Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Venus.

Błona dziewicza- przerwanie podczas wizyty u Ginekologa? Pytanie do dziewczyn!

Polecane posty

Witajcie moze to pytanie zabrzmi glupio, ale podejrzewam, ze Pani ginekolog przerwała mi błonę dziewiczą, podczas próby USG, przed badaniem posadzila mnie na hotelu, w celu spradzenia ew. mozliwosci wejscia do pochwy w celu zrobienia USG. Powiedziala, ze nie raz to sie da zrobić nawet w przypadku osob niewspolzyjących. Stwierdziła, że paluszek wejdzie bez problemu, i postanowila ze sprobuje wlozyc to cos, w celu przeprowadzenia USG, podczas wprowadzania poczulam bol, i zaprzestala, wiec zostalam zbadana poprzez odbyt. Następnego dnia... jednak mialam brązowe plamienia. I taki jakby przyzroczysty sluz...a to nie byl czas na owulacje 7 dzien cyklu.... No i teraz.... w sumie sie zastanawiam, czy to nie byla ta moja blona? Chce mi sie plakac, wiem ze to jest dziwne, ale sie zastanawiam jakie wy mialyscie objawy utraty dziewictwa..... Dla mnie czystosc jest sprawą niezwykle istotną... i w sumie nie wiem co o tym myslec.... Myslalam by do niej zadzwonić....ale glupio... co mam powiedziec? W jaki sposob zapytac?

Utrata błony dziewiczej nie ma nic wspólnego z utratą dziewictwa czy zachowaniem czystości. 🖐️

jak zabolało i potem była krew lub plamienie to bardzo możliwe że błona została przerwana, ale tak jak mówi Perwersja to nie ma nic wspólnego z utratą dziewictwa

o raaany, dziewicą jestes dopóki nie odbędziesz pierwszego stosunku, a błona to tylko kawałek fałdu skóry, bezużyteczny z punktu widzenia biologii jak chcesz wiedzieć na pewno to idź do innego ginekologa i powiedz, że masz podejrzenie iż nie masz juz błony dziewiczej mimo iż nie współżyłaś i poproś aby sprawdził to podczas badania

Wiem wiem...tylko tak mi jakos smutno strasznie.... moze to glupie, ale serio jakos...tak... sama nie wiem...

błona może zostać przerwana też używaniem tamponów, przy intensywnych ćwiczeniach, a można sie nawet bez niej urodzić :o nie przesadzaj

Gość maaaaaaaartaaaa
bez przesady, dziewicą będziesz i tak do pierwszego seksu, a nawet jak błona została przerwana, to jeszze lepiej, bo nie będzie bolało :)

Dzwoniłam do Pani Ginekolog. I powiedziała... ze blona na pewno nie zostala uszkodzona, gdyz plamienie wystapiloby natychmiast. Natomiast przy badaniu przez odbyt, pozniejsze plamienia sa bardzo naturalne...