Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotylion123

Jak pić z umiarem?

Polecane posty

Gość kotylion123

pomocy Jutro mam wieczór panieński na którym będzie serwowana wódka albo drinki, zawsze po tym rodzaju alkoholu mam wielkiego kaca a przede wszystkim nie umiem chyba pic wódki bo szybko w jakąś godzinę odlatuję, nigdy przy piciu nic nie jem, może dlatego ale powiedzcie jak pić żeby się nie spić a miec dobry humor? Macie jakieś sposoby?

Gość niepewna_studentka
1. Nie mieszać - albo drinki z wódką, albo wino, albo piwo. Nie łączyć! 2. Jeść - najlepiej coś tłustego, ale bez przesady (w niektórych knajpkach podają "tłustą deskę" - chlebek z prawdziwym smalcem, kiełbaską i ogórkiem). Picie na pusty żołądek rozkłada najszybciej. 3. Zachować umiar, robić przerwy - alkohol poczujesz dopiero po pewnym czasie, więc nie wychylaj "setki" co 5 minut, bo padniesz. 4. Ruch, taniec, zabawa - "spalisz" i kalorie, i procenty. Miłej zabawy!

Gość też studentka :)
nie radzę palić papierosów, kac na drugi dzień podwójny a i mdli od nich dużo bardziej. dużo tańca i jedzenia to podstawa. no i nie mieszanie róznych rodzajów. musisz się zdecydować na jeden trunek. ja bym jednak na Twoim miejscu zrezygnowała z drinów. w nich są rózne rodzaje alkoholi i to nie jest korzystne, zwłaszcza, że z tego co piszesz to picie nie jest Twoją mocną stroną. lepiej pij wódkę. poza tym na początku możesz pić po całym a potem po pół albo omijać kolejki. no i oczywiście przestać kiedy masz dość, bez zwracania uwagi na namawianie. no chyba, że wolisz potem wymiotować.

Bardzo pomaga wypić tłusty rosól/żurek przed popijawą, a jesli nie masz takiej możliwości, to przynajmniej zjeść coś tłustego i raczej starać się nie mieszać różnych trunków.

Hmm... ja mam przed sobą serię wieczorów panieńskich itp. i dlatego od jakiegoś czasu też szukam skutecznych sposobów na kaca. w sumie 2kc na mnie działa, w czasie picia biore 2-3 tabletki i jest potem ok:) szczególnie dotkliwy zawsze dla mnie był kac po piwie, ale jesli biorę te kac tabletki to jest ok. a i ostatnio gdzieś wyczytałam jeśli pije się wódke to żeby nie pić kawy i nie jeść jasnego pieczywa, bo wtedy jest gorzej następnego dnia;)

Gość qqwqwq223
jak masz słabą głowę, to żadne ludowe mądrości ci nie pomoga po prostu musisz dostosować picie do swoich możliwości. nie pij "czystej" tylko drinki- drina sączy sie przez dłuższy czas- nie musisz rzucac się na niego jak byś się urwała z Sahary, zamawiaj również napoje bezalkoholowe- nie każdy napój. który pijesz musi być z procentami

Gość fvfvefv
o kurwa po godzinie to się nawet nie zaczyna pij co drugą kolejkę i jedz dużo mięsa

Gość katerina881
drinki i to najlepiej nie z zadnym redbullem czy coś takiego tylko jesli już to z sokiem albo z 2kc drinkiem

Pij co drugi kieliszek, zjedz cos ciepłego i tlustego. Mozesz tez łykać 2kc w trakcie picia, zawsze to poprawia metabolizm. NO ale przede wszystki zdrowy rozsadek, bo jak sie sama nie bedziesz pilnowac to raczej nnic nie pomoze.

Gość i jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaa
rzeczywiście rady się przydadzą. zobaczcie na datę pierwszego postu zanim bezmyślnie odpowiecie, autorka jest już parę miesięcy po wieczorze panieńskim

omijać kolejkę wódki na weselach? co to za sposób he he jak tu co chwila jakiś wujek Zdzisio podbiega, potem wujek Józio itp.:D 2kc i tyle, mówię wam, tlyko brać tak jak na ulotce napisali

Gość ssssssssssuussssss
jak się wpisuje w szukaczu to tak wyskakują posty:0 więc chyba lepiej że się uaktualnia stare niż zaśmieca nowymi

Ja bym piła pół kiliszka i dużo między tym jadła przekąsek i dużo ruchu, aby dobrze się czuć cały czas i znać umiar, aby na idiotkę nie wyjść że się opiło i coś głupiego robiło:)

Gość Opcję ok usun
A ja w trakcie lub przed piciem biorę kilka tabletek witaminy c. No tak z 5-7 na raz a na drugi dzień zero kaca. Albo pić kieliszek np co 15 minut jeść tłuste rzeczy ruszać się

Najlepiej poprosic kogos, kto nie pije zeby cie pilnowal. I jak bedziesz troszke porobiona to zeby cie uswiadomil ze musisz przystopowac

Gość Mysza_876
Moim zdaniem trzeba się po prostu pilnować, żeby za dużo nie wypić. Pomaga też Alcovit, jest skuteczny kiedy wypije się w trakcie imprezy albo zaraz po jej zakończeniu. Jest naturalnym wyrobem medycznym. Na stronie alcovit.pl w zakładce gdzie znajdę jest możliwość spr aptek gdzie go można dostać, ale można też zamówić właśnie na ich stronie www

Gość gość
Ja się dziś wybiorę do swojej apteki i sprawdzę czy jest;P