Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ubranka!!!!!!

jest jakas mama ktora nie potrzebuje ubranek dla chlopca!!! we wrzesniu rodze

Polecane posty

sadło masło,podpisuje sie pod tym co napisalas!!! "mam ogromny szacunek do rodzin które żyją skromnie,ale pracują i nie wyciągają łap po darmoszke i takim osobom zawsze i chętnie pomoge,natomiast nie toleruje nieróbstwa!" amen!!!! jest roznica miedzy zyciem ubogim, ale z klasa i godnoscia, a żebranina, liczeniem na litosc, braku ochoty do jakiejkolwiek pracy zarobkowej!

Gość sadło-masło
czesc jak czapka boze...jakie to zalosne,jakie smutne zycie bedzie mialo dziecko tej autorki co wy radzicie ludzie...jakies probki,zebranina,brak podstawowych rzeczy,brak kasy wspolczuje dziecku zaczynac zycie w takim srodowisku sama widzisz,czego ją te głupie babska uczą-wyciągania łapsk po darmoche nawet żadna nie sprawdzi,czy ta dziewucha naprawde potrzebuje tych ubranek i innych rzeczy dla maluszka,byc moze to jakas naciągaczka która tym co wysępi handluje tu i tam bo i takie przypadki sie tu zdarzały

Gość malwina powii6666
sadlo maslo. jaki przypadki, masz dowody ze ktos tu wyciagal i sprzedaal? no czekam na dowody, bo tak slowana wiatr to kazdy moze puszczac.. wiec ja pytam gdzie te przypadki sprzedawania?

Gość sadło-masło
małgosia www wiem,ze mam racje i dlatego pisze to co pisze tez bym kurna mogła z racji tego,ze mój mąz pracuje za granicą,siedziec sobie w domu,i pierdziec w fotel ale wole sobie SAMA zapracowac na swoje osobiste potrzeby typu kosmetyki,ciuchy,fryzjer,kosmetyczka mąż zadowolony,ze nie jestem nierobem a i ja mam satysfakcje iż jestem niezalezna finansowo od nikogo mam sporo znajomych którym sie nie przelewa,ale jakos oboje dążą do tego by walczyc o lepsze jutro,zapieprzają z jednej roboty do drugiej a tez by mogli miec w dupie takie zabijanie sie isc do mopsu czy tam gdzie co dają i wegetowac z dnia na dzień

Gość hubaza
malwina powii6666 idz na pomocne mamy i poczytaj ile jest nacigacek. I to na tamtym forum, ktore weryfikuje w jakis sposob osoby potrzebujace. A tu? Wolna amerykanka :D Dlaczego autorka nie szuka pomocy u tatusia swojego dzieciaka? Obcy maja dawac? Dlaczego nie ma zadnych zasilkow? Bo pracowac sie nigdy nie chcialo? We wrzesniu rodzi a nic nie ma, co robila do tej pory? BZDURY!

Gość lorenkaaa
sadlo maslo piszesz ze tak chetnie pomozesz i ze niecierpisz nierobstwa, a jakos nie widzialam zebys zadala pytanie autorce czy pracuje, tylko od razu zalozylas ze nic nie robi i zjechalas ja z gory na dol. Zadzwon po meza bo masz wahania nastroju:P i nie pisz do mnie bo i tak Ci nie odpisze, bo moj maz konczy prace o 16 wiec nie bede miala czasu:P. A i smieszy mnie kolejne twoje zalozenie, ze ja wogole nie zarabiam, ale to nie moj poziom zeby cos udowadniac. Powiem tylko ze ludzie z wyzszym wyksztalceniem nie musza wyjezdzac za granice do pracy... pewnie na jakas budowe, badz tez wash-up:p!!!!!!!!!! I ty smiesz krytykowac innych, jak dzieci wychowujesz bez ojca... buuuuuuuu

Gość sadło-masło
malwina powii6666 nie zesraj sie czasem,nie jestem w stanie przytoczyc konkretów poniewaz zaglądam tu sporadycznie ale wiem,ze kiedys była akcja z panienką co prosiła o paczki chyba z żywnością i o pieniądze na mleko a tym czasem zyła sobie jak pączek w masle dziewczyny ją sprawdziły ale to chyba było na e-mamach czy cosik

Gość sadło-masło
lorenkaaa spokojna twoja rozczochrana,męzulo dopiero wczoraj wyjechał wiec z moim nastrojem wszystko w porządku;) a ty idz odgrzej bigos męzusiowi i umyj tzipe bo byc moze bedziesz brana dzisiaj pod uwage;P

Gość malwina powii6666
no i jakniby ja sprawdzily co???

Gość hubaza
malwina powii6666 a idz poczytaj sobie :D Nastepna co by wszystko na tacy chciala miec podane :P

Gość sadło-masło
lorenkaaalepiej zarabiac na godne życie na budowie anizeli żebrac o pomoc rodziców/obcych/paqństwo widac byle co jadłas i byle co piszesz,nie rozumiesz istoty sprawy wiec sie nie wypowiaqdaj nigdzie nie napisałam,ze mój mąż ma wyższe wykształcenie bo takowego nie ma ale umie zadbac o rodzine by niczego w domu nie brakowało i by dzieci nie chodziły w wyżebranych ciuchach od kogos i za to go szanuje. a to gdzie pracuje i czym sie zajmuje to wiesz,nie twój interes ale ci napisze doi krowy:P ale bynajmniej pracuje uczciwie i nie skazuje swoich dzieci na biede z nędzą

Gość sadło-masło
a czemu autorka tematu nie popyta kolezanek,kogos z rodziny? napewno ma wokoło siebie kogoś kto był by jej w stanie pomóc rzeczowo ale to zapewne jest oszustka wyłudzająca co sie tylko da i handlara a wy takie głupie wierzycie w kazde jej słowo co ona robiła do tej pory,ze niby nic jeszcze nie ma dla dziecka? przeciez kadego miesiąca powolutku mozna kompletowac wyprawke,a noworodek nie potrzebuje niewiadomo ile o tym nie pomyslała ale wpadła na genialny pomysł by tu poszukac jelonków

Gość mądra mama 1
sadło-masło --obyś zawsze miała tak cudne życie jak masz teraz, bo a nóż znajdziesz się kiedyś na dnie, a wokół Ciebie pojawią się same "sadło-masłp"-a one Ci nie pomogą... A poza tym skąd wiesz, że Autorka nie pracuje? Może pracuje, ale mało zarabia, a to już nie jej wina tylko naszego państwa, że ustala takie głodowe pensje. Sadło-masło przystopuj trochę, bo, aż się tego czytać nie chce...

Gość mądra mama 1
Poza tym sadło-masło - ceny ubranek dla noworodka(typu body, śpioszki) nie są drogie, więc Autorka na nich się na pewno nie wzbogaci! A poza tym będą to ciuszki już używane, a nie nowe.

Może co niektóre wypowiedzi są chamskie ale pomyślcie, teraz nie ma ubranek a potem nie będzie miało co jeść szkoda dzieciaczka.

Gość kizia mizia trererere
czytam czytam i powiem cos od siebie. Ja tez rodze niedlugo i od nikogo nawet glupiej skarpetki nie dostalam. wszystko musze kupic sama, ale zachodzac w ciaze wiedzialam jakie to wydatki! zazwyczaj kobiety ktorym sie "nie przelewa" maja wiecej honoru i same jakas daja rade i kupuja ciuszki dla swojego dziecka, a inne ktore tak naprawde stac czekaja zeby dostac za darmo

Gość zygzzzzzzzaczek
przykre to strasznie,zero empatii. najlatwiej jest kogos zjechac i zrownac z ziemia. tylko nalezy pamietac o tym ze zycie bywa bardzo przewrotne .dzis masz wszystko,jutro nie masz nic . jeszcze sie nie zdarzylo zeby po takiej prosbie na kaffe nie znalazla sie jakas "zyczliwa" osoba i nie pocisnela. narod polski schodzi na psy.a wy "mamuski" .....brak slow.i wy jestescie matkami.piekne wartosci przekazujecie swoim dzieciom.BRAWO!!!

Gość kizia mizia trererere
a kto powiedzial ze ubranka nie sa drogie? ja kupilam doslownie dwie pary spioszkow, dwie pary bodow, kilka kaftanikow, skarpetki i zaplacilam 150 zl i musialam na to znalezc pieniadze. A to kropla w morzu. tylko za zakupy wzielam sie juz wczesniej i z kazdej pensji kupuje po kilka sztuk, zeby rozlozyc wydatki w czasie... a nie w ostatniej chwili szukac kogos kto sie zlituje i mi podaruje

Autorko. Ja mam trochę ubranek po mich synach, ale skąd mam wiedzieć czy nas nie naciągasz i czy będziesz w stanie zapłacić za paczkę na poczcie?

Gość zubzubzuba
Mamy koniec sierpnia a autorka rodzi niby we wrzesniu. I naprawde dajecie sie nabrac, ze nie ma ciuchow? Przez 9 miesiecy mozna cala wyprawke skompletowac. Dlaczego nic nie napisala o swojej sytuacji? Raptem sie obudzila w 9 miesiacu i zebranine na forach urzadza? Naciagaczka i tyle :O

Gość sadło-masło
mądra mama 1 Poza tym sadło-masło - ceny ubranek dla noworodka(typu body, śpioszki) nie są drogie, więc Autorka na nich się na pewno nie wzbogaci! A poza tym będą to ciuszki już używane, a nie nowe. haha ale pitolisz bez sensu skoro ubranka dla dzieci nie są drogie to czemu autorka która zaraz rodzi nie ma jeszcze nic dla dziecka? przeciez mozna zakup wyprawki rozłożyc na poszczególne miesiące-dzisiaj to i to,a za miesiąc tamto i siamto noworodek nie potrzebuje niewiadomo ilu ubranek ani tym bardziej markowych,wystarczą czyste i nie dziurawe autorka dopiero teraz sie chyba obudziła ze snu zimowego i na szybko chce wyłudzic co sie da bo po co kupic jak jelonki moze zawsze cos podarują,a kasa bedzie na faje i alkohol

Gość sadło-masło
nie sztuka napłodzic dzieci,tylko trzeba pomyslec co tym dzieciom w przyszłosci sie zapewni skoro na starcie nie ma na najpilniejsze potrzeby absurdem jest decydowanie się na dziecko w krytycznej sytuacji bytowej,ale niektórzy tak własnie prosperują,wyłudzają co sie da i ile sie da metodą na "dziecko" taka jest prawda

Gość sadło-masło
skoro pracowała/pracuje->płaci podatki to niech idzie do mopsu napewno uzyska jakąś pomoc skoro jest w złej syt.finansowej poza tym przeciez moze wziąć niewileką pozyczke na wyprawke(dostanie becikowe to ją spłaci)

Gość a moim zdaniem to jest
wyłudzanie najczesciej - takie tematy, ja mam trochę rzeczy po synku, ALE!!! te porządne rozdałam po rodzinie a część sprzedałam.... zostały takie sprane, trochę porozciągane, których sama już miałam od kogoś i używałam awaryjnie... ...w każdym razie, dziecku kogoś na prawdę biednego byłoby w nich ciepło i mógłby normalnie z nich korzystać, tylko wizualnie jest bez szału po prostu i co? jak proponuję takie ciuszki to zainteresowania brak!!! ...a więc... ...moim zdaniem, w znakomitej większości autorki takich topików to po prostu cwaniary, które mają lumpy albo na allegro handlują i liczą, ze za darmo dostaną pakę ekstra ciuchów i na nich nie źle zarobią!

Gość sadlo-masło
w pepco kupiłam body za 5 zł, a śpiochy za 8 zł, czapeczkę za 1 zł więc widzicie jak się chce to można tanio ubrać dziecko jak się kasy nie ma. A poza tym autorce może się polepszyć sytuacja finansowa np.trafi szóstkę w totka i wtedy stać ją będzie na wszystko

Gość sadlo-masło
ah! zapomniałam dodać, ŻE W OSZĄ też można się tanio obkupić

Gość sadlo-masło
aha i kochane nie zapominajcie, że temat nosi tytuł: "jest jakas mama ktora nie potrzebuje ubranek dla chlopca!!! we wrzesniu rodze", a nie: "czy mnie stać na dziecko? we wrześniu rodzę" czytajcie ze zrozumieniem, a nie niepotrzebnie się unoście :-)

Gość sadło-masło
sadlo-masło w pepco kupiłam body za 5 zł, a śpiochy za 8 zł, czapeczkę za 1 zł podszywko,więc zakup wyprawke w OSZĄ i podaruj ją autorce hehe

Gość sadlo-masło
znowu tu powyżej moje drugie ja się odezwało...wybaczcie, ale tak już mam, że czasami jest nas dwie...

Gość sadlo-masło
same widzicie mój nik na to wskazuje - jest dwuczłonowy