Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna ze spychowa 2

Jestem w ciazy juz 31 tydzien i chodze do 3 ginów na NFZ

Polecane posty

Gość anna ze spychowa 2

od pocztaku ciazy zapisalam sie do trzech na nfz i tak chodze. Mam czesciej usg, lekarz mnie oglada 3 razy czesciej. ale kolezanka powiedziala ze mogą jakos dojsc do tego, a jesli tak to chyba i tak nie sa w tanie nic zrobic, bo nie ma przepisu zabranaijacego chodzic panswtowo do kilku tych samych lekarzy chodzi o specjalizacje.

Gość Aniolek w kropki
zgadza sie mozesz i do 5 chodzic to juz problem nfz ze nie okresla tego w swoich przepisach.

Gość gedtfghredg
jebana suka z ciebie... przez ciebie ktos kto naprawde potrzebuje pojsc do lekarza czeka dluzej w kolejce pomyslalas o tym pierdolona egoistko? zycze ci abys pomimo tych czestych wizyt urodzila niepelnosprawne dziecko i musiala pozniej zapierdalac do 30 roznych rehabilitantow, lekarzy itd i placiła za wszystko ze swojej kieszeni!!!

Gość Aniolek w kropki
a dlaczego ze swojej? w polsce jest na tyle komfortowo ze mozna korzsytac z nfz a za to sie nie placi wiesz? :)

Gość anna ze spychowa 2
kolejki do psychiatryka ci nie blokuje więc nie sraj ogniem :D

na nfz przysługują Ci tylko 3 darmowe badania usg, więc jeśli nfz się zorientuje mogą wystawić rachunek za pozostałe. Wizyt możesz mieć dowolną ilość

Gość Killme
jako czwartego mogłaś wybrać psychiatrę! Na cholerę 3 razy częściej chodzić do ginekologa jak ciąża rozwija się prawidłowo. Nie wiesz że im mniej USG tym lepiej dla dziecka? Ja w ciąży miałam zrobione 3 USG i mój ginekolog,który jest świetnym specjalistą nie widział potrzeby wykonywania więcej USG bo jak stwierdził,że mimo nie jest to udowodnione w 100% zawsze ma to jakiś wpływ na dziecko. Nie wpadłabym na taki durny pomysł jak ty.

Może i ona jest troszeczkę niedorobiona,ale żeby odrazu życzyć jej chorego dziecka,myśle że z tobą jest też nienajlepiej.

Gość anna ze spychowa 2
nic o 3 usg w czasie ciazy nie wiem ze tylko tyle mozna. wiesz... jesli lekarz widzi potrzebe wykonuje i na kazdej.. wiec? :)

Gość GalopującaAntylopaaa26
no niestety jesteś głupią zachłanną dziwą 🖐️

Gość GalopującaAntylopaaa26
ja w ciąży chodziłam prywatnie jak chciałam częściej mieć wizyte z usg - a i tak nie było takiej potrzeby

Gość anna ze spychowa 2
a widzisz a jak sobie chodze czesto i za darmo :)

Gość marta janiszewska 22
ale innym miejsce blokujesz, czy nie ale chyba nie...

Gość gedtfghredg
wiem co to nfz tępa suko ale oczywistym jest fakt ze nie refunduje wszystkiego a ty dopiero sie dowiesz ile kasy trzeba wladowac aby niepelnosprawne dziecko utrzymac. Mam nadzieję, że koszty cie wykończą i na kolanach będziesz żebrać o kasę

Gość pietruszka z koperkiem
NFZ akurat ostatnio bardzo wziąłsie do kontroli jesli chodzi wlasnie o ilosc wizyt u specjalistow,lekarzy POZ i ilosc skierowan na badania w ramach funduszu radze autorce lepiej pomyslec,ile kasiory przyjdzie jej doplacic jak ja skontroluja:O

mam nadzieje ze masz czym podeprzec swoja wypowiedz? gdzie jest napisane ze do kilku tych samych specjalistów chdzic nie wolno, no czekam? bajeczki piszecie by ja nastraszyc a same zazdrosne jestescie bo nie wpadlyscie na to i prywatnie kase bulicie :)

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
głupoty pisze...a który z lekarzy wypelnia ci karte ciązy? Przecież teoretycznie powinien to robić każdy...bzdura.

Gość anna ze spychowa 2
hej, mam 3 karty ciazy :) do kazdego zabieram tą niby jego :)

Gość Astoria1985r
Co za psychole na tym forum :D A niech sobie dziewczyna chodzi nawet do 10, boli was to? Ja pierdziele, na prawdę dla wielu tu psychiatra by się nadał :D W końcu to jej pieniądze, które jej odciągają co miesiąc z pensji, a wam g. do tego.

Gość pietruszka z koperkiem
marta janiszewska,jebnij sie czyms ciezkim:O stac mnie na prywatna opieke zdrowotna i takie bidy z nedza jak ty, mam gleboko w dupie:O ale mam bratowa pracujaca w jednostce NFZ i wiem:D

Gość D.Bill
co to będzie jak dzieci zaczną chorować... podasz im trzy antybiotyki od trzech lekarzy?

Gość anna ze spychowa 2
hehe tekst z 3 antybiotykami od 3 lekarzy najlepszy. tych 3 ginów glównie wykorzystuje by czesciej sobie maluszka poogladac, by zbadal mnie tam na dole itd..

no to popros tą wszechwiedzaca bratowa, wiedzaca nawet wiecej niz przepisy NFZ by powiedziala na jakiej podsawie autorka mialaby za cokolwiek zwracac :) czkemay z wielka niecierpliwoscia.

no śmialo napewno zaraz mnie zalejesz cytatami z przepisów nfz, zgadza sie? ;)

Gość gdfgfd
heheh marta janiszewska 22 czekałaś 39 i chyba ci przepowiednia nie wyszła:D:D

Gość gdfgfd
czekałaś 39minut*

no nie miala prawa wyjsc bo takich bzdur w umowach nfz-owskich poprostu nie ma, a bidulka myslala ze jak wymieni jakas bratową z NFZ to uczyni ja wiarodajną. Ale nie, otóz w dzisiejszych czasch, tylko, ustawy, umowy, dowody namacale maja znaczenie, a nie na gebe :) tak wiec chyba sie nie doczekamy ehehheh

Gość do AUTORKI123
3 ginów i 3x więcej USG nie masz się czym chwalić! te USG to "tylko" na niekorzyśc dla dziecka!!!!!! skoro śiwadomie to robisz to śiwadomie potem musisz ponieść ewentualne konsekwencje ...oczywiście ja nie życzę żadnych chorób itp. ale ryzyko istnieje! a co do NFZ pozostawiłabym to bez komentarza chyba tylko gin jest bezpłatny bo za resztę to trzeba będą c na PAŃSTWOWYCH WIZYTACH płacic jak widać nie chodzisz po lel\karzach i za badania nie dane było Ci płacić no coż to tyle w tym temacie A WŁAŚCIWIE PO CO TO ROBISZ tak bardzo jesteś przewrażliwiona, sprawia Ci przyjemność pokazywac się o 2x więcej niż trzeba przed ginem??????????????????????

Gość ihdiuchnwd
Wizyt możesz mieć ile chcesz kij z tym że masz innych w dupie bo blokujesz kolejkę (dlatego ja też mam kobiety w ciąży w dupie i nie przepuszczam ich nigdzie). Ale USG na NFZ są 3 o czym mnie łaskawie poinformował ginekolog (chodziłam nie w ciąży a w związku z problemami z szyjką macicy). Mam nadzieję że zachoruje ci ciężko dziecko a ty będziesz czekała w kolejce do jego usranej śmierci bo ktoś się zapisał do 3 lekarzy. Mnie akurat stać prywatnie chodzić ale cię zdziwię że są osoby w tym kraju na prawdę biedne dla których NFZ jest być albo nie być