Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiewyksztalconyUswiadomiony

STUDiA - STUDENCIKI ludzie bez AMBICJI i pomyslu na zycie

Polecane posty

Moja misja zostala spelniona. Kilka lat temu pewien nauczyciel w szkole sredniej polecil te ksiazke...jako "tylko 1 z was moze zostac milionerem" powiedzial to cichutko.....zostalem po lekcji....powiedzial mi kilka slow....po kilku latach zrozumielem...ze to on naprowadzil mnie na dobra droge......co bylo najzabawniejsze to on byl wlascicielem szkoly do ktorej chodzilem.......dlatego chcialem przekazac ten tytyl kilku kolejnym osoba. Nie ja sie na tym wzbogace. lecz ktoryc z Was i Mr. Kiosaki. Ps. Jezeli chcecie byc bogaci ...to uciekajcie z POlski , nie konczac studiow, poswieccie swoj czas na samoksztalcenie finansowe, zarobcie odpowdnie pieniadze....i zacznijcie dzialac. A sukces was nie ominie. Pozdrawiam NiewyksztalconyUswiadomiony

Ps. Po moja kobiete marzen wlasnie jade...a poznalem ja 6 lat temu....i odtad jestesmy razem. Dziekuje i milej nocy....jeszcze sie odezwe :-) Dziekuje Robertowi Kiyosaki......za to ze wyrwalem sie z wyscigu szczurow.

Gość atojajajaja
ale o co tu koorva chodzi bo czytam i czytam i ciagle te same teksty.. "trzeba ryzykowac, studia to glupota, aktywa pasywa" ja pier zadnych konkretow

Gość szef66
czyli cała ta nawet ciekawa dyskusja bez sensu... żal bo przez chwilę miałem nadzieję.

Bez sensu. Gdyby każdy przeczytał cudowny poradnik i miał po tym zostać milionerem to wszyscy bylibyśmy nimi

Wrocilem tak jak obiecelem po 30min.To nie bylo bez sensu, chcialem Wam uswiadomic ze istnieje inna droga ktora sam podazam. Macie jakies pytanie to prosze ....ma jeszcze troszke czasu

Gość szef66
Czytałem książkę Robert Kiyosaki. Jak większość książek przynosi jakąś wiedzę ale nie jest to cudowny kow how i remedium na wszelkie problemy biznesowe.

Gość szef66
Roberta Kiyosaki oczywiście

Gość szef66
i know how :)

Gość atojajajaja
no to powiedz nam wszystko od a do z.

Ja nie namawiam tutaj nikogo na nic. Chce Wam powiedziec ze to co Kiyosaki mowi to naprawde dziala, musicie jedynie znalezc wlasna droge w jaki sposob zdobyc pierwsze tysiace i jak je prawidlowo zainwestowac. To nie jest przepis na sukces.....nie oferuje Wam tego.....nie pisze tez zadnego poradnika...jak zdobyc milion w jeden rok.....itp. Ja chce Wam pokaz droge, ktora ja wczesniej nie widzialem i bylem slepy. A Studia.....sa dla wszystkich......zycie milionera...dla wybranych..dla tych ktorzy podaza inna sciezka...ta rzadziej uczeszczana i nie zbocza chocby nie wiem co.

Robert sam mowi ze on nie pisze JAK i nie gwarantuje Ci NIC......ale wierzczie lub nie.....kazde jego slowo jest prawda. Poczawszy od Kwadratow przeplywowo pieniedzy az po podatki.

Kiyosaki pokazuje jak dziala swiat pieniadza i nie ma innej drogi dla standardowego Kowalskiego jak zmiana jego myslenia. Studia sa dla pracownikow i profesjonalstow....oni nigdy nie beda bogaci.....

Przykro mi ale nie zdradze wam sposobu jak ja zarobie juz niedlugo swoj pierwszy milion. Zajelo mi to 5lat. 5 lat ryzykowania. 5lat zdobywania doswiadczenia i uczenia sie SAMEMU.Ale wierze ze dla mnie 2012 rok bedzie uwiecznieniem tego co bylo w ksiazce.

Jedyne co moge Wam powiedziec by pomoc moim rodakom jest to: 1. Przeczytaj Bogatego Ojca koniecznie 2. Przeczytaj ksiazke jeszcze raz i raz kolejny 3. Rozejrzyj sie dookola siebie lub wejdz na NaszaKlase i zobacz profile ludzi ktorzy sa w kilka lat po ukonczeniu studiow. 4. Zobacz jak zyja Ci ludzie i na podstawie zdjec porownaj ich status finansowy do ludzi pracujacych ZA GRANICA. Przecietnch Smithow , Zagranicznych Kowalskich 5.....

Gość w 2012 będzie koniec świata
zdażysz z tym milionem? podobno pierwszy milion trzeba ukraść. tego w książce nie wyczytałem:D

5. Zobacz czy Ci wspaniali studenci majacy teraz kolo 35 lat maja Najnowsze BMW, Mercedesy, Porsche ????? Nie nie maja? 6. Zadaj sobie pytanie kiedy student moze kupic sobie najnowsze Porsche ? Po ilu latach pracy? 7. Zobacz jakie maja wyksztalcenie, kim sa i jak zyja. Jakich maja znajomych, kim sa ich znajomi i w jakim kraju mieszkaja , bo to wazne. 8. Teraz wejdz na strone kalkulator wynagrodzen i porownan ile tak naprawde zarobisz pracujac po odciagnieciu wszystkich podatkow ......Hmm standardowy Kowalski placi 28% !!!! Podatkow.....oj jakie to mile 9.....

9. Porownaj opodatkowanie w poszczegolnych krajach w europie i na swiecie. 10. Znajdz kraj w ktorym placi sie najmniejsze podatki lub jest najwieksza kwota podatkowa wolna od podatku...NIE JEST TO POLSKA . Tu placisz podatek od kazdej zarobionej zlotowki. 11. Przestan sluchac informacji w telewizji, ogranicz sluchanie radia do minimum. Sluchaj tylko muzyki. 12. Przestan sluchac rodzicow , ktorzy Ci wmawiaja ze musisz isc na studia bo nie znajdziesz DOBRZE platnej pracy - ONA CI PRZECIEZ NIE POTRZEBNA...masz byc milionerem. Wiec zacznij myslec jak milioner. 13...

13. Zadecyduj raz na zawsze czy chcesz byc bogaty.....i czy jestes w stanie poswiecic no to minimum 5lat lub wiecej....tych lat ktore zaoszczedzisz nie idac na studia ? 14.Podejmij decyzje i odpowiadaj swoim znajomym na pytanie "NIE IDZIESZ NA STUDiA? GLUPI JESTES CZY JAK?" odpowiedzia ...wybralem inna droge...droge milionerow a nie nieudacznikow. 15. Zmniejsz liczbe znajomych do minimum...takiego minimum ktory bedzie Cie wspieral i popieral w tym co robisz i respektowal Twoj wybor. Tylko tacy ludzie warci sa Twojego cennego czasu. POdczs gdy Ty bedziesz uczyl sie samodzielnie o finansach i robieniu pieniedzy...oni beda zapijali swoje glupie lby w pobliskich barach i uczelniech wyzszych .... 16....

Gość popieram pkt. 11 i 15 ale to
raczej codzienność, a nie biznes:) poza tym moim zdaniem błędnie interpretujesz wywody książkowe właśnie z braku szerokiego myślenia... nie obraż się, ale mocno się wTobie zakorzeniło myślenie z wyższością. pewnosc siebie, swiadome cele, a stawianie siebie wyzej - to nie to samo:) i ignorujesz niektore opinie, niewygodne dla Ciebie, pokazujac, ze jestes ponad nami? toche bladzisz. moim zdaniem, jestes uwiazany i nie do konca zrozumiales ksiazke. zdobadz ten milion, ale nie wydaje mi sie, zebys bykl tym bogatym bez strachu z ksiazki. raczej tym bogatym ze strachem, ze ten milion stracisz. pozdrawiam!

Gość Hannibal81
Oj facet chyba postradałeś zmysły. Jeszcze trochę i założysz sektę wyznawców Roberta Kiyosakiego. Stałeś się jednym z tych fanatyków, którzy czczą go jak swojego bożka. Zero dystansu. Mogę się zgodzić z tym, że ogólne założenia w jego książkach są praktyczne, ale nie popadajmy w paranoję. Autor zakłada filozofię powszechnego dobrobytu, żeby wszyscy kształcili się na milionerów czyli szefów, inwestorów, spekulantów itp. Ciekaw jestem tylko kto będzie na te grube ryby robił, skoro wszyscy będą tymi, na których robią inni. Przecież ta teoria się nie trzyma kupy. Tylko patrzcie jak na świecie są sami milionerzy, nie ma za to stolarzy, piekarzy, murarzy, mechaników. Każdy kto ma odrobinę wyobraźni stwierdzi, że tezy, które stawia autor są zaprzeczeniem ekonomii. Mam znajomych, którzy popadli w równy fanatyzm jak Ty i uwierz mi, nie wyszli na tym dobrze, więc przestań wciskać tu ludziom kit i zajmij się swoim życiem

16. Ignoruj wszelkie namowy pojscia na studia......miej w swojej swiadomosci ze podczas gdy on beda zarabiali 30zl na godzine......Ty bedziesz siedzial i zarabial tyle w ciagu 5 minut....a to dopiero poczatek.Ps. Bedziesz siedzial...a nie charowal u jakiegos SZEFA ! 17. Wal wszystko , Wal POLSKE, nie badz patriotom. Wyjedz do kraju w ktorym wzbagacisz sie szybciej niz w polsce placac mniejsze podatki. 18. POstaw wszystko na jedna karte, nie szukaj pomocy u znajomych z zagranicy. Tutaj na ZACHODZIE nie liczy sie wyksztalcenie tylko chec do pracy i determinacja. 19. Ucz sieobcego jezyka samemu lub z komputerem, lub od zagranicznych znajomych z ktorymi wynajmujesz mieszkanie lub pokoj. 20 NIGDY NIE MIESZKAJ ZA GRANICA Z POLAKAMI, UNIKAJ POLAKOW ZA GRANICA dopuki nie bedziesz pewny swojego statusu i soich pieniedzy i jezyka. 21. Popelnianie bledow to naturalna kolej rzeczy, NIgdy sie nie poddawaj, Nigdy nie rezygnuj i zawsze wyciagaj wnioski. UZC SIE NA BLEDACH......rob odwrotnie do tego czego Cie ucza w szkole stawiajac jedynki....UCZ SIE NA BLEDACH.....a nie na STUDIACH !!! 22. Znajdz swoj cel, znajdz swoj plan dzialania, podazaj za NIMI i nigdy nie zbaczaj. ZNAJDZ OSOBE ktora zawsze Cie wspierala i bedzie wspierac nie wazne co. PAmietaj ze HITLER byl nikim......ze spal pod mostami przez wiele miesiecy....nie mial wyksztalcenia....ale SIE NIE PODDAL i osiagnal swoj CEL ! Osiagnal bo skupil sie na nim i tylko do niego dazyl. Pamietaj ze zrobilo tak wielu Walesa rowniez......znajdz swoj cel. NIE IDZ NA STUDIA - POSIWEC TE LATA NA NAUKE O FINANSACH. One doprowadza Cie do szczescia. KONIEC

Gość Hannibal pozwól mi się napawać
w końcu Ty jesteś tylko wyrobnikiem:D nie każdy musi być milionerem, wiec się zamknij i wracaj do zapierdalania za 1000zł:D:D:D:D:D mam nadzieję, że Cię nie uraziłem:D miej nocy!:D

Gość a czy nasz milioner kupi sobie
słownik ortograficzny?:D coś wolno piszesz milionerze..

Gość znudzona-uswiadomiona
:/ ludzie z braku snu jebie Wam w glowach kazdy mysli ze jest naj ''a kapusta rzecze smutnie - moi drodzy po co klotnie po co wasze swary glupie w net i tak zginiemy w ZUPIE'' idzcie spac ludziska :/ a TY milioner zajmij sie swoim zyciem i najpierw miej ten milion a potem truj innym .

znasz chcesz zmieniac swiat- ZACZNIJ OD SIEBIE a najlepiej skoncz na sobie, i odpierdol sie od zycia innych bedziessz mial ten milion - pogadamy ,

Gość Hannibal81
na szczęście za 1000 zł nie muszę zapier... :D Łudźcie się dalej skoro chcecie Miłej nocy

Mam takie powiedzenie STRACH JEST DOBRY ale ODWAGA JESZCZE LEPSZA. Wiecie co znalazlem sposob zarabiania o jakim pisze Kiosaki wiec...puki co mam 5 zer a w przyszlym roku bedzie 6 zer. Wiem o czym tu pisze. Znalezienie tego sposobu zajelo mi 5 lat i duuuzo pieniedzy w stratach...i jest to sposob nie wymieniony w ksiazce...ale gdy ma sie te zera....inwestowanie w to co pisze Kiosaki to pestka......zycze Wam byscie otworzyli oczy...bo sie da !

ale co Ci z tego ? co jestes wrozka/matka/mikolaj o co Ci chodzi ??? po co Ci to dobrze CI ? to gratulacje, ja nie wchodze tutaj i nie reperuje wszytskim zycia co jestes jakis nawiedzony ? IDZ SPAC