Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezkie zycie moje,,, kobieta

CZY TABSY DB DLA MNIE, KOCHAM SIE @ RAZY W TYG A FACET NALEGA

Polecane posty

kocham sie z mezem 2 razy w tyg. mam dosc nieregularne cylke. i bardzo boje sie ciazy... czy warto dla mnie brac tabsy?

pytam powaznie... maz nalega bo jego brata laska bierze... my sie kocghamy 2 razy razy 3 czyli 6 w miesiacu bo jeszcze trzeba odliczyc okres ;/

A dlaczego trzeba odliczyć okres? 😴 :classic_cool: Pogadajcie z mężem, rozważcie wszystkie za i przeciw i ustalcie coś. Przede wszystkim zapytaj dlaczego on chce żebyć brała tabletki antykoncepcyjne? Konsultowałaś nieregularne cykle z ginekologiem?

przeciez to wiadomo dlaczego - żeby nie stosować gumek, które ograniczają mu przyjemność i trzeba sie bujać z ich zakładaniem zamiast przejść do rzeczy, i po to by nie musieć "uciekać" przed wytryskiem, normalna sprawa

on chce bo mu brat naopowiadal jak to fajnie bez... a on ostatnio opwiedzial ze nie lubi gum. no ok ale czy dla tych paru razy w miesiacu warto je brac? jestem umowiona jutro do ginekologa i nie wiem co robic a caly czas nachodza mnie mysli ze nie to w ogole nie potrzebne... bolesne miesiaczi przez tyłozgiecie i długie... eh. nie wiem co robic. mam dopiero 20 lat ;/

bo to trzeba najpierw zrobic badania, hormony, krzepliwość krwi, wątrobe i jak wyjdą ok to wtedy lekarz dobierze tabletki i one naprawde Cie nie zabiją, nie ma sie co tak podniecać tymi tabsami bez przesady one krzywdy nie robią

Jak masz bolesne miesiączki to tabletki antykoncepcyjne powinny Ci w tym ulżyć. Tak swoją drogą-ile macie lat, że kochacie się tak rzadko? :p

Aaaa! Doczytałam. :D 20. W wieku 20 lat to ja chciałam ze 3 razy dziennie. 😴 Hmmm, a skąd małżeństwo w tak młodym wieku? Czyżby efekt strachu przed tabletkami? :p

ja 20 on 23... bylam w ciazy.wzielismy slub ale poroilam... ;/ no i mam uraz ciazy. niechce...

wiesz co... moze nie bardzo ale dosc wnarwiaja, wachaja sie do ok 10 dni. wakacje z okresem bo nie dostalam kiedy powinnam... w dodatku miesiaczka 8 dni (5 obfite, 3 plamienia) dziewczynu co byscie zrobily na moim miejscu

ja bym brała bo dają komfort psychiczny, dobre zabezpieczenie, a bez gumki faktycznie jest bardzo fajnie, mozna sie kochać spontanicznie, kiedy sie chce, bez użerania sie z otwieraniem i zakładaniem gumy trzeba sie regularnie badac i bedzie dobrze, ja biore tabletki juz długo i jest wszystko ok

Rzecz w tym, że jeśli nieregularne cykle są spowodowane zaburzeniami hormonalnymi to tabletki antykoncepcyjne mogą być nawet wskazane. Ale podstawą w Twoim przypadku powinny być badania hormonalne. Ja podobnie jak Moniak zauważam same plusy. :classic_cool:

cykle mam 33- nawet do 45 dni... takze dlugie. plus do tego długie miesiaczki chyba przez te cykle. no i tylozgiecie daje sie we znaki, bardzo boli :( to dla pary razy spokojnie moge je brac i nic mi nie bedzie? dziewczyny a jak sie bierze regularnie i wszystko ok to mozna do konca? zauwazam plusy ale boje sie tez minusow

po prostu przed tym jak zaczniesz brac to idź do takiego ginekologa który nie wypisze Ci od ręki tylko zrobi rzetelnie badania hormolane i bedzie ok

aha co do miich cylki bylam rok temu u gin i powiedzial ze wszystko jest ok... tyle ze nie bardzo jest. badal mnie cytologia i inne i nic zlego nie bylo

Najpierw powiedz lekarzowi o nieregularnych cyklach. Masz jakieś inne objawy? Trądzik, nadmierne owłosienie, problemy z wagą (tycie/chudnięcie), wypadanie włosów, jest Ci zimno/ciepło (bardziej niż innym ludziom przy danej pogodzie)? Jeśli tabletki są dobrze dobrane i nie ma przeciwwskazań do ich brania to skutków ubocznych praktycznie nie ma.

wlasnie ide jutro prywatnie, wiem ze lekarz ten robi badania... no ale tak dzien naprzod mnie naszlo czy to mi potrzebne ;/ nie wiem... mam gorsze wahania nastroju niz kobieta w ciazy

Cytologia nie jest sposobem diagnozowania przyczyn nieregularnych cykli, a na pewno nie jedynym. Miałaś kiedyś robione USG?

nie, wlosy ok... nadmiernego owlosienia nie zauwazyla... tradziku jakos nigdy nie miewalam. czasem wyjdzie mi 1 pryszcz przed okresem i nic wiecej.... zimno cieplo? hmmmm nie... duszno mi nieraz mam taki nagly atak dusznosci ale nie wiekm czy to przez to

Powiedz o silnych wahaniach nastrojów i nieregularnych cyklach i nalegaj na skierowanie na badania hormonalne.

wiem ze robi badania nawet na watrobe... wizyta 100 ale na poczatek moze i warto. usg mialam kiedys dopochwowe ale lakarz z nfz nic nie zauwazyl stwierdzil ze po 1 dziecku bedzie ok.

to jak dziewczyny myslicie ze to jest db dla mnie? czujecie komfort psychiczny?

Jeśli pytasz o komfort psychiczny związany z zabezpieczeniem antykoncepcyjnym to według mnie nie ma skuteczniejszego zabezpieczenia niż tabletki antykoncepcyjne, jeśli tylko bierze się je zgodnie z zaleceniami.

moze na poczatku jak jeszcze im tak nie bede ufala gumka na pierwszy miesiac ale potem jak juz mam zamiar brac to z tego korzystac...

nie bałaś się im tak zaufać? cholerka ja sie boje... bo tak sie naczytałam o ciazy po tasach... wiem ze to pewnie wiekszosc wymysly i inne bajki ale jednak.