akurat moja kołdra jest lekka bo jest letnia ale mamy jest już ciężka ;/ autorko nie przejmuj się głupimi ludźmi po prostu zazdroszczą ci pomysłów i wiedzy.. :) Czekam na pomysły z butami

Aaaaaaaaaa i nie bójcie się nie czuć miętą na kilometr :):)

Ktoś pytał czy czarne rzeczy nie blakną po płynie do naczyń ? Ani trochę !!! Wręcz zachowują długo kolor .

Dziś wpadłam na krótko bo po południu mamy gości :) Chciałabym jeszcze coś dodać i wyjaśnić .Kiedyś miałam ciężką sytuację finansową a trzeba było przede wszystkim jeść ale też i prać i sobie jakoś radzić więc takie tam różne pomysły mi do głowy wpadały :)Dziś jestem można powiedzieć w takiej sytuacji finansowej że starczy mi i na proszek i na dobry płyn do płukania i do podłóg i na odświeżacze różnej maści jednak nadal stosuję takie sposoby prania ,mycia podłóg,sama robię świece zapachowe :) o które znajomi ustawiają się w kolejce bo nie nadążam :) A ponieważ mam liczną rodzinkę i trochę znajomych to jest co robić :) Na początku większość pukała się w głowę jak mówiłam o niektórych pomysłach,dzisiaj czekają CO TO JA ZNOWU WYNALAZŁAM ?:) i MUSZĘ IM PISAĆ NA KARTKACH CO I JAK :):)

Gość wyroczniaa
hej Myszko opowiedz o "dezodorantach", ja tam na przykład jestem ciekawa twoich pomysłów i to bardzo :) czekam na posty):

Tak obiecałam napisać o dezodorantach i perfumach :) Wprawdzie mój mąż mi powiedział że goście o 16 przyjdą a tu ciasta nie ma i mam iść sioooooooooooo od komputera :):):)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiecie co muszę piec coś szybko szybko ,bo miałam przeleniuchować na kanapce pół dnia a tu goście będą z okazji festynu kościelnego na który wstyd powiedzieć idziemy bo są fajne nagrody do wygrania ,pralka ,lodówka,telewizor i masa ............innych gadżetów :)MOŻE BĘDZIE DO WYGRANIA ZESTAW OLEJKÓW KOMINKOWYCH :) BO PRZYDAŁY BY SIĘ :):):) Zaraz napiszę .....idę sobie tylko zrobić kawkę bo muszę nabrać powera do roboty .

Gość super pomysłyyyyy
tak autorko, książkę możesz wydac a na pewno kupię :) nie czytaj tych co to wszystjko maja ze sklepu i oczywiscie wszystko markowe, prosto z najnowszej reklamy. ludzie czasem kombinuja bo musza a czasem, bo maja świadomość tego że o ziemie trzeba dbać. podam może sposób mojego męża na czyszczenie brudnych fug. fugi w domu mamy jasne i niestety już po kilku miesiącach, przestały byc jasne, kupiliśmy jakiś cudowny środek za kosmiczna kwotę, który nie dość że nie działał, to jeszcze wystarczył na 15 m2 podłogi, a gdzie reszta maz zrobil plyn sam, plyn do naczyn z woda i troszke octu, caly dom bez problemu wyczyscil w 2 godziny, a mam 70m2 plytek przepraszam za bledy ale cos mi sie w klawiaturze przestawilo... pisz dalej autorko

Gość super pomysłyyyyy
a mi dzisiaj pachnie pieknie w domu swieconymi ziolami, owocami i kwiatami

olejki eteryczne są używane nie tylko do kominka, wystarczy poczytać a nie się żołądkować w swojej ignorancji. Ot tyle chciałam rzec Do autorki - pomysł z trocinami już zakiełkował w mojej głowie :) Ja dostałam kiedyś 4 woreczki z kwiatem lawendy i daję im " zastrzyk" z olejku co jakiś czas ale twój sposób mi się podoba. Sama mam mydełka w szafkach z ubraniami Polecam też rozcieńczyć taki olejek i wlać do spryskiwacza i popryskać firanki. A samym olejkiem spryskać płócienny worek w odkurzaczu. Ja mam dywany w mieszkaniu i po odkurzaniu zawsze jest jakiś taki "smrodek", a na pewno wyraźniejszy jak ktoś ma psa. Kiedyś miałam psa i jechało po odkurzaniu okropnie. Ale olejek załatwił sprawę.

Okropne sa te twoje sposoby,nie wyobrazam sobie zupelnie malowania kuchni czyms takim,co podalas.Albo wsypywania kotu do piachu olejku.Az mnie odrzuca na sama mysl o tych twoich niesamowitosciach.

jak Was odrzuca to zachowac to dla siebie, ludzie, nie pasuje temat czy wchodzic nie czytac... jak macie tyle kasy, wiecie lepiej to po kiego tu wchodzicie, :D hahah :D tu jest dla zainteresowanych a nie dla chamow :D

A gdzie ja jestem chamska?Dlaczego mnie obrazasz? Ogarnij sie kobieto,zanim mi cos zarzucisz.To forum i mam prawo wyrazic swoje zdanie.

A weszlam bo myslalam ze rzeczywiscie tutaj znajde,cos co mnie zainteresuje.Ale patrze i normalnie oczom nie wierze,ze tak mozna zyc.

no coż, jeśli ktoś rzeczywiście nie ma środków, to lepsze to niż zarastanie brudem, prawda?

DO [super pomysłyyyyy Dzięki za te fugi ,no jutro na pewno wypróbuję !!!!!!!!! Moje też już odświeżenia wymagają i też mężulo kupił coś w sklepie ale to guzik dało !!!!!!!!!!! Wypróbuję :)

Nie opowiadaj bzdur,woda i szare mydlo kiedys tylko bylo,i dalo sie zyc.Nie kosztuje szare mydlo wiele.Jej sposoby sa okropne.

to napiszesz o perfumach i dezodorantach? aaa i mam pytanie jak scierasz kurze to w jaki sposob, uzywasz wody na wilgotno, czy czyms psikasz>

Do aga_krzysia Wiesz to był tyko taki jeden raz kiedy tak kuchnię pomalowałam bo wtedy nie miałam na farbę :( Teraz kupuję juz normalnie farby bo na pewno są lepsze niż ta moja :) Choć siostra jak zobaczyła moją kuchnię odświeżoną ,bielusieńką a ja jej powiedziałam czym to malowałam to stwierdziła "WIESZ CO TY MI NIE PIERDZIEL TAKICH GŁUPOT !!!" Sama pomalowała zeby się przekonać kawałek mojego przedpokoju (zrobiła mi przy tym biały placek na ścianie:))i uwierzyła eeee tam no tak było

Rob co chcesz,dla mnie to mozesz cale mieszkanie tym wymazac,Twoj dom twoja sprawa,ale ja bym wolala nie pomalowac,niz pomalowac czyms takim.Ponadto ani ocet ani szare mydlo nie sa drogie,a moze tym umyc caly dom.A majac specjalna szmatke,w ogole nie uzywac chemii.Olejek z rossmana to czysta chemia,wiec o ekologii nie ma tutaj w tym,wypadku mowy.

AGA-KRZYSIA Ja to robię z przyjemności i z widocznych efektów w domu :) Fakt co miesiąc wrzucam do skarbonki 50 zł ,zamiast wydawać na te detergenty potem po np 5 mies ,wyciągam kasę i jedziemy za to na cały dzień na przykład tak jak ostatnio do Wadowic i parku miniatur .Zaraz o dezodorantach i perfumach :)

Ponadto o ile znasz troche podstawy ekonomii,to wiedz jedno ze cena produktu niestety czesto,gesto swiadczy o jakosci.Nie da sie niestety dobrej zywnosci dla przykladu wyprodukowac tanio.Bo to zwyczajnie musi kosztowac.Podobnie jest z kosmetykami.Ale rob co chcesz to twoja sprawa.

Aga-krzysia a w proszkach ,sprayach do mebli ,cifach,i innych dziadostwach to chemii nie ma ? To cóż taki olejek ma w sobie tych chemicznych składników? Teraz dezodorant ,bez parabenów i innych aluminiopodobnych składników. Gotuję zmiksowane skórki z cytryny i pomarańczy w małej ilości wody tak że na końcu zostaje papka ,po ostudzeniu dodaję kilka kropel czystej wódki i stoi to sobie całą noc :) Następnego dnia przekładam to do pojemniczka po jakimś kremie ale raczej większym lub ostatnio do pojemnika po zużytym dezodorancie w kulce i tego używam :) Dziewczyny zapach jest prześliczny cytrusowo pomarańczowy UWAGA PACHNIE CAŁY DZIEŃ i nie pocę się pod pachami a jeśli nawet trochę to nic nie czuć tylko cytrusy .Gwoli wyjaśnienia to chyba podchodzi pod ekologoiczny dezodorant????????? Bo nie ma tam tych olejków na które grzmicie i psioczycie:):)

Wystarczy plasterkiem cytryny pod pacha przejechac,nie trzeba nic gotowac zadnych skorek.Sposob ktory podalas jest w ksiazce,tych dwoch angielskich kreatorek mody,nie kreuj sie na taka wielce kreatywna.Ide stad bo mi sie niedobrze robi.Jak juz cos podajesz to podaj zrodlo.

AGA kochanie jesteś ofiarą reklamy :) Ja nie twierdzę że np.dobra żywność zdrowa (powiedzmy ) musi kosztować ale właśnie wolę kupić porządne jedzenie niż stos detergentów :)

Ale ma chemie,wiec nie mow ze cos jest ekologiczne,ekologiczne to moga byc jedynie naturalne olejki,ale one juz kosztuja bo wytworzenie ich tez kosztuje.Nie musisz uzywac zadnych detergentow,.wystarczy ocet i szare mydlo i tez umyjesz dom.