Venus. 0 Napisano Sierpień 29, 2011 Witajcie moze to pytanie zabrzmi glupio, ale podejrzewam, ze Pani ginekolog przerwała mi błonę dziewiczą, podczas próby USG, przed badaniem posadzila mnie na hotelu, w celu spradzenia ew. mozliwosci wejscia do pochwy w celu zrobienia USG. Powiedziala, ze nie raz to sie da zrobić nawet w przypadku osob niewspolzyjących. Stwierdziła, że paluszek wejdzie bez problemu, i postanowila ze sprobuje wlozyc to cos, w celu przeprowadzenia USG, podczas wprowadzania poczulam bol, i zaprzestala, wiec zostalam zbadana poprzez odbyt. Następnego dnia... jednak mialam brązowe plamienia. I taki jakby przyzroczysty sluz...a to nie byl czas na owulacje 7 dzien cyklu.... No i teraz.... w sumie sie zastanawiam, czy to nie byla ta moja blona? Chce mi sie plakac, wiem ze to jest dziwne, ale sie zastanawiam jakie wy mialyscie objawy utraty dziewictwa..... Dla mnie czystosc jest sprawą niezwykle istotną... i w sumie nie wiem co o tym myslec.... Myslalam by do niej zadzwonić....ale glupio... co mam powiedziec? W jaki sposob zapytac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Sierpień 29, 2011 Utrata błony dziewiczej nie ma nic wspólnego z utratą dziewictwa czy zachowaniem czystości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Venus. 0 Napisano Sierpień 29, 2011 Ale.... czy to są objawy utraty blony dziewiczej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 29, 2011 jak zabolało i potem była krew lub plamienie to bardzo możliwe że błona została przerwana, ale tak jak mówi Perwersja to nie ma nic wspólnego z utratą dziewictwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Venus. 0 Napisano Sierpień 29, 2011 Niechce by zostala przerwana :( i to jeszcze w taki sposob.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 29, 2011 o raaany, dziewicą jestes dopóki nie odbędziesz pierwszego stosunku, a błona to tylko kawałek fałdu skóry, bezużyteczny z punktu widzenia biologii jak chcesz wiedzieć na pewno to idź do innego ginekologa i powiedz, że masz podejrzenie iż nie masz juz błony dziewiczej mimo iż nie współżyłaś i poproś aby sprawdził to podczas badania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Venus. 0 Napisano Sierpień 29, 2011 Wiem wiem...tylko tak mi jakos smutno strasznie.... moze to glupie, ale serio jakos...tak... sama nie wiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Sierpień 29, 2011 błona może zostać przerwana też używaniem tamponów, przy intensywnych ćwiczeniach, a można sie nawet bez niej urodzić :o nie przesadzaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maaaaaaaartaaaa Napisano Sierpień 29, 2011 bez przesady, dziewicą będziesz i tak do pierwszego seksu, a nawet jak błona została przerwana, to jeszze lepiej, bo nie będzie bolało :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Venus. 0 Napisano Sierpień 29, 2011 Dzwoniłam do Pani Ginekolog. I powiedziała... ze blona na pewno nie zostala uszkodzona, gdyz plamienie wystapiloby natychmiast. Natomiast przy badaniu przez odbyt, pozniejsze plamienia sa bardzo naturalne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach