Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KA SANDRA

Tatuaże u kobiet

Polecane posty

Widziałam dużo ładnych i dużo paskudnych. Dużo zależy od miejsca i wzoru. Jak tatuaż zrobi artysta to potrafi przepięknie wyglądać. Koleżanka ma kwiaty na łopatce kolorowe, wyglądają obłędnie:-) Ale np wzory na krzyżach wyglądają kiczowato i wulgarnie.

Mi się bardzo podobają tatuaże zarówno i kobiet jak i u mężczyzn. Oczywiście nie jakies tam wiejskie tribale nad dupa, serca w cierniach, motylki czy modne ostatnimi czasy gwiazdeczki :O tylko dziarki, ze tak powiem wyższych lotów. I absolutnie nie podoba mi się, gdy ktoś robi tatuaż, bo taka jest aktualnie moda i przy pierwszej lepszej okazji chwali się, że jest wydziarana. Widzialm na nk fotke panienki, ktora zrobila se motylka i cyknęła fote z gołym ramieniem, na którym sie znajdowało owe dzieło sztuki, że niby przypadkowo w takiej pozie zasnęłą i z gołym ramieniem. :O W każdym razie tatuaże to ciekawa sprawa, widziałam mnóstwo pięknych wzorów, poza tym uważam, ze to każdego osobista sprawa co robi ze swoim ciałem :)

za 50 lat czy to z tatuażem czy bez skóra człowieka wygląda paskudnie, więc bez różnicy.

Często spotykałam się ze zdaniem, że tatuażami oznaczano niewolników, że tatuowali się więźniowie, a kobieta traci swój urok, gdy ma na sobie kilka dziar.

Mnie się podobaja. Sama mam 2 , niestety jeden robiłam za malolata i jest poprawy ale generalnie jestem za :)

Za 50 lat człowiek się nie przejmuje już takimi rzeczami. Zresztą jaka 70 lat chodzi z odkrytymi plecami?:-) Wiadomo że np skóra na biuście czy na boku szybciej się zmarszczy czy naciągnie. Dlatego np na łopatce długo będzie wyglądać estetycznie.

Gość podobają mi się tatuaże
ale tak jak zostało już napisane - muszą być zrobione przez artystę a nie jakiegoś naprutego kumpla w piwnicy. co z tego że 80 latka bedzie miała tatuaż? nikogo to nie będzie dziwić bo takich dziadków i babć bedzie pełno:) co do tych niewolników i więźniów- kiedyś tak było ale to już dawno nie aktualne. tatuują się dziś wszyscy- gwiazdy, biedacy, inteligenci i analfabeci. warstwa społeczna nie ma znaczenia. Wg mnie tatuaże są piękną sztuką zdobienia ciała, ale tylko wtedy gdy sa zrobione przez odpowiednią osobę. Artystę, który ciało traktuje jak malarz swoje płótno i chce stworzyć coś pięknego. a co do tego szpecenia to wracam do sedna- jak coś jest piękne to nie szpeci, jak jest zrobione byle jak to szpeci- jak wszystko inne.

kiedyś na lookbooku widziałam zdjęcie dziewczyny, która miała wydziarane maki. niby nic nadzwyczajnego, banał, ale miała taka bladą cerę i czarne włosy, a czerwień maków była taka intensywna, nasycona. Wyglądała prześlicznie, niewulgarnie i bardzo kobieco.

witajcie.mysle sobie,ze wszystkie albo prawie wszystkie ,,przeciw,, pochodza od dojrzalszych :) forumowiczek.moja mama nie byla zachwycona powtarzajac jakies historie o prostytutkach i wiezniach . ozdabiaja,jesli wybierze sie odpowiedniego tatuatora.trzeba liczyc sie z kosztem,ale warto,bo efekt zaskoczy nawet taka mame :)

jak znajdę fotkę tej dziewczyny to pokażę, ale juz dawno się nie pojawiała.

pomysl z makami jest swietny.proponuje ruszyc wyobraznie i stworzyc cos oryginalnego. nie kopiujcie czyichs projektow...moze byl zrobiony wlasnie wg czyjejs fantazji? na zamowienie? znam przypadek,kiedy facet sciagnal sobie z galerii studia foto wykonanego tam tattoo.to byla biomechanika z twarza kobiety.zrobil sobie cos podobnego u jakiegos innego tatuatora...a potem okazalo sie ze to byl portret zony tego pierwszego goscia :(

Mnie się marzyła gałązka kwitnącej wiśni. Ale niestety mój mąż wybitnie nienawidzi tatuaży. A nie chcę mu robić na złość;/

otulona_snem Kiedy ciało jest młode i tatuaż odpowiedni wówczas może czlowiekowi dodawać sporo uroku. Skóra w miarę długo utrzymuje elastyczność, a jeszcze dłużej keidy się o nią dba i można przez wiele, wiele lat pochwalić się całkiem niezłym kawałkiem sztuki, a pozniej na starość ciała i tak się nie wystawia zbytnio na widok publiczny, więc co tam :) wg mnie na prawdę nie robi to różnicy :)

Jak można zarazić skoro każda igła jest nowa prosto z opakowania? Tak samo można by się bac pobierania krwi czy wizyty u dentysty lub kosmetyczki. Już pewniej tam coś można złapać jak ktoś nie dezynfekuje odpowiednio.

Miarka, dużo mężczyzn chyba tak ma i nie toleruje tatuaży u kobiet. Na szczęście mój jest jak najbardziej "za" :)

"znam przypadek,kiedy facet sciagnal sobie z galerii studia foto wykonanego tam tattoo.to byla biomechanika z twarza kobiety.zrobil sobie cos podobnego u jakiegos innego tatuatora...a potem okazalo sie ze to byl portret zony tego pierwszego goscia " haha nieźle :D dlatego masz racje, tatuaży nie powinno się kopiować. Owszem można się zainspirować, ale nie małpować dokłądnie tego samego wzoru. A widziałyście kiedyś to słynne zdjęcie kobiety, która ma na bodrach te otwory rezonansowe skrzypiec wytatuowane ?

Miarka, oczywiście, że można się zarazić, wiele osób zaraża się jakimiś dziwnymi rzeczami podczas rutynowych zabiegów... A jeśli chodzi o same tatuaże, to zależy jakie, są takie, które sprawiają, że ludzie wyglądają fatalnie, ale są i ładne...;)

Mnie sie tatuaze bardzo podobaja, sama mam 3. Ale przede wszystkim dla mnie, tatuaz musi cos oznaczac. Jesli zdecydowalam sie chodzic z tatuazem cale zycie, to niech to nie bedzie bez powodu. Wszelkiej masci kwiatki, motylki, gwiazdeczki, ktorych przeslanie jest co najmniej znikome, totalnie mnie odrzucaja. A co do starzenia sie, to duzo tez zalezy od miejsca. Ja mam akurat w takich, gdzie moge to ukryc, bo tatuaz jest dla mnie, a nie dla inncyh i wystarczy bym to ja go widziała. ;)

vodka smiejesz sie,ale gosc,dla ktorego byl ten tatuaz stworzony raczej nie ma do smiechu,jak pomysli,ze gdzies lazi jakas menda z portretem jego zony na ramieniu :(

otulona_snem ładne są te tatuaże i delikatne, ale stają się powoli dośc oklepane i wchodzą po prostu w modę.

A mój mąż uwielbia moje tatuaże (8?9?nie wiem jak je policzyć, bo są dwa podwójne i jeden rękawek). Jak robiłam rękawek towarzyszył mi przy rysowaniu projektu (sama projektowałam), był też przy robieniu większości moich tatuaży. A za 50 lat? Nie będzie mnie obchodzić, co o mnie myślą inni. Ostatnio słyszałam zgorszone "jezu,jaką ona musi być matką?!" gdy szłam z synem przez miasto. A dziecko jest szczęśliwe, zadbane i niczego mu nie brakuje :)

czarna bez cukru nie no ja wiem, że to przykra sprawa i sama nie wyobrażam sobie, ze ktos miałby z moją gebą chodzić na ciele, ale dziwie się, że facet się nie zagłębił bardziej w pochodze tego tatuażu, tym bardziej, że był to portret jakiejś osoby :O

nueve nie zgodze sie z toba,ze motywy kwiatow,motyli sa kiczowate.to ponadczasowe symbole.jak smoki,czaszki..tyle ich jest,a mimo wszystko wciaz tworzy sie nowe i oryginalne. wybor tatuatora,ktory jest artysta-to najwazniejsze.

Gość mi sie nie podoba
mi sie nie podobaja tatuaze u kobiet ale to chyba dlatego ze znalam 4 laski co mialy tatiuaze i wszystkie to takie kurwospady byly czy sa nadal-tego nie wiem bo nie utrzymuje kontaktu z kur.wospadami :D