Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MYSZA PODWÓRKOWA Z OBRÓŻKĄ

NIESAMOWITE SPOSOBY NA OSZCZĘDZANIE W DOMU

Polecane posty

Jejku ja tę ścianę raz tak pomalowałam ale wyszła biała i gładziutka .Już mam na niej gładzie położone i to wszystko pięknie się zmyło :)

Gość niektore pomysly sa ok
Ja nie wiem, wy chyba nigdy zwierząt nie mieliście.. Ja chyba rozumiem o co chodzi otulonej - ja myje kuwete co parę dni, przeważnie co 3 i oczywiście wymieniam żwirek, a chodzi o to, ze całe opakowanie starcza na 2 tyg, takie to trudne? :O

Idę jutro i kupię ten żwirek silikonowy bo nie używałam takiego ,tym bardziej że jutro przyjmuję pod swój dach drugiego kotka Rude cudeńko wyrzucone,więc zobaczymy co to warte ale jak na tak długo starczy to się opłaca

Gość malydziczek
mgła nad doliną i otulona snem to ta sama osoba! Autorko super temat, szukam ostanio takich tanich i ekologicznych sposobów utrzymania domu ponieważ muszę oszcedzić trochę grosza, ale też dlatego że przeraża mnie ile chemii zużywamy stosując wszystkie nowoczesne środki czystości i ile śmieci głownie plastykowych opakowań wyrzucamy. Zaczęłam od octu i sody i byłam zaskoczona ile można zdziałać, namaczam kawałek waty octem przykładam so miejsca gdzie odłozył sie kamień i po godzinie wszystko znika, jedeny minus to zapach, może znacie sposoby jak go zneutralizować? Uważam, że warto sie wymienić doświadczeniami i takie było założenie autorki, jak ktoś nie chce nie musi stosować, nie rozumiem po co od razu tyle zawiści..

a czym najlepiej usuwa się plamy z tłuszczu na ubraniach? Idź ku wujku googlu niech ci powie... :)

OTULONA Tak leję płyn do pralki ,prosto na ubrania nie do dozownika ,nie ma piany która wylewa się nie bój się jeśli o to Ci chodzi

OTULONA ja w przeciwieństwie do ciebie odpowiadam na twoje pytania ,ty na moje nie raczysz bo nie wiesz co powiedzieć ? Pytałam od kiedy to silikon jest zdrowy dla kotów połączony z jakimś proszkiem zapachowym ? Odpowiedziałaś mi tylko że mają atest ? Już widzę jak go testują latami w laboratoriach aby kotu szkody nie uczynił .To testowane są na kocich ochotnikach czy jak ????? I pod jakim kątem ?

Gość cmaklvcm
"super pomysłyyyyy mi nie, ale tobie widocznie tak stać mnie na wiele rzeczy, ale głównie ze względów ekologicznych staram się chemię zastepować innymi środkami, autorka tekstu jest mądrą kobietą i trzeba ja podziwiać, bo przy okazji dba o planetę, a takie modne paniusie jak ty niczym sie nie przejmują, myślą że trawa bedzie wiecznie zielon,a ze powietrze będzie wiecznie czyste i woda nieskazitelna, a wy tony chemii wlewacie w ziemie, bo przeciez tylko brudasy i biedaki robia coś dla ziemii, a i oszczędzanie jest niepokazowe..." masz całkowitą rację, szkoda tylko że tak naprawdę niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, wsypują mnóswo proszku do prania, pół butli ajaxu do umycia jednej podłogi itp, a nie zdają sobie sprawy ze to nie przyczyni się do tego że ubranie czy podłoga będą bardziej czyste, jedynie do gleby spłynie więcej zanieczyszczeń; potem narzekanie że zła jakość wody pitnej czy jedzenia (przecież wszystko rośnie w tej zanieczyszczonej glebie wiec przyswaja te trucizny)

DO O MATKO I CÓRKO tak dodaję te olejki gdzie się da ,wogóle mam cały czas przy sobie cały ich zapas i gdzie idę tam kropię .Gości też kropię ,do ciasta dodaję olejku z Rossmana waniliowego ,zamiast cukru kupuję paczkę landryn :) taniej wychodzi .Wogóle cała jestem od stóp do głów namazana i pokropiona olejkami różnej maści ,czasem jeszcze łyknę sobie żeby mieć świeży oddech :) Zadowolona ? Poczytaj topik od początku bo przyczepiłaś się tych olejków jak rzep.A ty myślisz że co jest dodawane np.do perfum ? OLEJKI SYNTETYCZNE :( Rzadkie i bardzo drogie perfumy maja naturalne i tyle :)

Bardzo drogie to te od ceny powyżej 500 zł wzwyż za np 15 ml :)

A kto usuwa ??????????

Widać modki czytają :) też :)

Gość super pomysłyyyyy
komus się nie podobaja sposoby...no tak jedni reklamuja produkty ze sklepów a inni reklamuja myslenie i zuzycie jak najmniejszej ilości tych produktów...

Racja już mnie trochę nerwy poniosły ale już dobrze :) Ja też kupię naturalne olejki jutro ,wypróbuję ten z melisy ,dzięki:)

Gość jedni w amoku inni w szoku
przeczytałam topik - masakra ... tzn - jak autorka chce to może sobie uzywac zamienników, nie krytykuję tego , ale pffff powiedzmy - dziwię się ... ja tez np nie używam płynów do mycia szyb bo wszystkie się mażą i myję okna poczciwym ludwikiem, podobnie jak podłogi, kafelki na ścianie i całą resztę poza kiblem, który wymaga bardziej drastycznych środków, ale dezodorant ze skórek cytyny ... nieee... to chyba przekracza granice zdrowego rozsądku i trąca o jakiś fanatyzm...to w moim odczuciiu takie wymyślanie na siłę czegoś, żeby sobie samemu odowodnić , że nie bedzie się uzywało tej paskudnej, przerelkamowanej, drogiej chemii ;)

Gość malydziczek
jeśli oglądałyście program perfekcyjna pani domu to wiecie że ona też używała takich sposobów

Gość hej MYSZA
no:) spokojnie:) ignorancja to najlepszy sposob:) ja to bym chciala jakis olejek o zapachu piżma znalezc...chyba takie sa co?:)

Ponieważ ja założyłam ten topik to proszę modki o nie usuwanie postów ,no chyba że są wulgarne to co innego :)

Gość hej MYSZA
jedni w amoku....a nie wydaje ci sie,ze po prostu niektorzy ludzie lubia sami pokombinowac cos z niczego? tak dla wlasnej frajdy:) kazdy robi jak chce, nie rozumiem w sumie dlaczego ludzie tak szaleja, zreszta na kafe to norma ;)

Gość jedni w amoku inni w szoku
niech kombinują - ktos może kombinować, inny może sie dziwić - jeden i drugi ma prawo i nie robi nikomu krzywdy ;)

Gość hej MYSZA
spoko:)

Ja nic nie zgłaszałam :)

Gość taka draka nijaka
MYSZA PODWORKOWA Z OBROZKA! Jestem pelna uznania dla Ciebie! Dzieki za fajowe sposoby! Dodam ten temat do ulubionych :-)

Nie nie lecą normalne jak widzę tylko obraźliwe więc wyluzujcie ,ja tam nie będę nic zgłaszać ale fajnie że modki uszanowały mój topik :)

Dzięki ,tymczasem mój mąż posprzątał i siedzi i macha nogą i jest zły jakiś czy co ????????????????:):)

Gość to może autorka mi podpowie,
kiedyś z rozpędu przetarłam kran domestosem(chyba chciałam byc nadgorliwa i wszystko tak odkazic że przesadziłam)i zostały plamy,nie pomaga nic,nawet ocet .Czy jest na to jakiś sposób?

Gość pudel z quadelupy
w sumie dobrze, że modki kasują:P wciągnął je topik :) chyba też wypróbuję te wszystkie olejki :D

Gość ło matko prać w płynie do
mycia naczyń? lać olejki zapachowe do żwirku dla kotów albo wszędzie nawet na ubrania lać olejek? :o Nie wytrzymałabym w domu gdzie zamiast wysprzątanym i wywietrzonym domem było czuć jakieś ohydne zapachowe olejki :o Oszczędzanie oszczędzaniem ale da sie kupić tańszy proszek czy też zwykły żwirek dla kotów i nie mieszać zapachu kocimi odchodami z olejkiem zapachowym :o

a na ukojenie nerwow polecam zaparzyc filizanke melisy. dziala rewelacyjnie----kochane moderatorki:)