Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleatia

Test ciążowy - wynik fałszywy?

Polecane posty

Gość Aleatia

Kupiłam 3 testy ciążowe już dawno (dokładnie nie pamiętam) ale na pewno kilka miesięcy temu. Z daty na opakowaniu wynika, że są już przeterminowane, były ważne do czerwca. Ale nie mając innego wyjścia zrobiłam jeden z nich, wynik wyszedł pozytywny i pokazał się po paru sekundach, nie musiałam czekać 5 min. Miesiączka spóźnia mi się dopiero 6dni, choć zawsze miałam regularnie, ale wiadomo stres itp robią swoje. Jaka jest szansa, że jest to wynik fałszywy? Jutro i tak kupię nowy test;]

Gość joweg
bedziesz mama :) tez bym juz chciala :) po tak krotkim czasie to chyba nie mozliwe :)

Gość poczytaj sobie
owszem przeterminowany test ciążowy może dać fałszywy wynik co do tego nie ma wątpliwości. W testach zachodzą reakcje więc nie ma pewności czy kilka mies. po terminie przydatności nie zafałszowało wyniku. Kup jutro nowy test.

Witam, pamiętaj na przyszłość że masz 72 godziny ,aby udać się do lekarza ginekologa.Teraz mogę zaproponować Tobie, abyś zalogowała się na stronie www.wpadka.pl.Tam otrzymasz różne informacje,oraz możesz zadać bezpośrednio pytanie lekarzowi ginekologowi.