Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olapalkazgdyaaa

Czy to dobry pomysł kupować juz w czasie ciazy po paczce pieluch miesiecznie?

Polecane posty

Gość olapalkazgdyaaa

jak w temacie. moja kolezanka od kad wie ze jest w ciazy kupuje po paczce miesiecznie pieluch dla dziecka. tez o tym myslalm . ma ktos doswiadczenia czy wartio?

Gość dla mnie bez sensu
A skad kolezanka wie jak duze bedzie miala dziecko i kiedy bedzie musiala zmieniac rozmiar na wiekszy?

Gość szczerze to
warto kupić takie pieluszki raz w miesiacu ale trza wiedzieć kiedy przestać bo dziecko wyrasta równiez z pieluszek np po 3 paczce ze są już za małe :)

Na pewno. Mając niemowlę będziesz miała milion innych wydatków. Ale tych malutkich kup tylko 4-5 paczek, resztę w rozmiarze 2. Zawsze łatwiej dokupić niż sprzedać.

Gość najmniejszego rozmiaru
czyli 1 lub 2 kup jedną lub dwie duże paczki, bo dziecko szybko wyrasta(przez ok. m-c dziennie będziesz zużywać ok. 10 pieluszek)

Gość anulalaaaa
tak , to jest dobry pomysl. nie odczujesz tego tak bardzo finansowo ja jestem w 37 tyg i juz mam spory zapas,po porodzie przez jakis czas nie musze sie tym w ogole martwic.

Gość amarantt
To jest dobry pomysł, pod warunkiem, że dziecko nie okaże się później uczulone na ten rodzaj pieluszek.

Gość olapalkazgdyaaa
czyli moge kupić np dwie paczki w najmniejszym rozmiarze a wiecej paczek np z 5 w rozmiarze 2?

najpewniejsze są oryginalne pampersy - przynajmniej na początek

Ja radzilabym odkladanie danej kwoty na pieluszki "na kupke", bo skąd wiesz czy dziecku będa slużyly dane pieluchy? Nawet jeśli sa to pampersy to niektore dzieci one uczulają. I co wtedy zrobisz z takim magazynem?

nr 1 są od 2-5 kg, a nr 2 od 3-6 kg(obydwa rozmiary są dla noworodków). Jeżeli dziecko nie będzie malutkie to najlepiej kupić nr 2(moje dziecko ważyło 3450 kg i kupiłam od razu nr 2)

Gość szczerze to
dokłądnie moja mała jest uczulona na pampersy ;/ haggisy ;/heppy ;/ przetestowalismy wiele pieluszek i tylko jej odpowiadaja z babydreem i z tesco za 26 zł ...czasami jest mi siara takie tanie kupować a z drugiej strony sie cieszę :D mniejszy wydatek ale tylko na nie nie ma uczulenia

Gość moja przyjaciółka miała istne
piekło z pieluchami - jej córa na wsyztskie źle reagowała. Chociaż małą wietrzyła, przebierała często ta dostała okropnego odparzenia. Przelecieli prawie wsyztskie typy dostepnych pieluch zanim znaleźli nieodparzające ją. Dlatego roznie z tym moze byc. W dodatku szkoda miejsca na paki pieluch. U mnie w rodiznie jest zwyczaj, ze w prezencie na pierwsza wizytę kupuje się pakę pieluch, bo zawsze sie przydadzą i do tego jakieś body czy zabawka. Potem możesz utknąć z szafą pelna pieluch;p

Gość nooootak
no właśnie rożnie może być, chyba nie ma sensu kupowanie na zapas ;), to już lepiej jak się jakiś bardzo fajny ciuszek nawet na powiedzmy już tok upoluje w ciąży...

Gość nooootak
*rok

Gość nooootak
pieluchy, to też nie jest aż taki wielki wydatek, ewentualnie bliskich znajomych, rodzinę, jak pisaliście wcześniej, można poprosić żeby już po narodzeniu przynieśli, zamiast zbędnych ciuszków dla noworodka ;)

Gość tak. na zapas...
zwłaszcza jak poroni albo dziecko urodzi się martwe...Dziecko to duzy wydatek na lata, na conajmniej (!) co komu da kupienie kilku paczek pieluch?! Lepieji przeznaczyć tę kasę na dbanie o siebie i tym samym dziecko w brzuszku.

Gość tak. na zapas...
No własnie - odładanie kasy to zdecydowanie lepszy pomysł.