Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nununu17

Jak powiedzieć rodzicom że jestem w ciąży ?

Polecane posty

Hej mam 16 ( za miesiąc 17 lat) ostatnio byłam u ginekologa ( z ciocia) i okazało sie ze jestem w 16 tygodniu ciąży. Mój chłopak ma 22 lata i cieszy sie z tego dziecka powiedział że będzie dbał o nas :)... Ale problem jest w tym że nie wiem jak powiedzieć to rodzicom... Boje się ich reakcji .. Ani są negatywnie nastawieni do tych spraw.. Co mam zrobić doradzicie cos ??? Proszę o poważne wypowiedzi

Gość tu masz temat
a jak można to powiedzieć? Zwyczajnie -jestem w ciąży.

Gość dfgrefgergrtgt
niedługo zauważą.... A ty nie wiesz gdzie prezerwatywy się kupuje?!

Nie prosiłam o zbędne uwagi tylko o doradzenie jak najlepiej powiedzieć. Boje się że wyrzuca mnie z domu !!....

Gość no nie dziwiłabym się im
zwłaszcza jak macie mieszkanie a nie dom. ja bym nie chciała słuchać wrzasków i krzyków dzieciaka. pora wziąć odpowiedzialność za własne czyny.

Gość no nie dziwiłabym się im
jaki macie plan z chłopakiem na przyszłość? co zamierzacie?

Gość nie wyrzuca
Cie z domu, w koncu nie po to tyle lat Cie chowali zeby teraz Cie wyrzucac. I to nie twoja wina, ale rodzicow, ze po 1wsze boisz sie powiedziec, zaufac, a po 3 ze tak Cie wychowali... nie zrozum zle.. dziecko w twoim wieku nic dobrego, ale coz, zycie... poprostu powiedz, albo lepiej niech zrobi to twoj chlopak. napewno przezyja traume, ale w koncu to nie tragedia. a chlopak moj to samo mowil i co?? teraz chowam sama :D

Się nie przejmuj tak mocno. Starzy tylko straszą tekstami, że"jak zajdziesz to Cię z chaty wyrzucę!". Stało się i już nic nie poradzisz. Rodzice jakoś to przeżyją, zaakceptują i pomogą.

Zwyczajnie :) Idź razem ze swoim facetem i powiedzcie :) O resztę nie musisz sie martwić bo potem rodzice będą mówić :D ale nie przejmuj się, przejdzie im

Poza tym, to nie jest wcale tragedia. Dzieciaczka odchodujesz, ciało Ci się szybko zregeneruje bo młode. Nie ma co płakać, a następnym razem będziesz pamiętać, żeby się zabezpieczać i odpowiedzialnioe zaplanować następną ciąże.

Gość ciapelek
Niech twój partner przyjdzie do ciebie i porozmawiajcie wtedy z rodzicami. Ustalicie co dalej. Sama nie zaczynaj rozmowy z rodzicami, lepiej jak będziecie w 4 przy tej rozmowie. Twój chłopak pracuje?

Gość taka sama jak tyy
lepiej być młodą niż taką po 28 latku wyglądającą jak próchno.

Gość hehehhehhehaa
a jak twoja ciotka zareagowala ze bedzie PRA CIOCIĄ????

Gość nie wyrzuca
nie wydaje mnie sie ze im wczesniej tym lepiej, tak 18 19 20 to troche inaczej niz 16, ma sie juz ta pelnoletnosc chociaz wiec znika poglad, dzieci robia dzieci, a kto powiedzial ze 28 wygladaja staro?? co za wiesniacka riposta :D

Gość nie wyrzuca
jak do mnie piszesz, mam 24

Gość dfgrefgergrtgt
a do autorki - podkulić ogon, prawdę powiedzieć. Musisz korzystać z ich pomocy Twoja młodość już się skończyła. Pora brać odpowiedzialność za czyny. Trudno.

Gość oyapyredole
niech ciocia im powie :D

Gość taka sama jak tyy
ja miałam dziecko młodziudko a teraz małą odchowałam i wyglądam dalej młodo a po 28 latach po matki wyglądają jak swoje matki

Albo porozmawiaj z nimi razem ze swoim facetem, albo niech ciotka z nimi porozmawia ;)

Tak mój chłopak pracuje o pieniądze się nie martwię bo z tym damy rade. Moi rodzice są straszni i dlatego podchodzę do tej sprawy tak a nie inaczej... A ciocia ma 23 lata i jak się dowiedziała to powiedziała że będzie dobrze i żebym się nie martwiła o nic :)

"mamo jestem w ciąży" :D albo "mamo nie rozmawialas ze mna o bezpiecznym seksie,a teraz zostaniesz babcią" :P

Ale żal...... Dobra nie piszcie już nic... Myślałam że są tu poważni ludzie... Pa.

Gość xdcfvgbhnjmkfgvhbj
a Ty jestes poważna???? :o