Mrooweczka77 0 Napisano Grudzień 8, 2011 Nutella, chodzi Ci o program dr.dietman? Jeśli tak, to jogurty są pod produkty mleczne ;) Omlet z warzywami jest ok. Całe jajka -tłuszcze, same białka można do węgli. Nikt nie musi jeść owoców na siłę, chodzi o to, że jak już je jemy to rano, przed śniadaniem (chyba, że jagodowe albo pieczone czy gotowane to można do śniadania). Monti niby pozwala jeść owoce cały dzień, jedynie każe jeść je przed posiłkiem, bo wtedy fermentują i mamy wzdęcia ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Grudzień 8, 2011 Nutella, chodzi Ci o program dr.dietman? Jeśli tak, to jogurty są pod produkty mleczne ;) Omlet z warzywami jest ok. Całe jajka -tłuszcze, same białka można do węgli. Nikt nie musi jeść owoców na siłę, chodzi o to, że jak już je jemy to rano, przed śniadaniem (chyba, że jagodowe albo pieczone czy gotowane to można do śniadania). Monti niby pozwala jeść owoce cały dzień, jedynie każe jeść je przed posiłkiem, bo wtedy fermentują i mamy wzdęcia ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Curry 0 Napisano Grudzień 8, 2011 Wcięło mi akie eleganckiego posta ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Grudzień 8, 2011 Wcięło mi posta więc wklejam raz jeszcze: Nutella, chodzi Ci o program dr.dietman? Jeśli tak, to jogurty są pod produkty mleczne ;) Omlet z warzywami jest ok. Całe jajka -tłuszcze, same białka można do węgli. Nikt nie musi jeść owoców na siłę, chodzi o to, że jak już je jemy to rano, przed śniadaniem (chyba, że jagodowe albo pieczone czy gotowane to można do śniadania). Monti niby pozwala jeść owoce cały dzień, jedynie każe jeść je przed posiłkiem, bo wtedy fermentują i mamy wzdęcia ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 8, 2011 Nurtelko- ja Ciebie tu zobaczyła ze jeszcze notujesz to sie śmieję w głos:)) ha ha ha :)) i mówię do moich Lalek- zaczynamy zdrowo się odżywaić a młoda mówi- mamo, jak z Twoich ust słuyszłę słowo zdrowo, to mnie przerażenie ogania:D Dzieci maja uraz ha ha h a:)) Nie śmiem Ci nic doradzać ha ha ha ale myśle że te owoce nie sa konieczne:))) ha bha h a:)) Tak Nutelko myslę że damy rade z pomocą Cary i mrówy :P C Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Grudzień 8, 2011 Wrrrr.... Nie wiem o co chodzi, wklejam to 3 raz, bo wcina!!! Nutella, chodzi Ci o program dr.dietman? Jeśli tak, to jogurty są pod produkty mleczne ;) Omlet z warzywami jest ok. Całe jajka -tłuszcze, same białka można do węgli. Nikt nie musi jeść owoców na siłę, chodzi o to, że jak już je jemy to rano, przed śniadaniem (chyba, że jagodowe albo pieczone czy gotowane to można do śniadania). Monti niby pozwala jeść owoce cały dzień, jedynie każe jeść je przed posiłkiem, bo wtedy fermentują i mamy wzdęcia ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Grudzień 8, 2011 poddaję się..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 8, 2011 Nutelko - aż się smieje w głos, wyobrażam sobie Ciebie notującą te zasady:)) ja sobie przepisuje przepisy Carry i co wolno a czego nie:)) np. myslałam że owsiankę można gotować a Carry mówi że płatki mozna zalać jogurtem lub maślanką z owocami suszonymi tez pycha:)) Placuszki śniadaniowe też są ok...i zachęcające:P albo ta fasola i na pastę do grzanek:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 8, 2011 coś mi posty nie wchodzą :P testttt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Nutelka, płatki kukurydziane nie, owsiane i to nie błyskawiczne, i nie gotowane. A bekon i inne mięsko jak najbardziej, tylko wtedy już bez węgli w tym posiłku, żadnej mąki, ryżu, kasz i innych takich. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Mrówka - dobrze, że tu jesteś ;) A można zmienić kolejność? Np śniadanie i obiad węgle a kolacja tłuszcze? Na wypadek imprezy na przykład...:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cukierkowe_sny 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Hej dziewczynki :) Jejusku ale jestem pelna! Wiecie co, ja chyba wlasnie odpuszcze te owoce z rana. Zjadlam jablko i wypilam sok maly i jestem pelna, a tu sniadanie musze zjesc... Chlone wszystko jak gabka ;) I wracam do tego co mowi Curry i Mroweczka ciagle :P Majka spisuj bo mi sie nie chce hehe wiec jak cos bede katowac Ciebie :D I Nutelke hehe Ja mam dzis na obiad paste z sosem i warzywami. A na kolacje o 18.30 mam omlet ze szpinakiem , z tym serem feta pomysle ;) ale specjalnie ganialam mego manszczyzne na noc do sklepu ;) dziewczyny o ktorej jecie ostatni posilek? Ja wczoraj mialam wyrzuty ze zjadlam ta kolacje o 18.30 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cukierkowe_sny 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Mrowka, nie moglam sciagnac tego programu wczoraj buuu Niby sie zarejestrowalam, ale jak klikalam tam na dole, to nic sie nie dzialo. Mejla tez nie dostalam. Szkoda! Chcialam wyprobowac to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Hall Laski:)) ha ha h a:)) Cukeron- Ty masz chyba żołądek skurczony :))) ha ha h a:)) ja zjadłam 2 nektarynki a u mnie pada i wyszłam z psem na spacer ale wróciłam wyjatkowo po 30 min. a G. się pyta Kawusia a ja nie!!! a On o Boże nie mów mi że MM kawy zabranbia pić:P wiecie co?? Ta nasza rodzin też ma z nami 3 światy:))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cukierkowe_sny 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Majka, mam skurczony i to jak! makabra. Serio Nutelka pisze ze ona czuje sie lekko, a ja jak balon hehe A Ty????? Ja mam ten dzem bez cukru ;) i zaraz zjem wlasnie z nim kromke pumpernikiem. Juz jedna zjadlam z chudym twarogiem i papryka + ogorek. Fruktoze wiec i ja dzis popatrze :) Ale ta kawe bezkofeinowa? .... mamusiuuuu ! heh Curry , Mrowka - czy wokolo Was tez maja Was dosyc od dietowania? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Nutelka, można, kolejność można zmieniać pamiętając, że do południa słodkie i z mąki pp. Po południu węgle typu soczewica, fasola itp, a tłuszcze bez problemu. Ja jem tylko na śniadanie węgle, ale to mój wybór ;) Jeden z posiłków powinien być z węgli, reszta jak kto uważa ;) Cukierku, mi się dobrze ściągnął ten programik, tylko się wiesza... Brałam z portalu jedzdobrze.pl tylko dwójkę właśnie. Ponoć to mało stabilny programik. Nie rejestrowałam się. Dzisiaj po kromce chlebka pp cukier miałam pow. 120, więc jest w miarę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Hehehehe, dziewczyny, na poprzednich dietach i owszem, mieli mnie dość, a teraz ze mną jedzą większość potraw i nie narzekają ;) Jak nie jestem głodna to nie jestem aż taka wqr... i jest lepiej ;) Poza tym można sobie czasem dogodzić na tej diecie piekąc np ciacho MM, lub mufinki i wszamać na śniadanko (nie zapominając o chudym białku i warzywkach na dokładkę ;) ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Może chaotycznie piszę - węgle typu soczewica można cały dzień, ale nie jest to obowiązek ;). Węgle typu mąka pp i słodkie do południa. Posiłki tłuszczowe można zawsze :), choć niby śniadania w drodze wyjątku (ale nikt nie zabrania). Do wszystkiego dajemy białko i warzywa. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cukierkowe_sny 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Mroweczko, do muffinek tez warzywka? :D To chyba warzywa musialabym na szybko polknac :P dziewczyny na jakich dietac bylyscie wczesniej? Widzialam, ze Ty chyba Mrowko bylas na Kopenhaskiej? ja kiedys takze bylam. Schudlam ponad 10kg. Ale od tej pory nie trawie salaty lodowej ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mrooweczka77 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Cukierku, tak ,do mufinek też warzywa, choć właśnie na szybko przed lub po, też inaczej nie dam rady ;). Byłam na kopenhaskiej tylko do dnia gdy nic nie można było jeść :P, byłam na kapuścianej, na zwykłej MŻ- na tej najczęściej, ale najwyżej miesiąc dawałam radę. Najwięcej schudłam 7-8kg, ale to po hormonach tak mnie przybyło i jak przestałam brać i wzięłam się za siebie to szybko poleciało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Laski, kupiłam mąke 1850 w sumie w dwoch sklepach była 4,55 zł była tez orkiszowa która kosztuje 9 zła ale nie było 1850 a 2000 :)) Kupiłam też fruktozę :) także jutro będą na śnaidanie naleśniki z dzemem:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 9, 2011 dzem był tylko w Lidlu... szukaj na zdrowej żywniści:)) :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Majka - a widziałam też przepis na racuchy...pycha :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Majka - a ta mąka też w Lidlu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Curry 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Hej dziewczyny :) jak się miło tu zrobiło. Wpadłam tylko na chwilę, żeby zobaczyć, czy się trzymacie. Od wczorajszego wieczora miałam zabawę z wielkim bezpańskim psem, który się do nas przybłąkał. Nawet nie będę pisała, jak zmokłam łażąc z nim po okolicy i szukając jego domu. Na szczęście przed chwilą pojawił się radosny właściciel. W ostatniej chwili, bo już kobieta ze schroniska miała po niego jechać. W końcu mogę zabrać się za pracę ;) więc gdy trochę jej odwalę to tu wpadnę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Carry- Ty tez jesteś Psia mamą :D ale dobrze, ze się znalazł właściciel:)) Nutelci- maki w Lidlu nie było...tam kupiłam tylko ser biały dzem, suszone śliwki i morele:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Curry-zwierzęta chyba Cię lubią :) Ze wzajemnością pewnie :) Masz tyle kotów i jeszcze pies się przypętał...:D Dobrze, że się znalazł właściciel :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majkaaa1 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Cukieron- Nutelkla - widziłyscie przepis Carry na fasolke jak po bretońsku :))) fasolę też kupilam:))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nutella1975 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Majka - nie widziałam ,gdzie ? :) Kurcze, Majak musimy zwolnić tempo, nie żeby w jeden dzień wszystko naraz jeść ....:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cukierkowe_sny 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Majka gdzie mozna znalesc te przepisy??? ja wczoraj jak przegladalam swoje wydruki - a mam ich od groma :P i pewnie Gad bedzie zly ze sie walaja wszedzie ;) to widzialam tez przepis na fasolke :) ale ona mnie strasznie rozdyma, wiec poki co sie powstrzymam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach