Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awieuwierowew

Denerwuje mnie u biednych ludzi to

Polecane posty

Gość kotomysz
Ja zyje na srednim poziomie>Zgodze sie z autorka,ze biedni ludzie nie maja rozwinietego smaku. Dajmy na to kawa: kiedys poczestowano mnie taka najtansza i powiem Wam tego pic sie nie dalo! A gospodarze roznicy nie widza miedzy odpadami z kawy a np. lavazza, wiec po co maja przeplacac!?

Gość amalletta
Zgodze sie z autorka,ze biedni ludzie nie maja rozwinietego smaku. :O Zebyś ty mądralo spróbowała żurku mojej tesciowej... albo jej bigosu :D

Gość sdsdsddfdfdfdfd
Aha i jeszcze jedno: popatrz tez czasem jak ubierają się "gwiazdy", niby tyle kasy mają, a jak czasem sie ubiorą w jakąś szmatę to az smiech czlowieka bierze, bo brzydkie to i zero gustu. Czasem biedny potrafi sie lepiej ubrac zakladając zwykle tanie ciuchy, niz taka gwiazda co ubiera sie u znanych projektantow i zaklada jakies smieszne tandetne szmaty, w ktorych wstyd by bylo nawet chodzic po domu a co dopiero wyjsc do ludzi. Nie kupuje markowych ubran, siostra mi keidys dala jakies ciuchy z HM, New Look i powiem ci, ze są tak krzywo uszyte, ze wstyd w tym wyjsc na ulice, tylko do chdozenia po domu sie nadają. Jakbym miala dac za to cos 100 zl w sklepie to bym chyba byla nienormalna. Wole tanie ale porzadnie uszyte.

Gość sdsdsddfdfdfdfd
Wy tez nie macie smaku, jak napisalam wyzej: wystarczy czasem popatrzec w co ubrane są gwiazdy na roznych przyjeciach ;) np. taka patrycja kazadi w tych smiesznych spodniach z krokiem przy kolanach co wyglada jakby sie zesrala... oj tak, faktycznie ta dziewczyna ma SMAK! oj jakie to gustowne :O

Gość dmm ad
jak już to mają zaburzony smak a nie nierozwinięty, jeśli myślisz że picie kawy (jkiejkolwiek) nie zaburza smaku to się mylisz

Gość awieuwierowew
Ależ ja się z niczym nie obnoszę, przykładowo podałam ceny, a czasem robię zakupy razem ze znajomymi i wiem jak to wygląda. W ogóle nie uważam się za bogatą ale im się tak wydaje, bo mam parę stówek więcej

Gość kakenmachen
>>niedlugo wrzesieNNNNNNN, może po prostu biedniejsi bywają u niej i widzą produkty na które ich nie stać, ale nie zmienia to faktu, że nawet i mam znajomych bardziej "pieniężnych", jednak bez względu na to czy był to makaron Barelli (de facto w Polsce uznawany za markowy, a we Włoszech jeden z tańszych), nigdy nikomu nie zazdrościłem, bo płaci się za markę. Kupowałem makarony za 85 centów (eurocentów) i za 2,69 euro (gdy potrzeba było, a nie było wyboru) i powiem, że jeden i drugi smakował bardzo dobrze :) Chciałeś al dente miałeś al dente, chciałeś rozgotowany, gotowałeś 5 minut dłożej. Bez jaj ale tak jest w wielu przypadkach, że płaci się tylko za markę a makaron praktycznie ten sam. Podobnie ma się z markami. Marka Nike czy Adidas jest o wiele droższa jak Puma czy Fila (nie wiem jak w Polsce), ale np. te produkty mają tą samą jakość i kwestia tylko tego, że Nike i Adidas są z Ameryki PN. (USA) a Puma i Fila z Ameryki Południowej, z tym że USA materiały dostarcza na południe i jeszcze z tego zyski czerpie. Wolę Pumę i Fila niż północnoamerykańskie Nike i Adidas. Taka to niewielka różnica. Za ten sam towar płacimy różne ceny, zależy gdzie i pod jaką marką wyprodukowany. Eh...

Gość amalletta
W ogóle nie uważam się za bogatą ale im się tak wydaje, bo mam parę stówek więcej chyba nie tu jest pies pogrzebany.. przeczytaj, to sa twoje słowa: to się dostanie tani placek po którym chce się wymiotować. Słowo - klucz w twojej wypowiedzi? TANI... tani placek drożdżowy w wykonaniu mojej tesciowej ściąga do jej chałupy pół wioski ;)

Gość awieuwierowew
No właśnie, kawa. Rozumiem tani makaron, całkiem dobry może być. ale kawa jacobs a lavazza to różnica nie do pobicia. A Lavazza to najtańsza kawa we Włoszech, dodam że tam kosztuje 2-3 euro a u nas 26 zł. W dodatku ,nawet Lavazza mielona to już druga kategoria bo każda mielona jest gorsza od ziarnistej

Gość awieuwierowew
ale tani placek z cukierni nie jest najlepszy, chyba zdajesz sobie z tego sprawę

Gość kakenmachen
Pomijajmy już fakt, że owe koncerny obuwniczo-odzieżowe poprzenosiły fabryki np. do Taiwanu czy Wietnamu, ale nadal marka Nike i Adidas bardziej jest ceniona niż produkowane z tego samego materiału Puma i Fila. Ja bynajmniej jeśli mnie stać, stawiam na Puma i Fila :)

Gość awieuwierowew
mogę jeść gówno ale kawa i herbata musi być dobra

Gość niedlugo wrzesieNNNNNNN
ale wiekszosc ludzi nie lubi kawy, pije ja zeby pobrac kofeine. sama szukam takiej, zeby jak najmniej byla gorzka, bo kawy nie znosze, a nie moge non stop na sztucznej kofeinie jechac z energy drinkow wieksozsc tych lduzi nawet tej kawy za czetso nie pije, ma ja dla gosci

a Ty skad wiesz, czy placek na stole jest tani, czy drogi, czy z cukierni, czy nie? czasem w cukierniach potrafia i za wysoka cene wcisnać niedobre gowno zreszta normalni ludzie nie wybrzydzaja

Gość awieuwierowew
butów z ccc też nie założę, niewygodne, smierdzące, krzywe i dziadowskie

ja tez bym zjadla gowno

Gość amalletta
Nie wiem w jakich cukierniach się zaopatrujesz :D. Mnie osobiscie na przykład bardzo smakuje babka z auchan, po 6 czy 7 zł za sztukę. Jest o wiele lepsza niż to co sprzedają w mojej osiedlowej cukierni. Poza tym zwróc uwagę... ty nie piszesz o placku z podrzednej cukierni. ty piszesz "tani placek" i nawet jesli to skrót myślowy to wiele mówi o twoim sposobie postrzegania świata

Gość awieuwierowew
Do gazu z biedakami :O nienaiwdze ich, jestem od nich lepsza pod kazdym wzgledem, hołota i tyle

Gość awieuwierowew
na 99% poznam czy placek jest tani czy nie ,mów co chcesz. A buty w ccc he he, często są jakby nie od pary, jeden inny drugi inny

Zawsze tak jest :o nie wiem czemu ludziom tak żal cudzej kasy :o wiele razy miałam juz taką sytuacje że ktoś sam pytał sie za ile kupiłam jakąś rzecz a potem musiałam wysłuchiwać jak to nie warto, że mozna kupić inne też dobre w połowie ceny, że na bazarku to... I na prawdę nie mogę pojąc co komu za różnica czy moje spodnie kosztowały 10 złotych czy tysiąc :o

Gość awieuwierowew
18 : 49 poszyw

Gość Guru Ruhampsa Jaksra
Uważają ją (pewnie niebezzasadnie) za tanią kuurwę, to i częstują tanim plackiem i tania kawą.

Gość amalletta
poza tym jeszcze jedna uwaga - ludzie biedni kupują mało gotowizny, bo taniej jest np. upiec placek niż go kupić. Sos do mięsa zrobisz sama za 1/4 ceny torebeczki knorra... itd tym samym, przy odrobinie smykałki kuchennej może się okazać, że biedni ludzie jedza lepiej bo wciągają mniej chemii

Gość kakenmachen
sdsdsddfdfdfdfd, wrote: "Aha i jeszcze jedno: popatrz tez czasem jak ubierają się "gwiazdy", niby tyle kasy mają, a jak czasem sie ubiorą w jakąś szmatę to az smiech czlowieka bierze" Wyobraź sobie, że większość gwiazd wcale nie jest rozrzutnych i kreacje wypożyczają np. od: Prada, Versace, D&G, czy Gucci... Nie opłaca im się kupować na jedno wystąpienie, dlatego wypożyczają za dziesiątki tysięcy oczywiście, ale nie kupują za setki tysięcy. Większość gwiazd są nie tylko aktorami, piosenkarzami i showmanami... oni sł przede wszystkim biznesmenami i wolą inwestować swój biznes te setki tysięcy, a wypożyczają za dziesiątki tysiaków, zaś na codzień ubierają się w firmy typu Puma, Fila, Nike, Adidas i we Włoszech też Kappa. Na codzień chodzą ubrani... powiedzmy w setki albo i do setki dolców :) (zależy kto ma ile na sobie) ;)

i tu cie zaskocze!!! buty są moja mania i kupuje ich mase począwszy od butow za 30zl do takich za 500zł. I wcale buty z ccc nie są gorsze niz z lepszych marek... mozna trafic w dobrych sklepach gowno i w ccc czy deichmanie perelke. Ja w deichmanie kupilam za 69zł super kozaki w ktorych przechodzilam dzien w dzien 2 zimy, na obcasie, mega wygodne. mam tez kilka podobnych par kozakow z drogich firm - albo obcieraja, albo niewygodne tak samo inne buty. ostatnio kupilam sandalki w ccc - swietne sa, wygodne, stabilne, mozna w nich przechdozic caly dzien i nogi nie bola mimo że maja 10cm obcas (w tym 2cm platformy) a np. buty z gino rossi, venezi, aldo rylko - czesto uwierają

Gość sdsdsddfdfdfdfd
ja sie akurat zgodze z tymi butami z CCC, mialam kilka par i rzeczywiscie są krzywo zrobione i roznią sie

rowniez super snadaly kupilam ostatnio w RAY'u za 59zl - megawygodne, super pomyslana konstrukcja (taki uklad paskow, ze sie fajnie trzyma stopy, dopasowuje i nie uwiera), pomyslowe, ładne. a np. miesiac temu kupilam sandaly w venezii - chyba je sprzedam, bo sie chodzic nie da. a sa super ze skory, obcas maly, prawie wcale, wiec powinny byc wygodne. a bąble sa do krwi i wygodne tez nie są, mimo że probowałam rozchodzic. dalej: kupiłam zwykle czarne skórzane szpilki jakiejs nieznanej marki w sklepie obuwniczym, skorzane, z przeceny za 99zl. super, wygodne, tanczylam w nich na weselu

Gość awieuwierowew
Wiecie co ja bym zrobila? wszystkich biednych do gazu, od razu swiat bylby lepszy. i zeby na swiecie zostali tylko takie wyjątkowo osobistosci jak ja, czyli bogate i piekne, takie ktore stac na lifting i botox, dzieki temu nigdy nie bede stara i brzydka, bo nienawidze patrzec na stare geby biedakow ktorych nie stac na lifting :O

Gość amalletta
na 99% poznam czy placek jest tani czy nie ,mów co chcesz. :D, :D ja na 100% poznam czy placek jest SMACZNY czy NIE :classic_cool:

Gość awieuwierowew
w ccc i deichmanie nigdy nie ma ładnych wzorów, od tego trzeba zacząć, kiepsko u nich designem, wolę niewygodne z venezi niż brzydkie z daichmana. Naprawdę wiele czasu spędziłam na poszukiwaniu butów i nieraz byłam w deichmanie, nic tam nie ma ładnego.