Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keeeshhhha9999

Czy zostaną MI BLIZNY? poleccie cos na gojenie PROSZE

Polecane posty

Gość keeeshhhha9999

wywalilam sie wczoraj na rowerze pozdzierana łydka, kolano i udo. czy zostana mi po tym blizny? mam 24 l i kicha w tym wieku chodzic z bliznami

Gość keeeshhhha9999
podnosze temat

Gość omgg
lalalalalalalalalallalalalalalalalalalalalalallalalalalalalallalalalalalalal

Gość keeeshhhha9999
?

Akurat zajrzałam na forum i natrafiłam przypadkiem na Twoje pytanie. Jestem lekarzem. Nie widząc głębokości otarć nie można na sto procent powiedzieć czy na pewno nie zostanie jakaś blizna. Raczej nie. Zwykle nawet takie mocne, "porowerowe", otarcia goją się bardzo dobrze, ale mogą się przez jakiś czas utrzymywać ślady w postaci jaśniejszych miejsc. Moga być widoczne jeszcze nawet w przyszłym roku, zwłaszcza jak skóra będzie trochę opalona. Ale to będzie tylko ślad, nieszpecący, a kolor się z czasem wyrówna. A może Twoja skóra wygoi się całkiem bezśladowo. To też jest możliwe. Więc głowa do góry.

Gość keeeshhhha9999
dziekuje. zdarty mam jedynie naskórek

najważniejsze to, żeby nie zdrapywać strupów jak sie pojawią, czekać aż same odpadną.. Możesz spróbować smarować te otarcia maścią z wit. A albo przecierać wodą utlenioną.

Gość lasak
a co na glebokie szyte blizny pooperacyjne?

Ja na blizny po oparzeniu stosowałam nawilżający żel aloesowy, który zakupiłam w aptece, ma lekką konsystencję, szybko się wchłania a ponadto dobrze nawilża skórę. Wybór jest duży - ja akurat stosowałam żel laboratoria natury i jestem zadowolona, ale decyzja czy kupisz i jakiej firmy należy do ciebie!

Gość Alinka w kapeluszu
A ja kiedyś spadłam z roweru i do dziś mam bliznę koło kostki, choć nie wyglądała groźnie :( teraz już nie zrobię z nią nic (miałam 18 lat, teraz mam 26), ale zaczęłam interesować sie tematem i podobno specyfiki z olejkiem z rokitnika doskonale działają na blizny, bo ten ekstrakt wspomaga (cytat:) "granulację tkanek" :) Cytat znalazłam na stronie producenta kremu Calmaderm (tak nazywa się krem) na www.calmaderm.pl Specyfiku nie używałam osobiście, ale olejek z rokitnika znam - jeden z najlepszych naturalnych środków, znajdziesz w każdym sklepie zielarskim i w aptekach też w róznej postaci i na różne schodzenia. Możesz spróbować, bo blizny sa zdradziecki :( Pozdrawiam!

Gość Krogulec zielony
rokitnik na blizny jest bardzo dobry. Dodatkowo dawaj aloes, bo nawilża i ujędrnia. a jak zeschnie się zadrapanie - to możesz jeszcze smarowac kremami z wyciągiem z cebuli. W tym Calmadermie znajdziesz krem z rokitnika i krem z aloesem, a krem z cebulą - w każdej aptece

Gość contractubex
polecaja na blizny po cesarkach wiec na kolano tez powinno pomoc