Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiewyksztalconyUswiadomiony

STUDiA - STUDENCIKI ludzie bez AMBICJI i pomyslu na zycie

Polecane posty

Gość a mnie bardzo to ciekawi
Gaska Balbinka tylko się pogrożylas ta wypowiedzia

Nikt Wam nie powiedzial ze jak bedziecie pracowali dla firmy RZAD odbierze Wam 50% waszych pieniedzy ??? Co wiecie o podatkach? Co wiecie o planach emerytalnych? Czy wiecie co to sa pasywa ??

Gość szpak7494+9416
Przecież studia to gówno... Ale ludzie wolą mieć mgr przed nazwiskiem, wielki "prestiż", a potem pracują w McDonaldzie albo wcale...

Gość szpak7494+9416
"W życiu nie chodzi tylko o zarabianie kasy. " oj fajnie jest zarabiać kasę :D i móc zwiedzać świat i poznawać inne kultury... To jest poszerzanie horyzontów, a nie studia...

Panie SmileLikeYouMeanIt $200.000 rocznie - co za pomylka......piekne liczby....ale dostaniesz 50% z tego wiec jedynie 100K :-( reszte zabierze Ci rzad. A Co powiesz na zarobek 200.000 miesiecznie .....bo ja takie mam najblizsze plany

Gość gąska balbinka to ja
a ty co kampanie wyborczą tu odpierdalasz ,, rząd odbiera wam 50%...." Ty to chyba STUDJOWAŁEŚ w Pcimiu Dolnym...:D Niedługo kończe studia jupi jupi jupi :D Fajne były, dużo się nauczyłam, może zrobie jeszcze jeden kierunek? Co myślisz?:D

Wiem co to pasywa, aktywa. Orientuję się w podatkach, funduszach emerytalnych. Ale nadal nie wiem po co się tak produkujesz

Mysle, ze cos w tym jest. Oczywiscie sa zawody, tj.lekarz czy prawnik, ze dyplom jest potrzebny, ale studia wcale nie gwarantuja w zyciu ani pracy ani pieniedzy. Jak sie wokolo rozgladam, to widze, ze wieksze suksecy w zyciu odnosza ludzie, ktorzy nie poszli z pradem.

W zyciu chodzi o to by miec CZAS i spedzic go jak najlepiej..podrozujac z rodzina i najblizszymi w milosci, szczesciu i dostatku.

Jezeli zarabiasz powyzej okreslonej kwoty Twoj podatek to 50%. Nie wierzysz sprawdz !

Gość szpak7494+9416
Co do prawników to ponoć coraz gorzej z pracą w tym zawodzie... Choć pewnie chodzi tu o Polskę ;)

Skoro wiesz co to Pasywa i Aktywa to prosze napisz prostym jezykiem

Prawnicy, Lekarze, Politycy to wciaz pracownicy...oni placa najwyzsze podatki i wciaz musza pracowac za pieniadze i musza miec studia......w wiekszosci bynajmniej...jak widac Walesa nie mial :-)

A co nie chce Ci się w google szukać? Z wykształcenia jestem ekonomistą i nie będziesz mnie tu z podstaw egzaminował. Napisz lepiej o co Ci chodzi. Bo nie chce mi się dyskutować a jestem ciekawa po co tracisz tu swój cenny czas

Iris- LUDZIE KTORZY IDA POD PRAD i ucza sie sami, bez nagonki mediow i telewizji zostaja milionerami i maja czas dla siebie i rodziny......STUDIA to MODA - nic wiecej. To nie wiedza finansowa, ktora doprowadzi Cie na szczyt.

pierdolisz tyle ci powiem :D a życie jest po to generalnie żeby leżeć pod palmą i wpierdalać drinki :) tia... Doskonale wiem że po studiach będę gówno zarabiać ale jakoś nie spędza mi to snu z powiek :) A studiuję po to żeby tacy napaleńcy jak ty nie robili mi wody z mózgu :)

Boratka - jak Ci sie nie chce to STUDIUJ dalej.....ja nie pytalem o formulke tylko o proste zdanie ...nic wiecej

Skoro studia to moda to olej system i zostań ninja :D

Gość ,.n,lm,l
jak się jest bystrym to można studiować za darmo. A podróżowanie jest tylko sposobem życia i nie każdego to kręci. Zdumiewa mnie fakt, że jak jeden człowiek wpadnie na coś to ma imperatyw uświadamiania innych jaką droga należy kroczyć ku szczęściu ale pojęcie szczęścia tak de facto nie istnieje. To utopia. Każdego kręci coś innego. Dla mnie pieniądz sam w sobie nic nie znaczy, jest tylko środkiem płatniczym, wymiennym. Daje mi możliwość poruszania się ale nie jestem jego niewolnikiem.

Gwarantuje Ci ze jak bedziesz lezal pod palma to w zyciu nie bedziesz milionow zarabial. W zyciu nie ma nic za darmo. Studiujcie dalej ...to wlasnie tam wam robia wode z mozgu. W realnym zyciu trzeba wiedziec ...gdzie szukac informacji i od kogo....a przede wszytskim trzeba w zyciu ryzykowac. Idac na studia nie RYZYKUJECIE NIC !!!!

Niwolnikiem pieniadza jest kazdy KTO DLA NIEGO PRACUJE

...z tymi milionerami, teraz to juz sie mowi bilonerami bez studiow :D to sie zgadzam, bo sama znam takie przypadki, ale trzeba glosno zaznaczyc, ze to nie jest dla kazdego, to jest kwestia specyficznej osobowosci, bardzo kreatywnej, utalentowanej, nie wielu to ma.

Wychodzę stąd :] Zmieniłeś moje życie :D Rzucam studia :D Pierdolę wszystko i wszystkich. papapa

Sek w tym ze nic nie sprzedaje. Niczym nie handluje. Ja poprostu inwestuje.... -swoj czas -swoja wiedze -swoje pieniadze i jak kazdy zaczynalem od zera

Gość anonyme sad creature
aktywa - Zasoby przedsiębiorstwa Pasywa - zródła finansowania przedsiębiorstwa

Gość szpak7494+9416
Takie gadanie, że pieniądze szczęścia nie dają... Jasne, że dają, bo praktycznie wszystko kosztuje, wyjazdy, książki, kino, teatr, prawo jazdy, kursy itd.

Iris - oczywiscie ze to juz nie milionerzy.....bo pieniadze robia pieniadze.....ale fakt. LENIWYM pieniadze nie naplywaja same....trzeba odpowiedniego podejscia do zycia i trzeba cos poswiecic...przede wszystkim swoj CZAS .

Gość anonyme sad creature
Ale tu się nie zgodzę. To wcale nie jest tak że rzucasz studia i zostajesz miliarderem. Trzeba mieć to Coś - entrepreneurial spirit, Jeden po wyrzuceniu z uczelni rozkręci wspaniały biznes jeśli TO będzie miał, Jeśli Tego nie będzie miał, zasili grono na ławeczce pod sklepem.