Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

zmiana obraźliwego nazwiska

Polecane posty

Mam obrażające nazwisko podam je, bo myślę, że i tak bardziej sobie nie zaszkodzę, a może mi coś poradzicie. Moje nazwisko to - Burdel. Właśnie skończyłam 18 lat i zastanawiam się nad jego zmianą, bo już i tak całe życie się męczę. W szkole złośliwi wołają na mnie "burdel lacha" Jest to przykre. Najwięcej było złośliwości zawsze na początku szkoły. W podstawówce jeszcze chyba nikt nie znał do końca znaczenia tego słowa i ja sama się nazwiskiem nie przejmowałam koszmar zaczął się w gimnazjum, potem w liceum. Jestem w 3 klasie teraz więc to już końcówka. Większości wyzywanie mnie się już znudziło, a nazwisko przestało bawić, ale i tak są docinki. Staram się klasę olewać. Ale skończę szkołę będą studia, szukanie pracy. Kto spojrzy na osobę, która ma na nazwisko Burdel? To jest dla mniej upokarzające. Moja mama twierdzi, że da się z tym żyć. Nie mam nazwiska ojca, a bym bardzo chciała. Ma zwykłe, pospolite nazwisko, ale dla mnie jest 100 razy lepsze niż mojej mamy. Ale ojciec mnie nie wychowuje i nie mam jego nazwiska. Mama mówi żebym nie wymyślała, bo zaraz wyjdę za mąż i zmienię nazwisko. Nie chce mi pomóc. Ale za mąż prędko nie wyjdę nie mam nawet chłopaka. Bardziej myślę, że najbliższe lata będę z nazwiskiem tym. Bardzo chce go zmienić wiem, że mama mnie może za to zabić. Oczywiście w przenośni, ale się wścieknie, bo to jej nazwisko, a ja chce sie go pozbyć. Tylko kompletnie nie wiem jak sie za to zarac i czy moge np. wziac nazwisko ojca? czy musze jakies sama wymyslec. Czy w ogole mam szanse na zmiane nazwiska? bardzo mi zalezy ps. dlaczego ktos ciagle kasuje ten temat?

oczywiscie, ze masz szanse. znam pare osob, ktore juz zmienily nazwiska, tyle ze za zgoda rodzicow, bo nie mieli 18lat

Moja mama nie wyraża zgody, ale ja mam 18 lat już od kilku dni. Tylko nie wiem np. gdzie mma isc i czy wybieram nazwisko, ktore chce czy to ktore jest gdzies u mnie w rodzinie? zmienic nazwisko zamierzam w tym roku, zeby juz na swiadectwie maturalnym bylo moje nazwisko by nie miec potem problemow.

Gość dwa rodzaje ...
wyjedz do uk i tam sobie zmienisz nazwikso na jaki chcesz za 16 funtow. ;-)

w urzedzie stanu cywilnego sie zalatwia takie sprawy, jesli sa nazwiska ktore moga sie zle kojarzyc lub sa obrazliwe to jak najbardziej mozna zmienic