Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Calluna79

Poszukuje przepisow kulinarnych na dziwne i proste zarcie

Polecane posty

Zwlaszcza roznych rodzajow kotlecikow z warzyw i nadziewanych warzyw :) im prostsze i tansze tym lepsze! Macie moze cos sprawdzonego?

Jesli chodzi o typowo warzywne dania, to ja moge Ci kopsnac przepis na samfaine. :) Taki wegetarianski gulasz, podobny do ratatouile, mozna nim nadziewac cannelloni. :)

Gość jagnabuuuu
nadziewane papryki pieczone na ten przykład, a czym nadziejesz to twoja inwencja twórcza :classic_cool:

Gość mozesz zagladac tutaj
v-dero.blogspot.com, ja ztej stronki odgapilam serce parowkowe :) albo szukac w necie, blogow kulinarnych jest sporo :)

Ostatnio nadziewalam ryzem, pieczarkami, cebula i zoltym serem. A kotleciki tez robilam z pieczarek, widzialam tez przepis na z kukurydza. Ale wszelkie inne chetnie przyjme :) Nueve - chetnie :)

Gość łatwe klopsiki warzywne
warzywa takie z mrożonki, gotuję do miękkości, rozgniatam na miazgę, przyprawiam, formuję klopsiki, obtaczam w jajku i w bułce tartej, smażę :) proste, szybkie i bardzo smaczne

Gość łatwe klopsiki warzywne
w zasadzie tak :)

1 baklazan 1 cukinia 6-8 pomidorow (mozesz tez kupic pomidory pelati w puszce) 2 cebule (ja lubie czerwone, ale biale tez sa w porzadku) 2 papryki (ja zawsze daje jedna zolta, jedna czerwona, ale wszystko zalezy od tego jakie lubisz najbardziej) 3-4 zabki czosnku Na rozgrzana oliwe wrzuc czosnek i cebulke pokrojone w piorka, kiedy sie zeszkla, dodaj baklazana i cukinie pokrojone w kostke (dosyc duza). Dus to jakies 10, gora 15 minut, na koncu dodaj papryke i pomidory. Przyprawy tez wedle uznania, ja moge tylko podpoweidziec - pieprz, sol, bazylia, oregano, kumin, ew. papryka. No i szczypta cukru u mnie zawsze tez laduje. :) Wszystko dusisz chwile pod przykryciem i voila. Niektorzy jeszcze to miksuja, ale wtedy robi sie taka papka, ja zawsze zostawiam w pierwotnej wersji.

Gość tvims
Kotleciki z gotowanego selera są pyszne, polecam!

Nie am za co. :)Ja jeszcze kiedy nie mam czasu lubie sobie zrobic esqueixade. To taka salatka z suszonego dorsza, z dodatkiem pomidorow, papryki, oliwek, cebuli i czosnku. Wszystko skropione oliwa i octem winnym, przyprawione sola (ja lubie dodawac sol ziolowa) i pieprzem. :)

Ja akurat mam to szczescie, ze u owocow morza i ryb, nawet suszonych mam pod dostatkiem. Mozesz sprobowac z wedzonym dorszem, wydaje mi sie, ze byloby ok. :)

Gość gotujaca we;lkf
kotlety z kalafiora. Gotujesz kalafiora, rozdrabniasz go, dodajesz jajko lub dwa w zaleznosci od jego wielkosci, pieprzu, soli do smaku, dodajesz bulki tartej i smazysz na patelni, mozna dodac ugotowanej marchewki. Pycha